υλικά
- 500γρ σπαγγέτι
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- 10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 σέλερυ ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 αποξηραμένη καυτερή πιπερίτσα
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 1 κουταλιά δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 3 κουταλιές κρέμα μπαλσάμικο
- 2 κουταλιές ντοματοπελτέ
- 400γρ ντοματάκια αποφλοιωμένα
εκτέλεση
Ζεσταίνετε σ' ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σωτάρετε για μερικά λεπτά το μπέικον, το καρότο, το σέλερυ, το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τη καυτερή πιπεριά.
Ανακατεύετε και προσθέτετε το κρασί, τη κρέμα μπαλσάμικο, τον πελτέ και τα ντοματάκια ψιλοκομμένα.
Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα στραγγίζετε και κρατάτε ένα ποτήρι από το νερό που έβρασαν. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε νερό στη σάλτσα.
Όταν είναι έτοιμη, ρίχνετε τα μακαρόνια στη σάλτσα, ανακατεύετε και σερβίρετε!
What a lovely pasta dish. This looks and sounds delicious. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα από τα Γρεβνά...την πόλη των αγρίων μανιταριών!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μακαρονάδα σου είναι η αγαπημένη όλης της οικογένειας!
Να είσαι καλά.
Αυτη πρεπει να ειναι υπεροχη μακαροναδα!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚολαση η μακαρονάδα σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα που την ξαναβλέπω την ξαναθέλω σαν τρελή!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην έχω φάει!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι κόλαση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!