18 Ιανουαρίου 2012

Φασόλια με ινδικά μπαχαρικά




ΒΑΖΕΤΕ από το προηγούμενο βράδυ, 250 γρ φασόλια, στο νερό.
Την επόμενη μέρα τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν.

ΣΩΤΑΡΕΤΕ σε βαθύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο...
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ...
1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
1 κολοκύθι σε φέτες
1 καρότο σε φέτες
αλάτι
Όταν μαλακώσουν , ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ....
1 κουταλάκι garam masala
1 κουταλάκι κόλιαντρο
1 κουταλάκι κύμινο
1 μίνι καυτερή πιπερίτσα
αλάτι 
πιπέρι
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ το σωτάρισμα και προσθέτετε...
τα βρασμένα φασόλια
1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια
μαιντανό ψιλοκομμένο
Αφήνετε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά  και είναι έτοιμα. Μπορείτε να τα σερβίρετε με μία κουταλιά γιαούρτι!

12 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφερουσα προταση! Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα,!Πολύ ωραίο πιάτο γεμάτο χρώματα, αρώματα και γεύσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία συνταγή Πέπη μου, μοσχομύρισε πέρα απο τον Ατλαντικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Dear Peps, What a nice and healthy dish. Blessings, Catherine

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πως μου αρέσουν αυτοί συνδυασμοί με τα αρώματα των μπαχαρικών και των βρασμένων οσπρίων δεν μπορώ να σου το περιγράψω Peps! Ακόμη δε, όταν μοιάζουν και με "σαλάτα". Μπράβο καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ' ευχαριστώ πολύ!!!ευκαιρία λοιπόν να τη δοκιμάσεις!!! καλημέρα Πηνελόπη!

      Διαγραφή
  6. Να και μια διαφορετική φασολάδα. Λατρεύω τα Ινδικά μπαχαρικά και
    έχω δημοσιεύσει αρκετές συνταγές, οπότε θα δοκιμάσω και την πρότασή σου.
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλησπέρα Ελένη! αφού σ'αρέσουν οι ινδικές γεύσεις πρέπει να τα δοκιμάσεις! καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή