the recipe in english
υλικά
- 1/2 κιλό σπαράγγια
- φυστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
- φέτα τριμμένη
- ελαιόλαδο
- χυμό λεμόνι
- μουστάρδα με μέλι
- μαιντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C.
Κόβετε τις σκληρές άκρες από τα σπαράγγια, τα ξεπλένετε και τα τοποθετείτε σ' ένα πυρέξ.
Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, τα πασπαλίζετε με φυστίκια και αλάτι και τα ψήνετε για 10-15 λεπτά.
Φτιάχνετε λαδολέμονο ανακατεμένο με λίγη μουστάρδα.
Βγάζετε τα σπαράγγια από το φούρνο και τα περιχύνετε με το λαδολέμονο.
Γαρνίρετε με τη φέτα και το μαιντανό.
Μου αρέσει πολύ η αύρα που εκπέμπουν οι προτάσεις σου.Υπογραμμίζουν την απλότητα ,χωρίς να καθιερώνουν την απλοϊκότητα .Άριστες πρώτες ύλες ,λιγοστές κατά προτίμηση,που δεν μάχονται για την πρωτοκαθεδρία της υπερτερότητας της γεύσης,τουναντίον,συμπορεύονται για το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως πάντα,καθηλωτικά όμορφες οι φωτογραφίες.Δεν κλέβουν δόξα,μάλλον εργάζονται για αυτή επικουρικά.
Την καλημέρα μου Πεπη μου ...συνοδευόμενη με πολλά πολλα φιλιά!!
Σ' ευχαριστώ πολύ Φωτεινή!!
ΔιαγραφήΜε λίγα και απλά υλικά φτιάχνεις τα πάντα!!!
Φιλιά!!!
Δεν έχω φάει ποτέ σπαράγγια, αλλά όλο τα βλέπω να κυκλοφορούν στη γειτονιά και λέω να τα δοκιμάσω σύντομα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑααα! Η πιο εύκολη ιδέα είναι να τα βράσεις για 3-4 λεπτά και να τα σερβίρεις με λαδολέμονο!
ΔιαγραφήΔοκίμασε τα!!
Καλημέρα γκουρού των ορεκτικών και λάτρη των σπαραγγιών!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκτιμώ το πιάτο σου πάρα πολύ. Είναι από αυτά που θα χαζέψω για την φοβερή εμφάνισή τους και τα τέλεια χρώματά τους. Οσο για την γεύση, μπορώ να φάω ΑΝ ψησω μαζί με τα σπαράγγια ΚΑΙ τη φέτα. Αφού με ξέρεις. Μην τα ξαναλέμε! Θα το μετατρέψω σε σαγανάκι φούρνου λοιπόν για τις ανάγκες του δικού μου ιδιόρυθμου ρόλου! χαχαχαχα
Καλημερούδια σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ναι μωρε....πάλι το ξέχασα......αλλά δε πειράζει...λύσεις υπάρχουν!!!!!!!!!!!!!
ΔιαγραφήΝα το φτιάξεις το σαγανάκι, οπωσδήποτε!!!!
Φιλιαάαααααααααααα
Ε ναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πιο νόστιμη, απλή, τρυφερή και λεμονάτη εκδοχή να απολαύσουμε τα σπαράγγια!
Η φέτα, η φέτα...λατρεύω φέτα.
Αν προσθέσεις και το πάθος μου για τα σπαράγγια, αρχίζω να πιστεύω ότι συνωμότησες εναντίον του στομαχιού μου με αυτό το πιάτο...Θα το έχετε φάει ήδη, δυστυχώς! :(
Z.
Ναι το ομολογω!! Το έχουμε ήδη φάει!!!!
ΔιαγραφήΑλλά το βάζω στη λίστα.....θα το απολαύσουμε παρέα την επόμενη φορά!!!
Ξέρω πόσο σ' αρέσουν τα σπαράγγια αλλά δεν ήξερα οτι σ' αρέσει και η φέτα τόσο πολύ!!!
Φιλάκια!!!!!
Πολύ ωραία η πρότασή σου και απλή με φετούλα για αλμύρα και το φυστικάκι να κριτσανίζει λίγο το δοντάκι. Τα φυστίκια έιναι ψημένα από πρίν? Την φέτα να μην την βάλουμε από πριν μέσα να ψηθεί και αυτή??? (αν την αφήσω έξω εγώ θα την φάω πριν γίνει το φαγητό, σίγουρα πράματα)
ΑπάντησηΔιαγραφή(επίσης χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη που δεν ξεφλουδίζει τα σπαράγγια)
Χα χαχαχα κάνε ότι θέλεις!! Βαλ ΄την από πριν τη φέτα και φώναξε και τη Χρυσαυγή να τη φάτε παρέα!!!
ΔιαγραφήΤι εννοείς για τα φυστίκια?? Αν τα είχα ψήσει, θα το είχα γράψει. Αλλά τα Αιγίνης δε θα τα έψηνα ποτέ!! Είναι τόσο νόστιμα έτσι όπως είναι!!
Φιλιά!!
Λοιπόν Πέπη... ζωγράφισες!!!! Μου αρέσει πολύ η σημερινή πρόταση και πρέπει να βρω τα πράσινα σπαράγγια ...εγώ έχω φάει μόνον τα άσπρα ...της Καβάλας, σε βάζο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου!!
Φιλιά καλημέρας!
Και αυτά από τη Καβάλα είναι!! Φρέσκα, καλλιεργημένα!
ΔιαγραφήΤα άσπρα δε τα έχω δοκιμάσει!.
Βρες τα πράσινα και δοκίμασε τα και με αυτή τη συνταγή!!!
Σ' ευχαριστώ!!
Φιλιά!!
Τι ωραία ιδέα για να φάμε τα σπαράγγια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι! Ναι! Πολύ νόστιμη!!!
ΔιαγραφήΔες το κεικ σου στην ανάρτηση μου!!!
Σ' ευχαριστώ!!
Φιλιά!!
Καταπληκτικό πιάτο!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Σ' ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!!!!
Διαγραφή΄Έχω άγρια στο ψυγείο, κάτι μέρες τώρα...μαζεμένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' έβαλες σε σκέψεις τώρα dear Peps, καθώς τα σκεφτόμουνα και σε πιτούλα μέσα...
Εξαιρετικά μου φαίνονται με τον "στολισμό" τους :-)))
Καλό βράδυ.
Άγρια ε???? Πριν λίγο καιρό τα δοκίμασα για πρώτη φορά και τρελλάθηκα!!!
ΔιαγραφήΑν έχεις αρκετά φτιάξε και τη τάρτα και αυτά εδώ με τη φέτα!!
Καλημέρα Πηνελόπη!!!
Τελικά έχουν πέραση τα σπαράγγια ε? Μου άρεσαν έτσι όπως τα είδα πάντως...:P
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ Πεπάκι!!
Δοκίμασε τα!!
ΔιαγραφήΦιλιάα!!!
Υπέροχη ιδέα για τα σπαράγγια, που μου αρέσουν ακόμα και σκέτα, αλλά έτσι φαίνονται απλά καταπληκτικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι νόστιμα τα άτιμα!!!!! Δοκίαμασε τα!!!
Διαγραφή