2 Οκτωβρίου 2013

Χταπόδι με πατάτες στο φούρνο

Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για χταπόδι που είδα πρόσφατα στο μπλόγκ "Wonderfoodland".
Δοκιμάστε το!

υλικά
  • χταπόδι
  • πατάτες
  • μερικές σκελίδες σκόρδου ολόκληρες
  • μερικούς κόκκους πιπέρι
  • δάφνη
  • ελαιόλαδο
  • νερό
εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C.
Καθαρίζετε τη κουκούλα του χταποδιού από τα εντόσθια και αφαιρείτε μ'ένα μαχαίρι  το δόντι του που βρίσκεται στη μέση εκεί που ενώνονται τα πλοκάμια.
Κόβετε το χταπόδι σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζετε στο ταψί.
Κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες και τις τοποθετείτε ενδιάμεσα.
Σκορπίζετε τις σκελίδες  σκόρδου, το πιπέρι, τη δάφνη και περιχύνετε με ελαιόλαδο και λίγο νερό.
Όλα με το "μάτι"!
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 160C.
Ψήνετε για  2 1/2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.

Απολαύστε το σε θερμοκρασία δωματίου!!!  
(όπως πολύ σωστά μου είπε η Άρτεμις)
the recipe in english

41 σχόλια:

  1. Ο Ν Ε Ι Ρ Ο !!!
    Το λέω γιατί το δοκίμασα !!!!
    Όσοι αγαπούν το χταπόδι θα λατρεψουν και αυτή την εκδοχή του.

    Προσωπικά με πατάτα δεν το είχα συνατήσει πάλι και ήταν η ευχάριστη έκπληξη.

    Πέπη, έκανες καταπληκτική δουλειά με τις φωτογραφίες!! Το ανέδειξες όσο δεν πάει!
    Ζωντανές και καθαρές, λες και το πλοκάμι θα γλυστρίσει από την οθόνη και θα με πιάσει!!!

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου άρεσε ε??????????
      Πολύ χάρηκα!!!!!!
      Σ' ευχαριστώ!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Μου αρεσε πολυ και το ξερεις.... Επισης μου αρεσε το "ολα με το ματι" που εγραψες στη συνταγη!!!!!!! Χαχαχα

      Διαγραφή
  2. ** Επίσης μου άρεσε πολύ που έκανες αλλαγή στις ετικέτες σου και κατηγοριοποίησες τις συνταγές σου ανά εποχή!! Πολύ πρακτικό και ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΕΠΗ. ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑΤΙ Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΚΟΡΗ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μαίρη! Καλώς ήρθες στο μπλόγκ μου!!
      Θα της αρέσει σίγουρα!!! Δοκίμασε το και περιμένω εντυπώσεις!!

      Διαγραφή
    2. Πεπη μου ...ονειρο.....τα λογια ειναι περιτα !!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Πολύ χαίρομαι!!! Μπράβο!!

      Διαγραφή
  4. Ζουμερό και λαχταριστό δείχνει το χταποδάκι σου peps!!!!
    Ωραίος συνδυασμό υλικών!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ζουμερό, μαλακό και γευστικότατο!!!
      Να το δοκιμάσεις!!!
      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  5. Χάρηκα που βγήκε καλό και σου άρεσε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ για τη συνταγή!!!

      Διαγραφή
  6. Αυτό το φαγάκι το φτιάχνω χρόνια, συνήθως (και πολύ κακώς) όταν νηστεύουμε.
    Είναι όμως ένα φαγάκι που μπορούμε να το φτιάξουμε και απολαύσουμε κάθε εποχή!
    Προσθέτω και λίγο κόκκινο κρασάκι στο ψήσιμο, του πάει!
    Το μαγείρεψες πολύ νόστιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σκεφτόμουν κι εγώ το κρασί...την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω!
      Ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  7. Φανταστικό φαγάκι Πέπη μου!!!
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το'κανα κι εγώ και πολύ το χάρηκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. this look fantastic Peps! Only I had ate only Little no so big like this!!xo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. You can make it with little ones, too! Thank you Gloria!!!

      Διαγραφή
  10. Καλό μήνα Πέπη!!! Το φαγητό σου φαίνεται θεϊκό στην κυριολεξία έτσι μελωμένο... αφού κι εγώ που δεν είμαι ιδιαίτερη φαν του χταποδιού το καταλιμπίστηκα!!!!
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα!!! Ναι ήταν πολύ νόστιμο!! Δοκίμασε το!!!

      Διαγραφή
  11. Μα τι όμορφα που το έφταξες, Πέπη μου! Σου βγήκε μελωμένο και λαχταριστό!
    Πού να βρω φρέσκο χταποδάκι, εδώ πουλάνε όλα τα άλλα, εκτός από αυτό!
    Έχω κι εγώ μια συνταγή, περίπου ίδια από μαι φίλη από τη Σαλαμίνα. Μου έλεγε ότι εκεί συνηθίζουν πολύ να το μαγειρεύουν έτσι.
    Καλοφάφωτο! Καλό μήνα, με υγεία!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ελένη!
      Νομίζω και και με κατεψυγμένο μια χαρά θα είναι!!
      Πρώτη φορά την είδα αυτή τη συνταγή και όντως μελώνει και γίνεται πολύ νόστιμο το χταπόδι!
      Σ' ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  12. Προσωπικά και χωρίς πατάτες (σήμερα μάθαμε να γράφουμε και την λέξη - πα τά τα- τα πρωτάκια) μια χαρά θα το τσάκιζα Peps, παρά το πρώτο κρυολόγημα του επερχόμενου χειμώνα.
    Φιλιά πολλά και χαιρετισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωωωωχχχχ περαστικά!!!!
      Λες αν φτιάξεις το χταποδάκι να γίνεις καλύτερα????χαχαχαα
      Καλή αρχή στο πρωτάκι!!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  13. Μα πως νόμιζα ότι είχα δει και σχολιάσει αυτό το μαγευτικά μαγειρεμένο χταπόδι my Peps? Τεςπα...
    Excellent, douze points!
    Θα το φτιάξω και θα το απολαύσω και, έστω για λίγο, θα νιώσω Captain Nemo...ή κάπως έτσι...:)

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είδες και το σχολίασες στο fb.....!
      Να το φτιάξεις!!!
      Θα σ'αρέσει!!
      Καλημέρα Ζαμπία μου!!

      Διαγραφή
  14. Una gran delicia Peps se ve irresistible excelente manera de prepararlo,abrazos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπέροχο και λαχταριστό το χταποδάκι σου.
    Με πατάτες στο φούρνο δεν το έχω ξαναδεί, φαίνεται φανταστικό.
    Μπράβο Peps, μας τρέχουν τα σάλια βραδιάτικα!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ki ego proti fora to dokimasa kai tha to xanaftiaxo!!! Melose ki egine loukoumi!!!
      S efxaristo Mina!!

      Διαγραφή
  16. Απίθανος μεζές, Πέπη!! Οι πατάτες γίνονται πολύ νόστιμες, από την σάλτσα του χταποδιού! Θα συμφωνήσω με την Έλενα, το κρασάκι του ταιριάζει πολύ και τονίζει την γεύση του. Φαγάκι, νόστιμο και αγαπημένο για όλες τις εποχές του χρόνου! Γεια στα χέρια σου!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι! Νομίζω την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω και με κρασί!
      Σ' ευχαριστώ πολύ!!!!

      Διαγραφή
  17. Υπέροχο φαίνεται και, σε αντίθεση με τις περισσότερες συνταγές για χταπόδι που το παρουσιάζουν ως μεζέ, αυτό είναι πλήρες γεύμα! Μπράβο!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. A nai! Afto einai kanoniko gevma!! Poli nostimo!!
      S ' efxaristo!!!!

      Διαγραφή
  18. Στο φούρνο δεν το έχω δοκιμάσει. Για να το προτείνεις κάτι ξέρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το δοκιμάσεις Κική! Αξίζει!!

      Διαγραφή
  19. Ανώνυμος24/3/14, 8:19 μ.μ.

    πραγματι ειναι πεντανοστιμο! επειδη ειχα στο σπιτι κρεμμυδακια στιφαδου, προσθεσα και τα κρεμμυδακια. il gusto perfeto!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραία ιδέα!! Θα σου έγινε και πιο γλυκό με τα κρεμμυδάκια!!

      Διαγραφή