24 Μαΐου 2011

Ρυζόγαλο σαν....βελούδο!


 
ΒΑΖΕΤΕ σε μία κατσαρόλα...
4 2/3 ποτήρια φρέσκο γάλα πλήρες
1/2 ποτήρι ρύζι basmati
7 κουταλιές ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 ολόκληρη βανίλια
( μ'ένα μαχαίρι θα βγάλετε τα σποράκια  της βανίλιας , όπως δείχνει η φωτογραφία και θα το προσθέσετε στο γάλα μαζί και το εξωτερικό της μέρος )

ΣΙΓΟΒΡΑΖΕΤΕ για 25 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ το ρυζόγαλο από τη φωτιά.
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ σ'ένα μπώλ...
2 κρόκους και προσθέτετε 1 ποτήρι από το ζεστό ρυζόγαλο.
ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μίγμα με τα αυγά στη κατσαρόλα.ΒΑΖΕΤΕ ξανά τη κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση , περίπου 2 λεπτά.Θα είναι λίγο αραιό αλλά όσο κρυώνει, πήζει .
ΠΕΤΑΤΕ τη βανίλια και το ξύλο της  κανέλας και μοιράζετε  το ρυζόγαλο σε 4 ή 6 μπωλάκια.Τα σκεπάζετε με μεμβράνη και τα αφήνετε να κρυώσουν.

τη βανίλια μπορείτε να την πλύνετε, να την αφήσετε να στεγνώσει καλά και μετά να τη βάλετε στο βάζο με τη ζάχαρη για να έχει άρωμα βανίλιας!


2 σχόλια:

  1. Ο λωβός βανίλιας είναι όλα τα λεφτά στο ρυζόγαλό σου Πέπη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή