the recipe in english
υλικά
υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 4-5 κολοκυθάκια μικρά με τους ανθούς
- 100γρ τυρί γκερεμέζι με μπούκοβο ή κατσικίσιο
- 100γρ sour cream
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- φρέσκο λεμονοθύμαρο
- ελαιόλαδο
- χυμό λεμόνι
- χοντρό αλάτι
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Στρώνετε τη σφολιάτα σε μια μακρόστενη ταρτιέρα 35x11 και κόβετε όσο φύλλο περισσεύει.
Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε πολύ λεπτά φετάκια με τον αποφλοιωτή λαχανικών ή με μαχαίρι.
Ψιλοκόβετε τους κολοκυθοανθούς.
Ετοιμάζετε τη γέμιση ανακατεύοντας σ' ένα μπώλ το γκερεμέζι με τη sour cream, τους κολοκυθοανθούς, το ξύσμα λεμονιού, λίγα φυλλαράκια λεμονοθύμαρου και λίγο αλάτι.
Βγάζετε τη σφολιάτα από το φούρνο. Την αφήνετε λίγο να κρυώσει και απλώνετε τη γέμιση.
Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζετε από το φούρνο, τη περιχύνετε με 1-2 κουταλιές χυμό λεμόνι, γαρνίρετε με λεμονοθύμαρο και σερβίρετε αμέσως!
Μπράβο σου για όλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια την ιδέα, την σκέψη και την υλοποίηση της συνταγής.
Γιατί ξέρω πως δεν την είδες κάπου αλλά την σκαρφίστηκες στο δρόμο από λαϊκή προς το σπίτι.
Μπράβο για τις επαγγελματικού επιπέδου φωτογραφίες!
Μπράβο για το ότι κράτησες τα κολοκυθάκια με τη φρεσκάδα τους και τη δροσιά τους και δεν τα παράψησες.
Μία από τις καλύτερες αναρτήσεις σου!
Τι να πω...
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!
Συμφωνώ απόλυτα με την προλαλήσασα κ επαυξάνω!!!!!!!!!!ΤΕΛΕΙΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Λένια!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ!!
Αυτά τα baby κολοκυθάκια, με τον ανθό τους ακόμα επάνω, σαν μόλις να κόπηκαν από το μποστάνι, πόσο μ΄ αρέσει η θέα τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετικότατη η τάρτα, με τη φρεσκάδα των λαχανικών, και το νόστιμο μείγμα της γέμισης, ανθών και τυριού!
Την ερωτεύθηκα και λόγω τυριού, που όπως ίσως να ξέρεις, με τα τυριά έχω ένα ΜΙΚΡΟ γαστριμαργικό πάθος.
Z.
Έτσι σκέφτηκα κι εγώ μόλις τα είδα στη λαική!!!
ΔιαγραφήΜα δεν είναι πολύ όμορφα!!!
Ξέρω πόσο σ' αρέσουν τα τυριά.....ήμουν σίγουρη οτι θα σου αρέσει και η τάρτα!!!
Σ' ευχαριστώ πολύ Ζαμπία μου!!
Καλημερα... πολυ ωραια ιδεα για αξιοποιηση κολοκυθιων που σε λιγο καιρο θα εχουμε αφθονα απ' τον κηπο της μαμας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια!!!!
ΔιαγραφήΝα τα απολαύσετε!!!
Σ' ευχαριστώ Ελπινίκη!!
Καλοκαιρινές προτάσεις στο πιάτο!!Και τι πιάτο? Σαν κήπος είναι σήμερα η ανάρτηση σου! Αν το παρουσίαζες σε ένα τραπέζι θα έκλεβες τις εντυπώσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρασίνισε ο τόπος..εεεε...το μπλογκ ήθελα να πω!!
ΔιαγραφήΝα ταιριάξει με την εποχή!!!!
Σ' ευχαριστώ πολύ!!!
Γκερεμέζι μπορεί να μην έχω, έχω όμως εξαιρετικό κατσικίσιο, λεμονοθύμαρο στη γλάστρα και εξαιρετικά κολοκυθάκια με τα λουλουδάκια τους! Και ευτυχώς κάνω πολύ καλά και έχω και πάντα μια σφολιάτα στην κατάψυξη για κάτι τέτοιες ώρες που θα βρεθεί μπροστά μου μία τέτοια εξαιρετική συνταγή! Με την πρώτη ευκαιρία αγαπητή, με την πρώτη ευκαιρία!
ΑπάντησηΔιαγραφή(να θυμηθώ να ψάξω να βρώ και γκερεμέζι....)
Σε βρίσκω πανέτοιμη!!!
ΔιαγραφήΞεκίνα...!!!!!
Φιλιά!!
Γκερεμέζι βρήκα στον αβ.
Το γκερεμέζι πρώτη φορά το ακούω, να το ομολογήσω. Το λεμονοθύμαρο δεν το ξεχωρίζω από τα άλλα που του μοιάζουν, καλά που έβαλες φωτογραφία για εμάς τις άσχετες. Μ΄'αρεσει που δεν εχεις κρατήσει μινιμαλ την γέμιση και που το κολοκύθι ίσα που μαράινεται (σα σαλάτα σε σφολιάτα ένα πράμα).
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου έχω πει ότι μου αρέσει αυτή η ταρτιέρα (ατομική μερίδα δεν είναι?)
Είναι σχετικά καινούριο τυρί. Το βρήκα στον αβ.
ΔιαγραφήΑκριβώς...έτσι σαλάτα σε σφολιάτα το ήθελα. Τόσο τρυφερά κολοκυθάκια είναι κρίμα να τα παραψήνεις! Μη σου πω και ωμά με λαδολέμονο, τρέλα θα είναι!
Ναι ..ναι.....ατομική μερίδα!!! χαχαχαχαχαχααχαχαχαχα
Πραγματικά ιδιαίτερη τάρτα που μου βγάζει μια έντονη αίσθηση φρεσκάδας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Σ' ευχαριστώ Ερμιόνη!!!
ΔιαγραφήΥπέροχη η τάρτα σου Πέπη!!!! Το μόνον που μπορώ να πω βλέποντας τις φωτογραφίες είναι ωωωωωω και μμμμμμμμμμμμμμ!! Να έρθω από κει για ένα κομμάτι;;;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα!!
Έλα! Έλα!!
ΔιαγραφήΦιλιά!!
Υπέροχη τάρτα! Μύρισε καλοκαίρι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ Μαρία!!
ΔιαγραφήΤώρα που θα αρχίσουν τα κολοκύθια και οι ανθοί, θα το δοκιμάσω και θα το παίξω πολύ ψαγμένη μαγείρισσα!Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι ναι!!! Να τη φτιάξεις!!!!
ΔιαγραφήΦιλιά!!!
Μιλάμε για μοναδική γεύση!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά τα λαχταριστά μικρά κολοκυθάκια, είναι τόσο φρέσκα, που μπορείς να τα φας και ωμά!!!
"Εγραψες" dear Pep's
Se ve muy rica y crujiente una verdadera delicia su tarta,abrazos
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίος συνδυασμός, χρησιμοποιοώ και γω λεμονοθύμαρο και είμαι πολύ ευχαριστημένη γευστικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒρε λες να φάνε έτσι τα κολοκυθάκια τα τέκνα μου;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέπη έχεις φτιάξει ένα αριστούργημα εδώ! Μόνο που το βλέπω, το θέλω κολασμένα!!!!
Οι φωτογραφίες σου, αναδεικνύουν την φυσική του ομορφιά.
Πολλά πολλά συγχαρητήρια!!!!
How beautiful tarta Peps!
ΑπάντησηΔιαγραφήAmazing!
Πέπη μου μόλις έπεσα πάνω στην τάρτα σου κι ακόμα τρίβω τα ματάκια μου! Πολύ ωραία πρόταση, πολύ ωραίο δώρο μου έκανες!!! Γεια στα χεράκια σου που την έφτιαξαν και την έγραψαν !!!
ΑπάντησηΔιαγραφή