24 Μαρτίου 2011

Ρολά με κανέλα και καρύδια



Βάζετε σε μεγάλο μπώλ...

  • 200γρ τυρί cottage
  • 1/3 ποτηριού ξυνόγαλα
  • 1/4 ποτηριού ζάχαρη 
  • 4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας
  • 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι 
  • 1/4 κουταλάκι σόδα
Ανακατεύετε με τα χέρια σας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακιά ζύμη.
Τη βάζετε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε 5-6 φορές.
Ανοίγετε με το πλάστη ένα φύλλο 30χ38εκ.


Σε άλλο μπωλ ανακατεύετε...

  • 2/3 ποτηριού ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλιά κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη 
  • 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο 
  • 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
Αλείφετε τη ζύμη με 2 κουταλιές βούτυρο και τη σκεπάζετε με το παραπάνω μίγμα.


Προσθέτετε 1 ποτήρι καρύδια τριμμένα στο μούλτι.


Ξεκινώντας από τη μεγάλη πλευρά, τυλίγετε το φύλλο σε ρολό.


Κόβετε το ρολό σε 12 φέτες και τις τοποθετείτε σε ταψάκι ελαφρώς βουτυρωμένο.


Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35 λεπτά.
Ετοιμάζετε το γλάσο ανακατεύοντας σ' ένα μπωλ...

  • 2/3 ποτηριού ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές γάλα
  • 1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας

Τα αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά και τα περιχύνετε με το γλάσο.


3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/3/11, 9:08 π.μ.

    αχ στειλε μου απο αυτα που εφτιαξες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα φτιάχνω κι εγώ όμως ήταν μια ωραία έκπληξη η προσθήκη του τυριού, θα το δοκιμάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντυπωσιακο το cottage στη ζυμη!!! Φαινονται λαχταριστα! Γεματα γευση και κανελα που μου αρεσει πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή