27 Μαΐου 2011

Ρολό με κιμά , παρμεζάνα και μέλι


 
ΣΩΤΑΡΕΤΕ σ'ένα τηγάνι με 2 κουταλιές ελαιόλαδο...
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
όταν μαλακώσουν , προσθέτετε 3/4 ποτηριού λευκό κρασί και σιγοβράζετε για περίπου 5 λεπτά.
ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΕΤΕ τον φούρνο στους 180 C.
ΜΟΥΣΚΕΥΕΤΕ  σ'ένα μπώλ 200 γρ ψωμί με 1 ποτήρι γάλα πλήρες.
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ καλά σ'ένα μπώλ, με τα χέρια σας...
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 αυγά
το ψωμί (στύψτε το να φύγει το έξτρα γάλα)
το μίγμα με το κρεμμύδι
2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
1/4 ποτηριού μαιντανό ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι παρμεζάνα
1 κουταλιά γούστερ σος (worcestershire sauce)
2 κουταλάκια αλάτι
πιπέρι
ΣΤΡΩΣΤΕ με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι και βάλτε το ρολό.

ΑΛΕΙΨΤΕ το με 3 κουταλιές μέλι.
ΨΗΣΤΕ το  για περίπου 1 ώρα. 







3 σχόλια:

  1. Μμμμμ...νοστιμοτατο φαινεται,κι εχω κατι λιγουρες τωρα τι να σου λεω...καλη σου μερα και καλο Σ/Κ να εχεις...φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υπέροχη συνταγή!!

    καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή