11 Ιανουαρίου 2012

Πουρές λαχανικών





ΒΡΑΖΕΤΕ σε μία κατσαρόλα με νερό....
4 πατάτες χοντροκομμένες
1 σελινόριζα σε κομμάτια
1 κολοκάσι σε κομμάτια
2 καρότα χοντροκομμένα
αλάτι
ΣΩΤΑΡΕΤΕ σ'ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο....
2 πράσα ψιλοκομμένα
Μόλις βράσουν τα λαχανικά , χύνετε το νερό και τα πολτοποιείτε με το ειδικό εργαλείο.
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ...
τα σωταρισμένα πράσα
200 γρ creme fraiche ή κρέμα γάλακτος 
πιπέρι 
αλάτι 
2-3 κουταλιές horseradish κρέμα ( ανάλογα πόσο καυτερό το θέλετε.. μπορείτε και να το παραλείψετε).
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ καλά και είναι έτοιμο.
Ένα ωραίο συνοδευτικό για κατσικάκι στο φούρνο  και για οποιοδήποτε άλλο κρέας. Το συγκεκριμένο είναι ρολό κατσίκι γεμιστό με φέτα, σκόρδο και μαιντανό. Το φτιάχνει ο χασάπης της γειτονιάς!
 Αν δε βρείτε κολοκάσι , προσθέστε περισσότερες πατάτες και σελινόριζα.

12 σχόλια:

  1. Ωραίος πουρές πρέπει να είναι και μπαίνει στα προς παρασκευή και μάλιστα σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενδιαφέρον και θρεπτικό πιάτο! τι ωραία φωτογραφία! έτσι μου ερχεται να ανοίξω το στόμα μου και να το κάνω μια χαψιά!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ωραίος αγαπημένος πουρεδάκος Πέπη μου! Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή χρονιά
    Σου εύχομαι τα καλύτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα..πώπω πολύ νόστιμο φαίνεται το φαγητό σου...γειά στα χέρια σου..εγώ εχτές έφαγα πουρέ λαχανικών..χιχι...Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Εφηναι! είναι νόστιμος! καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Eriκαλησπέρα! ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ΕΛΕΝΗ να σαι καλα! σ' ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @eleni ευχαριστώ πολύ!!!καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή