18 Μαΐου 2011

Μπιφτέκια με κόκκινα φασόλια και σαλάτα κους- κους



ΘΡΥΜΑΤΙΖΕΤΕ  στο μίξερ...
2 φέτες του τόστ ολικής αλέσεως
και το βάζετε σ' ένα μπώλ.
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ στο μίξερ...
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια ( red kidney beans )
και το βάζετε στο μπώλ με το ψωμί.
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ...
ξύσμα λεμονιού
1/2 κουταλάκι ρίγανη
λίγη σκόνη τσίλι
αλάτι
1 αυγό
1 ασπράδι
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ μ'ένα κουτάλι και πλάθετε 4 μπιφτέκια. 
Το μίγμα είναι αρκετά μαλακό. Τηγανίζετε  τα μπιφτέκια με 2 κουταλιές ελαιόλαδο γυρνώντας τα μία φορά με προσοχή, να μη σπάσουν. Περίπου 3 -4 λεπτά από κάθε πλευρά.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ....
βράστε το κους κους όπως λέει το πακέτο και προσθέστε ντομάτα , αγγούρι, αβοκάντο, κρεμμύδι,μαιντανό... όλα ψιλοκομμένα. Περιχύστε με λαδολέμονο και ανακατέψτε καλά.


2 σχόλια:

  1. Δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ αυτά τα κόκκινα φασόλια!!!
    Αχ και να ήμουν ξαπλωμέη στην παραλία της φωτογραφίας!!!!! Πού βρίσκεται;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέπη καλημέρα!!!
    Μπιφτεκάκια λαχανικών και κους κους!!
    Yammy!! υπέροχη συνταγή!
    Φιλάκια Πέπη και καλό Σβκ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή