19 Ιανουαρίου 2011

Φασολάδα



Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σωτάρετε σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο...
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
150 γρ σελινόριζα κομμένη σε μικρά καρέ
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες 
Προσθέτετε...
1/2 κιλό φασόλια στραγγισμένα ( μουλιασμένα απο βραδίς)  
1 κουταλάκι θυμάρι
νερό να σκεπάσει καλά τα υλικά και να τα ξεπερνά 3 δάχτυλα
Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Προσθέτετε ...
1/2 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
2 κουταλιές σούπας πελτέ
αλάτι
Βράζετε για άλλα 45 λεπτά . μέχρι να χυλώσουν.
Σερβίρετε και σε κάθε πιάτο βάζετε λίγο ωμό ελαιόλαδο, φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι.

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ...
σπιτικές ελιές από τον Δημήτρη

συνταγή για τον γαύρο
καθαρίζετε 1 κιλό γαύρο ( κεφάλι, εντόσθια, ραχοκοκκαλιά)
σ' 'ενα γυάλινο τάπερ στρώνετε μια σειρά απο γαύρο , πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο σκόρδο και μαιντανό. συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
γεμίζετε με άσπρο ξύδι μπαλσάμικο , να σκεπαστούν τα ψάρια και ελαιόλαδο.
κλείνετε το τάπερ και το βάζετε στο ψυγείο.
αν σας αρέσει το ...sushi , μετά απο λίγες ώρες είναι έτοιμο και πεντανόστιμο!
την επόμενη μέρα θα είναι ακόμα πιο ψημένο.
αν θέλετε προσθέτετε λίγο αλάτι.

1 σχόλιο: