4 Απριλίου 2011

Γεμιστά με πλιγούρι και φινόκιο


υλικά

  • 3 ντομάτες ώριμες
  • 6 πιπεριές
  • 200γρ πλιγούρι
  • 100γρ ελαιόλαδο
  • 1 φινόκιο, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • 1 κουταλάκι πιπέρι
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 ποτήρι νερό


εκτέλεση

Κόβετε με μαχαίρι το καπάκι από κάθε ντομάτα και μ' ένα κουταλάκι βγάζετε τη σάρκα και τη ψιλοκόβετε.
Αφαιρείτε το πάνω μέρος από τις πιπεριές και πετάτε τα σποράκια.
Σ' ένα μπωλ ανακατεύετε το πλιγούρι, το ελαιόλαδο, το φινόκιο, τον μαιντανό, τη τριμμένη ντομάτα, τη ψιλοκομμένη σάρκα από τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Πασπαλίζετε με μια πρέζα ζάχαρη το εσωτερικό των λαχανικών και τα γεμίζετε με το μίγμα.
Βάζετε τα καπάκια στις ντομάτες και στις πιπεριές.
Περιχύνετε τα γεμιστά με νερό και ελαιόλαδο.
Πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνετε για περίπου 1 ώρα.



5 σχόλια:

  1. Έχω αγοράσει πλιγούρι και αναρωτιώμουν πως να το φτιάξω. Ωραία πρόταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. περιμενω σχολιο, λοιπον! αν το δοκιμασεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Πέπη:)
    Το έχω φτιάξει και είναι υπέροχο!!!
    Γεια στα χέρια σου
    καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα ...χρώματα και αρώματα, όλα μαζί σε ένα πιάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή