7 Μαΐου 2014

Σπαράγγια με φέτα και φυστίκια Αιγίνης


the recipe in english


υλικά
  • 1/2 κιλό σπαράγγια
  • φυστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
  • φέτα τριμμένη
  • ελαιόλαδο 
  • χυμό λεμόνι
  • μουστάρδα με μέλι
  • μαιντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι


εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C.
Κόβετε τις σκληρές άκρες από τα σπαράγγια, τα ξεπλένετε και τα τοποθετείτε σ' ένα πυρέξ.



Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, τα πασπαλίζετε με φυστίκια και αλάτι και τα ψήνετε για 10-15 λεπτά.
Φτιάχνετε λαδολέμονο ανακατεμένο με λίγη μουστάρδα.



Βγάζετε τα σπαράγγια από το φούρνο και τα περιχύνετε με το λαδολέμονο.
Γαρνίρετε με τη φέτα και το μαιντανό.



22 σχόλια:

  1. Μου αρέσει πολύ η αύρα που εκπέμπουν οι προτάσεις σου.Υπογραμμίζουν την απλότητα ,χωρίς να καθιερώνουν την απλοϊκότητα .Άριστες πρώτες ύλες ,λιγοστές κατά προτίμηση,που δεν μάχονται για την πρωτοκαθεδρία της υπερτερότητας της γεύσης,τουναντίον,συμπορεύονται για το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα!
    Όπως πάντα,καθηλωτικά όμορφες οι φωτογραφίες.Δεν κλέβουν δόξα,μάλλον εργάζονται για αυτή επικουρικά.
    Την καλημέρα μου Πεπη μου ...συνοδευόμενη με πολλά πολλα φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Φωτεινή!!
      Με λίγα και απλά υλικά φτιάχνεις τα πάντα!!!

      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  2. Δεν έχω φάει ποτέ σπαράγγια, αλλά όλο τα βλέπω να κυκλοφορούν στη γειτονιά και λέω να τα δοκιμάσω σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααα! Η πιο εύκολη ιδέα είναι να τα βράσεις για 3-4 λεπτά και να τα σερβίρεις με λαδολέμονο!
      Δοκίμασε τα!!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα γκουρού των ορεκτικών και λάτρη των σπαραγγιών!
    Εκτιμώ το πιάτο σου πάρα πολύ. Είναι από αυτά που θα χαζέψω για την φοβερή εμφάνισή τους και τα τέλεια χρώματά τους. Οσο για την γεύση, μπορώ να φάω ΑΝ ψησω μαζί με τα σπαράγγια ΚΑΙ τη φέτα. Αφού με ξέρεις. Μην τα ξαναλέμε! Θα το μετατρέψω σε σαγανάκι φούρνου λοιπόν για τις ανάγκες του δικού μου ιδιόρυθμου ρόλου! χαχαχαχα

    Καλημερούδια σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μωρε....πάλι το ξέχασα......αλλά δε πειράζει...λύσεις υπάρχουν!!!!!!!!!!!!!
      Να το φτιάξεις το σαγανάκι, οπωσδήποτε!!!!

      Φιλιαάαααααααααααα

      Διαγραφή
  4. Ε ναι!
    Η πιο νόστιμη, απλή, τρυφερή και λεμονάτη εκδοχή να απολαύσουμε τα σπαράγγια!
    Η φέτα, η φέτα...λατρεύω φέτα.
    Αν προσθέσεις και το πάθος μου για τα σπαράγγια, αρχίζω να πιστεύω ότι συνωμότησες εναντίον του στομαχιού μου με αυτό το πιάτο...Θα το έχετε φάει ήδη, δυστυχώς! :(

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι το ομολογω!! Το έχουμε ήδη φάει!!!!
      Αλλά το βάζω στη λίστα.....θα το απολαύσουμε παρέα την επόμενη φορά!!!
      Ξέρω πόσο σ' αρέσουν τα σπαράγγια αλλά δεν ήξερα οτι σ' αρέσει και η φέτα τόσο πολύ!!!

      Φιλάκια!!!!!

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος7/5/14, 11:45 π.μ.

    Πολύ ωραία η πρότασή σου και απλή με φετούλα για αλμύρα και το φυστικάκι να κριτσανίζει λίγο το δοντάκι. Τα φυστίκια έιναι ψημένα από πρίν? Την φέτα να μην την βάλουμε από πριν μέσα να ψηθεί και αυτή??? (αν την αφήσω έξω εγώ θα την φάω πριν γίνει το φαγητό, σίγουρα πράματα)
    (επίσης χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη που δεν ξεφλουδίζει τα σπαράγγια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χαχαχα κάνε ότι θέλεις!! Βαλ ΄την από πριν τη φέτα και φώναξε και τη Χρυσαυγή να τη φάτε παρέα!!!
      Τι εννοείς για τα φυστίκια?? Αν τα είχα ψήσει, θα το είχα γράψει. Αλλά τα Αιγίνης δε θα τα έψηνα ποτέ!! Είναι τόσο νόστιμα έτσι όπως είναι!!

      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  6. Λοιπόν Πέπη... ζωγράφισες!!!! Μου αρέσει πολύ η σημερινή πρόταση και πρέπει να βρω τα πράσινα σπαράγγια ...εγώ έχω φάει μόνον τα άσπρα ...της Καβάλας, σε βάζο!!!!
    Γεια στα χέρια σου!!
    Φιλιά καλημέρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αυτά από τη Καβάλα είναι!! Φρέσκα, καλλιεργημένα!
      Τα άσπρα δε τα έχω δοκιμάσει!.
      Βρες τα πράσινα και δοκίμασε τα και με αυτή τη συνταγή!!!
      Σ' ευχαριστώ!!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  7. Τι ωραία ιδέα για να φάμε τα σπαράγγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι! Ναι! Πολύ νόστιμη!!!
      Δες το κεικ σου στην ανάρτηση μου!!!
      Σ' ευχαριστώ!!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  8. Καταπληκτικό πιάτο!!!!!!!!!!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΄Έχω άγρια στο ψυγείο, κάτι μέρες τώρα...μαζεμένα!
    Μ' έβαλες σε σκέψεις τώρα dear Peps, καθώς τα σκεφτόμουνα και σε πιτούλα μέσα...
    Εξαιρετικά μου φαίνονται με τον "στολισμό" τους :-)))
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άγρια ε???? Πριν λίγο καιρό τα δοκίμασα για πρώτη φορά και τρελλάθηκα!!!
      Αν έχεις αρκετά φτιάξε και τη τάρτα και αυτά εδώ με τη φέτα!!
      Καλημέρα Πηνελόπη!!!

      Διαγραφή
  10. Τελικά έχουν πέραση τα σπαράγγια ε? Μου άρεσαν έτσι όπως τα είδα πάντως...:P
    Καλό βράδυ Πεπάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπέροχη ιδέα για τα σπαράγγια, που μου αρέσουν ακόμα και σκέτα, αλλά έτσι φαίνονται απλά καταπληκτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή