25 Ιανουαρίου 2011

Ρολάκια με φέτα και κουκουνάρι


υλικά για 16 ρολάκια

  • 100γρ κουκουνάρι
  • 100γρ φέτα
  • 2 κουταλιές παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές δυόσμο φρέσκο
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1 κουταλιά χυμό λεμόνι
  • πιπέρι
  • 8 φύλλα κρούστας
  • βούτυρο


εκτέλεση
Καβουρδίζετε το κουκουνάρι και το αφήνετε λίγο να κρυώσει.
Πολτοποιείτε στο μούλτι, το κουκουνάρι, τη φέτα, τη παρμεζάνα, το δυόσμο, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και πιπέρι.
Παίρνετε ένα φύλλο κρούστας και το διπλώνετε στη μέση, ενώνοντας τις δύο στενές του πλευρές. Το βουτυρώνετε και απλώνετε 1-2 κουταλάκια από τη γέμιση στις δύο μικρότερες του. 


Διπλώνετε προς τα μέσα τις άκρες του φύλλου και ρολάρετε και από τις δύο μεριές μέχρι τη μέση του. Κόβετε το φύλλο στο σημείο που συναντιούνται τα δυο ρολάκια και τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
Αλείφετε τα ρολάκια με βούτυρο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C μέχρι να ξεροψηθούν.



6 σχόλια:

  1. Αυτη τη συνταγη ας εχει φετα θα την ετρωγα πριν καλα καλα βγει απο το φουρνο. Φοβερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή την συνταγή σου την έκανα σε ένα πάρτυ μπουφέ που είχα και δεν έμεινε ψίχουλο!!!!!!!!! :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι!!! Ευκαιρία να τη ξαναφτιάξω κι εγώ!!
      Σ' ευχαριστώ πολύ!!

      Διαγραφή