υλικά για την ζύμη
- 200γρ τυρί cottage
- 90γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 50γρ ζάχαρη καστανή
- 4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 290γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/4 κουταλάκι σόδα
υλικά για τη γέμιση
- 120γρ ζάχαρη καστανή
- 1 1/2 κουταλιά κανέλα
- 1/4 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
- 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
- 2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
- 115γρ καρύδια τριμμένα
υλικά για το γλάσο
- 180γρ ζάχαρη άχνη
- 6 κουταλιές γάλα
- 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε όλα τα υλικά της ζύμης. Ζυμώνετε μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα. Η ζύμη θα κολλάει ελαφρώς στα χέρια σας αλλά θα είναι εύπλαστη.
Σ' ένα μπωλ ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από το βούτυρο και τα καρύδια.
Στρώνετε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στην επιφάνεια εργασίας και με τον πλάστη ανοίγετε φύλλο 30χ38εκ.
Αλείφετε όλο το φύλλο με τις 2 κουταλιές βούτυρο και σκορπίζετε το μίγμα της γέμισης. Από πάνω ρίχνετε τα καρύδια.
Ανασηκώνετε το αντικολλητικό χαρτί από την μεγάλη πλευρά του φύλλου και τυλίγετε σε ρολό. Κόβετε σε 12 φέτες και τις τοποθετείτε όρθιες σε καλά βουτυρωμένο πυρέξ.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25-30 λεπτά.
Ετοιμάζετε το γλάσο ανακατεύοντας σ' ένα μπωλ την ζάχαρη άχνη με το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας.
Όταν ψηθούν τα ρολά, αφήστε τα 5 λεπτά να κρυώσουν και τα περιχύνετε με το γλάσο.
αχ στειλε μου απο αυτα που εφτιαξες.
ΑπάντησηΔιαγραφήτα φτιάχνω κι εγώ όμως ήταν μια ωραία έκπληξη η προσθήκη του τυριού, θα το δοκιμάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντυπωσιακο το cottage στη ζυμη!!! Φαινονται λαχταριστα! Γεματα γευση και κανελα που μου αρεσει πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφή