27 Ιανουαρίου 2012

Χαλούμι με φινόκιο, ελιές και δυόσμο


υλικά
  • 200γρ χαλούμι
  • 1/2 φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 12 ελιές
  • 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • 1/3 ποτήρι φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι


εκτέλεση

Κόβετε το χαλούμι σε φέτες,  το ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσει και το μεταφέρετε σε μια πιατέλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρετε το φινόκιο και το κρεμμύδι με τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
Βγάζετε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβετε σε φέτες.
Σ'ένα μπωλ ανακατεύετε το φινόκιο, το κρεμμύδι, τις ελιές, το ξύσμα λεμονιού, τον δυόσμο, μια κουταλιά ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπερι.
Γαρνίρετε το χαλούμι με το παραπάνω μίγμα.
Σερβίρετε αμέσως!


Συνοδεύσαμε το Χαλούμι με Ρολά Κοτόπουλου με Boursin και Μπέικον και Ζυμαρικά με Κρεμμύδια, Μανιτάρια και Μπλε Τυρί .



20 σχόλια:

  1. Αμαν αμαν, το τσάκιζα στο επιτοπου με λίγο φρέσκο ψωμάκι σλουρπ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο μεζεδάκι-ορεκτικό με καταπληκτικό συνδυασμό, Αλλά βλέπω δε πρόλαβα το αδειάσατε το πιάτο !Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. που να προλάβεις....χαχα!!!είναι γρήγορο , νόστιμο ...δοκίμασε το!καλημέρα!

      Διαγραφή
  3. Τελειο φαινεται! Μ αρεσει το χαλουμι στο τηγανι και με τοσα καλα γυρω του πιστευω ειναι ακομα καλυτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είναι πράγματι ωραίο μεζεδάκι και γρήγορο!!!

      Διαγραφή
  4. Τέλειος μεζές ...για τσίπουρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολύ σωστά!!! το τσακίσαμε με ρακί!!!

      Διαγραφή
  5. Ωωωω! Να που θα τρώγω στο εξής...
    Οι φωτογραφίες του "απαίχτου", λέμε!

    Φιλί σημερινό, φρέσκο και δροσερό και εγχώριο!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ πολύυυυ! βελτιώνομαι μάλλον...
      welcome back!!!

      Διαγραφή
  6. Εύκολο, γρήγορο και τέλειο!! τρέχω στην κουζίνα να το φτιάξω!!! καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα. Πολύ εύκολο αλλά νοστιμότατο μεζεδάκι με εξαιρετικό συνδυασμό υλικών.Πολύ καλή η παρυσίαση. Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Dear Peps,
    This is a beautiful picture. It looks very delicious. I never ate this but I am sure I would love it. Blessings, Catherine

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. hello Catherine! so..why don't you try it??!!!thank you for the comment!

      Διαγραφή
  9. Δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό, ένας τέτοιος συνδυασμός υλικών για το χαλούμι Peps. Μένει λοιπόν η διαδικασία δοκιμής του, μιας και τα τυριά είναι "πάθος" σε κάθε εκδοχή τους.
    Καλημέρες πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ.....κι εγω το ίδιο ''πρόβλημα'' έχω!!! καλημέρα και σ' ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  10. Aυτό πως μου ξέφυγε??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή