14 Ιανουαρίου 2011

Τσιζκέικ με καραμελωμένα μήλα



υλικά για 8 μερίδες
4 κόκκινα μήλα
50γρ βούτυρο
50γρ ζάχαρη
λίγο πιπέρι
λίγη κανέλα
ξύσμα απο 1 λεμόνι
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στα 8. Σ'ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθετουμε τα μήλα ,τα μπαχαρικά και το ξύσμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να καραμελώσουν για περίπου μισή ώρα.
250 γρ μπισκότα μιράντα
120 γρ βούτυρο λιωμένο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160C.Τρίβουμε τα μπισκότα στο μίξερ, τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και απλωνουμε τη ζύμη σ'ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά , αφήνουμε να κρυώσει , το τρίβουμε με τα χέρια μας και το μοιράζουμε σε 8 ποτήρια.
700γρ τυρί φιλαδέλφια
70 γρ ζάχαρη άχνη
250γρ γιαούρτι αγελάδος
Σ'ένα μπώλ ανακατεύουμε το κρεμώδες τυρί με τη ζάχαρη και το γιαούρτι .Μοιράζουμε τη κρέμα στα ποτήρια , πάνω απο το μπισκότο και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν . Γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα μήλα.

         ωραία ιδέα και για βάφτιση. τα έφτιαξα για τον ανηψιό μου!!!

6 σχόλια:

  1. μου φαινεται πολυ νοστιμη. αυριο θα την φτιαξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. την εφτιαξα. απλα υπεροχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ γιατί δεν έφαγα απ΄αυτό ποτέ;!;!
    Ανεπανάληπτο!

    Καθώς και το άσμα!
    Θενκς Peps.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραιο !!!! Μπραβο για το βαπτιστικο γλυκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή