υλικά
- 300γρ φέτα
- 60γρ μυζήθρα ξερή τριμμένη
- 200γρ τυρί cottage
- 200γρ γιαούρτι 2%
- 2 αυγά
- 125 γρ πλιγούρι
- πιπέρι
- φρέσκια ρίγανη
- 6 φύλλα κρούστας
- σουσάμι
- ελαιόλαδο
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Ανακατεύετε σ' ένα μπώλ τα πρώτα 7 υλικά.
Προσθέτετε μερικά φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη ή όποιο άλλο μυρωδικό σας αρέσει.
Αλείφετε με ελαιόλαδο ένα ταψάκι ρηχό 42x30εκ.
Στρώνετε τα 3 φύλλα , αλείφοντας τα ανάμεσα με ελαιόλαδο. Ρίχνετε τη γέμιση και την απλώνετε να καλύψει όλο το ταψί. Από πάνω βάζετε και τα υπόλοιπα φύλλα, αλειμμένα με ελαιόλαδο.
Χαράζετε τη πίτα και τη πασπαλίζετε με σουσάμι.
Ψήνετε για περίπου 45 λεπτά.
the recipe in english
Πολύ μου αρέσει τη τυρόπιτά σου peps!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλός συνδυασμός των τυριών και το πλιγούρι θα τη βοήθησε να μην είναι υδαρή!!!!!!
Τη δική μου μερίδα με δυόσμο παρακαλώ!!!
Καλή σας όρεξη!
Geia sou Silena!!!
ΔιαγραφήTo pligouri to vazo pia se oles tis pites pou ftiaxno! M aresei poli!!!
Me dyosmo loipon gia sena! Hatiri de xalao!!!
Filia
Στις πίτες λέμε ΝΑΙ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτις τυρόπιτες λέμε ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!
Μα τι χρώμα, τι γεύση και τι ιδέα με το πλιγούρι να συντροφεύει τη γέμιση των τυριών!
Βάλε στην άκρη το σύνολο και πετάγομαι σ΄ ένα λεπτό! :)
Z.
Nai se ola!!!!
ΔιαγραφήSe perimenoooooo......
Kisses!!!
Πολύ λαχταριστή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήS efxaristo Roula!!!
Διαγραφήah This look really beautiful Peps (will you put in english soon??)
ΑπάντησηΔιαγραφήHello Gloria!!! I am out of town but as soon as i am back i will post the recipe in english,too!
ΔιαγραφήThanks Peps I wait!
ΔιαγραφήΚαλημέρα, Πέπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα τι ωραία ιδέα! Καταπληκτική πιτούλα με αγαπημένα μου υλικά! Να είχα σήμερα το πρωί ένα κομματάκι, θα το τιμούσα δεόντως!
Να είσαι καλά, μου θύμισες μια πίτα που φτιάχνουμε στα μέρη μας με γλυκό τραχαρά, φτιαγμένο με πλιγούρι και τη λέμε τραχανόπιτα!
Όταν την ανεβάσω, θα βάλω και τη δική σου σε link που είναι πιο βελτιωμένη!
Φιλάκια πολλά!
Geia sou Eleni!!
ΔιαγραφήM aresei poly o traxanas!!!!
Tha perimeno kai ti diki sou ekdoxi!!!
Filakia
Ο φωτεινός αντικατοπτρισμός της νοστιμιάς στα καλοψημένα φύλλα της επιφάνειας και την απόλυτα λαχταριστή γέμιση μιας τραγανής πίτας,είναι απόλυτα δεσμευτικό στοιχείο ενός κεράσματος!Όχι μέσα από την επιτυχημένη,αλλά παρ'όλα αυτά άπιαστη φωτογραφική ματιά,αλλά μέσα από την γευστική εγκαρδιότητα που ξεχειλίζει,από το κομμένο κομμάτι.Ένα μοναχικό κομμάτι στο πιάτο,αιτία πρόσκλησης στα αδηφάγα μάτια,αιτία πρόκλησης στον αχόρταγο ουρανίσκο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καλημέρα μου γλυκιά Πέπη!!!Με πολλά πολλά φιλιά συνοδευμένη!
Kalos th Foteini!!!!
ΔιαγραφήSou stelno merika kommatia kai filia!!!
Το μισό ταψί που προλαβαίνω...είναι δικό μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτω τα χέρια από το γωνιακό κομμάτι λέμε....
Μην πλησιάζεις....μην πλησιάζεις.... θα σου δαγκώσω τα δάχτυλα!!!
Άστο κάτωωωωωωωωωωωω τώρααααααα λέμε....
Μα τι άλλο να γράψω για να σε πείσω ότι πρέπει να μου στείλεις κιόλας τώρα ένα κομμάτι my dear Peps?
Το πληγούρι ή ο τραχανάς είναι εξαιρετική επιλογή πραγματικά, αν και προσωπικά τα συνηθίζω στις χορτόπιτες και τις πίτες λαχανικών. Στην επόμενη τυρόπιτα θα δοκιμάσω και την δική σου εκδοχή. Τώρα έχω δύο τυρόπιτες σε αναμονή παρασκευής...την δική σου και της Ελένης Gr.
Καλημέρα και καλό ΣΚ εύχομαι.
Xaxaxaxaxa!!!!
ΔιαγραφήEdaxei!!!! M epeises!!!!!
Sou stelno ti gonia!!!! Xaxaxa
Traxana h pligouri vazo ki ego se oles tis pites alla pio poli pligouri. O traxanaz mou peftei pio varys!
Filakia!!!
Η γέμιση πρέπει να είναι οτι καλυτερο!Και σχετικα με λίγες θερμίδες!
ΑπάντησηΔιαγραφήNai htan poli nostimi!!! Dokimase thn!!
ΔιαγραφήΕνδιαφέρον έχει ο συνδυασμός των τυριών πράγματι και μου αρέσει που έχει και αρκετό γιαούρτι! Επίσης και το σουσάμι δίνει μια ιδιαίτερη νότα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕννοείται πως η εναλλακτική με το πληγούρι είναι φοβερή! Και τραχανά έχω δει να βάζουν μου φαίνεται για την ίδια δουλειά (δηλ. για να τραβήξει τα υγρά της γέμισης) σε πίτες.
Καλό Π/Σ/Κ!
Nai gia na travixei ta ygra bainei to pligouri h o traxanas h to ryzi.....ego protimo to pligouri.
ΔιαγραφήDokimase thn, Dark!!!
Μου αρέσει το πλιγούρι πάρα πολύ!!!!Αν κρίνω από τις φωτογραφίες θα είναι τέλεια!!!Ήδη έχουν αρχίσει να μου τρέχουν τα σάλια!Πρέπει να βρω χρόνο μεταξύ των ραψιμάτων μου να την μαστορέψω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήE nai! Htan teleia! :)
ΔιαγραφήOtan vreis xrono....xekina ta mastoremata!!!!
Ohh mi querida Peps es una hermosa realización de lujo,abrazos y saludos.
ΑπάντησηΔιαγραφήPeps la receta la entendí muy bien y la haré pronto me gusta esa masa fina,abrazos y saludos.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ φιλη σου ηρθε τελευταια και δεν υπαρχει πλεον ουτε σουσαμι για δειγμα. Η τυροπιτα σου σκιζει. Τελειο παχος, χρυσαφενιο χρωμα, υπεροχη γεμιση, κριτσανιστο φυλλο. Το πλιγουρι δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε για να τραβηξει τα υγρα απο τις πιτες μου. Τωρα ομως θα το κανω μετα την προτροπη σου. Πεπηηηηηη....στειλε μου βρε συ κανενα κομματι εδω που ειμαι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλω πολυ!
ΑΥτή κι αν είναι πρωτότυπη τυρόπιτα!Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτις πίτες δεν μπορώ να αντισταθώ!!!! Μπράβο σου Πεπούλα, υπέροχη η πίτα σου! Γεια στα χεράκια σου!!!Φιλάκια καλό σου βράδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην έκανα χτες την τυρόπιτα σου. Μοσχοβόλησε το σπίτι! Πολύ νόστιμη! Το χρώμα που πήρε το φύλλο με το σουσαμάκι του ήταν υπέροχο!
ΑπάντησηΔιαγραφήAlitheia?????? Poso xairomai pou tin eftiaxes kai sas arese!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήkalimera pepi mou!!eftiaxa tin pentanostimi pitoula sou!!kai tha tin xanaftiaxo!!to pligouri mas aresi poli!!anti gia mizithra pou den ti vrisko edo,evala ricotta.se euxaristo gia tin sintagi!!kali kyriaki sou euxome!!!ta xeretismata mou stelno!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Βασιλική!!
ΔιαγραφήΤι ωραία έκπληξη ήταν αυτή!!! Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε!!! Το πλιγούρι της δίνει άλλη γεύση!!
Σ'ευχαριστώ πολύ που τη δοκιμάσες και μου άφησες σχόλιο!!
Καλη εβδομάδα!!