8 Μαρτίου 2011

Μακαρόνια με πικάντικη κρασάτη σάλτσα


 υλικά
  • 500γρ σπαγγέτι
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 αποξηραμένη καυτερή πιπερίτσα
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 κουταλιά δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 3 κουταλιές κρέμα μπαλσάμικο
  • 2 κουταλιές ντοματοπελτέ
  • 400γρ ντοματάκια αποφλοιωμένα

εκτέλεση

Ζεσταίνετε σ' ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σωτάρετε για μερικά λεπτά το μπέικον, το καρότο, το σέλερυ, το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τη καυτερή πιπεριά.

 
Προσθέτετε τη ζάχαρη και το δεντρολίβανο.



Ανακατεύετε και προσθέτετε το κρασί, τη κρέμα μπαλσάμικο, τον πελτέ και τα ντοματάκια ψιλοκομμένα.
Σιγοβράζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 45 λεπτά μέχρι να πήξει. 

 
Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα στραγγίζετε και κρατάτε ένα ποτήρι από το νερό που έβρασαν. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε νερό στη σάλτσα.
Όταν είναι έτοιμη, ρίχνετε  τα μακαρόνια στη σάλτσα, ανακατεύετε και σερβίρετε! 



6 σχόλια:

  1. What a lovely pasta dish. This looks and sounds delicious. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα από τα Γρεβνά...την πόλη των αγρίων μανιταριών!
    Η μακαρονάδα σου είναι η αγαπημένη όλης της οικογένειας!
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτη πρεπει να ειναι υπεροχη μακαροναδα!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κολαση η μακαρονάδα σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα που την ξαναβλέπω την ξαναθέλω σαν τρελή!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την έχω φάει!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Είναι κόλαση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή