υλικά
- 3 πράσα
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ματσάκι σέσκουλα
- 1 ματσάκι λάπατα
- 1 ματσάκι καυκαλίθρες
- 1 ματσάκι μυρώνια
- 1 ματσάκι μάραθο
- 1 ασπράδι
- 1 αυγό
- 1/2 ποτήρι σταφίδες μαύρες
- 1/2 ποτήρι πλιγούρι
- 1 ποτήρι παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 φύλλα χωριάτικα
- ελαιόλαδο
εκτέλεση
Πλένετε τα χορταρικά και τα μυρωδικά και τα αφήνετε να στραγγίξουν. Τα ψιλοκόβετε.
Σωτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα πράσα και τα κρεμμυδάκια.
Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τα υπόλοιπα μυρωδικά, τα αυγά, τις σταφίδες, τη παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
Αλείφετε με λάδι ένα ρηχό ταψάκι και στρώνετε 2 φύλλα λαδώνοντας τα ενδιάμεσα. Ρίχνετε τη γέμιση και τη στρώνετε ομοιόμορφα σε όλο το ταψί.
Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα 2 φύλλα. Λαδώνετε και το πάνω φύλλο και χαράζετε τη πίτα σε κομμάτια.
Μοσχομύρισαν τα χορταράκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένη η πρασόπιτα ... παρμεζάνα, σταφίδες, πληγούρι!!!
Ακούγεται τέλειο, στο σοανάκι σίγουρα θα ταιριάζει η γλύκα της σταφίδας!
Καλη εβδομάδα, φιλιά!!
Για μένα που αγαπάω τα πράσα είναι αυτή η πιτούλα !!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήpolu wraia h protash soy kai diaforetikh.prospathw na skeftw pws tha einai h geysh me tis stafides..alla kalytera na thn ftiaxw kai na thn dokiasw!
ΑπάντησηΔιαγραφήMarese kai einai idi sta favorites... alla xoris stafides. Oi idiotropies mou pane sinnefo ksero!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι ποιο λαχταριστές φωτογραφίες για το ποιο τέλειο φαγητό!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβεροί συνδυασμοί γεύσεων!
Με σταφίδα δεν έχω δοκιμάσει ποτέ!
Με προκαλείες!!!!!!!!!!!