28 Ιανουαρίου 2011

Χορτόσουπα


 
ΜΟΥΛΙΑΖΕΤΕ σε 1 ποτήρι λευκό κρασί...
1 φακελάκι μανιτάρια porcini
ΨΙΛΟΚΟΒΕΤΕ...
1 πράσο
1 σελινόριζα
1 γλυκοπατάτα  
1 μπρόκολο
1 φινόκιο
2 καρότα 
1 καυτερή πιπερίτσα
ΤΑ ΣΩΤΑΡΕΤΕ με 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ...
τα μανιτάρια 
το λευκό κρασί
2 κουταλάκια θυμάρι ξερό
1 κουταλάκι αλάτι
κρόκο κοζάνης
2 λίτρα νερό ίσως και παραπάνω
ΒΡΑΖΕΤΕ σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσουν (περίπου 1 ώρα).
Αν θέλετε λιώνετε τα λαχανικά για να γίνει η σούπα παχύρευστη.

4 σχόλια: