28 Ιανουαρίου 2011

Πιτάκια με παρμεζάνα


 
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ σ΄'ενα μπώλ,  μέχρι να γίνει ζύμη...
125 γρ κίτρινο αλεύρι
125 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κουταλιά λάδι
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 αυγό ( δεν το έβαλα)
χλιαρό νερό περίπου 1/2 ποτήρι, ίσως λίγο παραπάνω
ΧΩΡΙΖΕΤΕ τη ζύμη σε 16 μπαλάκια και
τα σκεπάζετε με μεμβράνη μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση.


ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ σ' ένα μπώλ ...
10 φρέσκα λεπτά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
1 1/2 ποτήρι παρμεζάνα



ΑΝΟΙΓΕΤΕ κάθε μπαλίτσα σε λεπτό φύλλο.
ΒΑΖΕΤΕ  στο καθένα 1-2 μεγάλες κουταλιές από τη γέμιση.



ΤΑ ΚΛΕΙΝΕΤΕ , να μοιάζουν με μισοφέγγαρα .





ΑΛΕΙΦΕΤΕ πολύ καλά με ελαιόλαδο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180C για 20 - 25 λεπτά.


.-.-.-.-.-.-.

Αυτές είναι οι πεντανόστιμες τηγανιτές τυρόπιτες της Μαίρης!
Έφτιαξα τη μισή δόση και εξαφανίστηκαν αμέσως!!!!
Σας έδωσα τη συνταγή με δύο αλλαγές ...
Δεν έβαλα αυγό στη ζύμη και τις έψησα στο φούρνο.

5 σχόλια:

  1. Μα τι ωραία και στρουμπουλά που έγιναν και χωρίς αυγό! Φαίνονται εξαιρετικά.
    Να είσαι καλά Πέπη, που μου νοστίμισες το απόγευμά μου.
    Μάραθο που βρήκες;

    Φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/1/11, 12:58 μ.μ.

    μου φαινονται νόστιμα. να βαλω ανηθο γιατι δεν συμπαθω τον μαραθο? stasoula

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπουκια και συχωριο...τα βλεπω και τα θελω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ πρωτότυπη γέμιση:) Φαντάζομαι το άρωμα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειναι απλά τέλεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Συγχαρητήρια για τη συνταγή! Θέλω πολύ να τα δοκιμάσω!
    Παραδοσιακή, ελληνικότατη και πολύ ιδιαίτερη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή