30 Μαΐου 2011

Κοτόπουλο γεμιστό


 
ΒΑΖΕΤΕ  σ'ένα μπώλ...
4 στήθη κοτόπουλου 
το γεμίζετε με νερό και προσθέτετε ...
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά πιπέρι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά θυμάρι
3 κουταλιές λευκό ξύδι μπαλσάμικο
τα αφήνετε να μαριναριστούν 3 ώρες.
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ  σ'ένα μπώλ...
μία χούφτα βασιλικό ψιλοκομμένο
5 ελιές ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
100γρ φέτα σε κομματάκια

όταν περάσουν οι 3 ώρες, βγάζετε τα κοτόπουλα από την άλμη , τα σκουπίζετε καλά και με ένα μαχαίρι τα ανοίγετε λίγο για να σχηματιστεί μία τσέπη .

Μοιράζετε τη γέμιση και τα κλείνετε με οδοντογλυφίδες.

Αλείψτε τα με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές, προσθέστε αλάτι, πιπέρι και ψήστε τα στο γκριλ,γυρίζοντας τα μία φορά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.


αν σας περισσέψει γέμιση , βάλτε τη σε ομελέτα !


3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/5/11, 4:04 μ.μ.

    Πολύ ιδιαίτερο το μαρινάρισμα του έτσι,ούτε που το είχα σκεφτεί σαν ενδεχόμενο!!!
    Με τέτοια γέμιση σίγουρα θα είναι τέλειο, μπαίνει στα υπόψη !
    Καλή εβδομάδα!

    Η μάνα του λόχου (ο μπλόγκερ έχει κέφια πάλι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτές οι θαλασσένιες φωτογραφίες σου θα με καταστρέψουν!!!!
    λουκούμι το φαγητό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικότατο και αρωματικότατο! Ωραία ιδέα Peps.
    Το φτιάχνω παρόμοια αλλά πιο λιτό.

    * Eίναι το δεύτερο σχόλιο, ελπίζω να το πάρει αυτή τη φορά.

    Φιλί Peps
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή