26 Φεβρουαρίου 2013

Γαλλική κρέμα σοκολάτας




υλικά
1/2 ποτήρι γάλα πλήρες
1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
4 κρόκοι
200γρ σοκολάτα κουβερτούρα
4 κουταλιές ζάχαρη
μία πρέζα αλάτι

εκτέλεση
Ζεσταίνετε  πολύ καλά σ' ένα κατσαρολάκι, το γάλα με τη κρέμα γάλακτος, προσέχοντας να μη βράσουν.
Σ' ένα μπώλ, χτυπάτε με το πιρούνι τους κρόκους. 
Ρίχνετε το ζεστό γάλα με τη κρέμα, στο μπώλ με τους  κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς.
Μεταφέρετε το μίγμα πάλι στη κατσαρόλα, και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει λίγο.
Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τη σοκολάτα σε κομματάκια, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μοιράζετε το μίγμα σε 4 ποτηράκια, τ' αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τα βάζετε στο ψυγείο. Όσο  παγώνει η κρέμα, πήζει. 



38 σχόλια:

  1. Κόλαση!!!!!!!!!!!!!
    Αχ, βρε Πέπη με τις κρέμες σου, τις σοκολάτες σου και τις λαχταριστές σου φωτογραφίες.

    Εύκολη η κρεμούλα και λαχταριστή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή τώρα που ξαναμπήκα η πρώτη φωτογραφία είναι συγκλονιστική!!!!

      Διαγραφή
    2. Καλή βγήκε τελικά....δεν έμεινα και πολύ ευχαριστημένη αυτή τη φορά....

      Πολύ εύκολη κρεμούλα, να τη φτιάξεις για τα παιδάκια σου και για σένα , φυσικά!!!

      Φιλιά!!!! Σ'ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  2. Πλούσια σοκολατένια γεύση με καταγωγή εκ Γαλλίας!
    Τέλεια!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι....εκεί νομίζω τη λένε πουτίγκα!

      Σ' ευχαριστώ Ερμιόνη!!!

      Διαγραφή
  3. Ποιος μπορεί να πει όχι σε σοκολάτα;;;:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απολαμβάνω την λιτότητα του απλού ποτηριού με το ακριβό περιεχόμενο.Έτσι πρέπει να σερβίρονται οι μοναδικές γεύσεις.Για να μη ξεφεύγει το μάτι και οι καταδύσεις στα σοκολατένια στρώματα να είναι ομαλές και απολαυστικές.
    Μία κρέμα γεμάτη καλωσύνη,χωρίς ορατούς θεατρινισμούς και με απλό θέλγητρο την γνήσια νοστιμιά της μαύρης θεάς.
    Η ευστοχία της πρότασηςκρύβει την ευτυχία της δοκιμής και η ευχαρίστηση της γεύσης μεταφράζεται σε ευφορία.
    Πέπη,μένω και εγώ,όπως η χρυσαυγή,στην πρώτη φωτογραφία,η καθαρότητα της οποίας είναι υποβλητική.Καλό βράδυ,φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Φωτεινή για τα ιδιαίτερα σχόλια σου!!!!

      Διαγραφή
  5. Λαχταριστή γαργαλιστική σοκολατένια κρεμούλα! Τη φαντάζομαι ήδη στο φυγείο μου! Την είδαν και τα παιδιά στη φώτο και φυσικά ξεσηκώθηκαν! Σιγά μην τις γλυτώσω τις θερμίδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααα είναι πολύ εύκολη.....να τους τη φτιάξεις!!!

      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  6. C'est pas possible. Incroyable!
    Je veux tout!

    Z.
    * Στο εξής θα επικοινωνούμε μόνο στα γαλλικά...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα είναι έτσι......να φτιάξω και γαλλικό μπλόγκ.....:) :) :)

      Merci bien cherie!!!!

      Διαγραφή
    2. Μες το μυαλό μου είσαι;
      Το ίδιο ακριβώς σκεφτόμουν...Άντε, εμπρός μαρς!

      * Τότε θα σχολιάζω στα Κινέζικα...:))))!

      Διαγραφή
  7. Μμμμ...σοκολατολιχουδιά! Αλλά και ερώτηση...κάνει αυτή η κρέμα για γέμιση σε τούρτες; ψάχνω καιρό κάτι απλό κι όμως τόσο έντονα σοκολατένιο..εκτός αν δεν στέκεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Loulou!!!
      Δεν την έχω δοκιμάσει σε τούρτα αλλάίσως να μη κάνει.
      Η κρέμα αυτή πριν μπεί στο ψυγείο είναι αρκετά ρευστή, θα πρέπει να την αφήσεις να πήξει καλά στο ψυγείο και μετά να την στρώσεις. Αλλά σίγουρα χωρίς παντεσπάνι από πάνω , δε νομίζω ν' αντέξει το βάρος.
      Πάντως αυτή η δόση έιναι μικρή ...μπορείς να το δοκιμάσεις!!!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  8. γρήγορη κι εύκολη συνταγή για καταστάσεις υπογλυκαιμίας!! τέλεια δηλαδή!!!
    με γεια το look!
    φιλούρες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με κολάζεις βραδιάτικα και δεν κάνει... Εύκολη, σοκολατένια και ελαφριά! Πώς να πω όχι σε ένα ποτηράκι;
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένας δε λέει όχι στη σοκολάτα, τελικά!!!
      χαχαχα

      Διαγραφή
  10. Πρέπει να "σκάψω" μέσα στο μυαλό μου και να θυμηθώ ότι γαλλικά επιφωνήματα έχει καταγεγραμμένα!!!
    Οh, La-La...
    Merveilleux, délicieux, incroyable (το έκλεψα από την Ζαμπία...),admirable...
    κάπου εδώ εξαντλούνται τα γαλλικά μου και μόνον με ελληνικά μπορώ πια να εκφραστώ :-)))
    Τις θερμές καλημέρες μου Πέπη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαααα.....κι εσύ του γαλλικού είσαι????????

      Εύκολη και γρήγορη και νόοοοστιμη!! Δοκίμασε τη!!!

      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  11. Dear Peps. This sounds delicious and very satisfying.
    Thank you for your visits and kind words of encouragement. It is very comforting knowing my dear blogging friends are there.
    Blessings and xo, Catherine

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hello Catherine!!!
      Nice to hear from you!!!!
      I hope you start your blog again!!!
      Kisses!

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος27/2/13, 7:13 μ.μ.

    μμμμμ.... σοκολαταααααα..... (αυτα τα αυγά πολυ με ζορίζουν πάντως σε τετοιες συνταγές)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπέροχη, λατρεύω τη σοκολάτα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κυκλοφορεί στο facebook και κολάζει κόσμο λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑ!!
      Ναι...φρόντισε η Χρυσαυγή γι αυτό!!!!

      Διαγραφή
  15. Μολις τελειωσα το μεσημεριανό γεύμα και δεν εχω τιποτα σε γλυκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή