31 Ιανουαρίου 2011

Γαρίδες κοκτέιλ με καυτερή σάλτσα


 υλικά
  • 2 ποτήρια λευκό κρασί
  • 1 ποτήρι νερό
  • 6 κόκκους πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 λεμόνι κομμένο στα δύο (χυμό και τα 2 μισά)
  • 1/2 κιλό γαρίδες
  • 1/2 ποτήρι κέτσαπ
  • 1/2 ποτήρι hot chilly sauce
  • 3 κουταλιές σάλτσα χρένου (horseradish sauce)
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού

εκτέλεση
Από τη προηγούμενο βράδυ βάζετε σε μια κατσαρόλα το κρασί, το νερό, το πιπέρι, τη δάφνη και το λεμόνι.
Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
Ρίχνετε τις γαρίδες και τις ποσάρετε για 4-5 λεπτά.
Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Τις καθαρίζετε και τις βάζετε στο ψυγείο σκεπασμένες με μεμβράνη.
Την άλλη μέρα ετοιμάζετε τη σάλτσα ανακατεύοντας σ' ένα μπώλ τη κέτσαπ, τη σάλτσα chilly, τη σάλτσα χρένου και το χυμό λεμονιού.
Μοιράζετε τη σάλτσα και τις γαρίδες σε σφηνάκια!
 Προσοχή! Η σάλτσα είναι πολύ καυτερή....

7 σχόλια:

  1. Πόσο καυτερή είναι η σάλτσα; Όχι ότι έχω ιδιαίτερο πρόβλημα, απλά ρωτάω ενημερωτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://comps.fotosearch.com/bigcomps/ILW/ILW005/rodria0172s.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευχαριστώ πολύυυυυ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. peps, σε αυτή την ανάρτησή σού είχα αφήσει σχόλιο για "όμορφες γαρίδες να τις πιεις στο ποτήρι", και δεν το βλέπω...
    Το γράφω, επειδή έχει ξανασυμβεί το ίδιο πράγμα και δεν ξέρω που οφείλεται;

    Ας είναι...
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πως θα γίνει να ΠΙΩ όλα σου τα σφινάκια με την μια?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλειες φωτογραφίες!! Μινιμαλιστικές και πολύ όμορφες!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή