Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για χταπόδι που είδα πρόσφατα στο μπλόγκ "Wonderfoodland".
Δοκιμάστε το!
Δοκιμάστε το!
υλικά
- χταπόδι
- πατάτες
- μερικές σκελίδες σκόρδου ολόκληρες
- μερικούς κόκκους πιπέρι
- δάφνη
- ελαιόλαδο
- νερό
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C.
Καθαρίζετε τη κουκούλα του χταποδιού από τα εντόσθια και αφαιρείτε μ'ένα μαχαίρι το δόντι του που βρίσκεται στη μέση εκεί που ενώνονται τα πλοκάμια.
Κόβετε το χταπόδι σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζετε στο ταψί.
Κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες και τις τοποθετείτε ενδιάμεσα.
Σκορπίζετε τις σκελίδες σκόρδου, το πιπέρι, τη δάφνη και περιχύνετε με ελαιόλαδο και λίγο νερό.
Όλα με το "μάτι"!
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 160C.
Ψήνετε για 2 1/2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
Απολαύστε το σε θερμοκρασία δωματίου!!!
(όπως πολύ σωστά μου είπε η Άρτεμις)
the recipe in english
Ο Ν Ε Ι Ρ Ο !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο λέω γιατί το δοκίμασα !!!!
Όσοι αγαπούν το χταπόδι θα λατρεψουν και αυτή την εκδοχή του.
Προσωπικά με πατάτα δεν το είχα συνατήσει πάλι και ήταν η ευχάριστη έκπληξη.
Πέπη, έκανες καταπληκτική δουλειά με τις φωτογραφίες!! Το ανέδειξες όσο δεν πάει!
Ζωντανές και καθαρές, λες και το πλοκάμι θα γλυστρίσει από την οθόνη και θα με πιάσει!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) :)
Σου άρεσε ε??????????
ΔιαγραφήΠολύ χάρηκα!!!!!!
Σ' ευχαριστώ!!!!!!!!!!!
Μου αρεσε πολυ και το ξερεις.... Επισης μου αρεσε το "ολα με το ματι" που εγραψες στη συνταγη!!!!!!! Χαχαχα
Διαγραφή** Επίσης μου άρεσε πολύ που έκανες αλλαγή στις ετικέτες σου και κατηγοριοποίησες τις συνταγές σου ανά εποχή!! Πολύ πρακτικό και ενδιαφέρον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΕΠΗ. ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑΤΙ Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΚΟΡΗ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Μαίρη! Καλώς ήρθες στο μπλόγκ μου!!
ΔιαγραφήΘα της αρέσει σίγουρα!!! Δοκίμασε το και περιμένω εντυπώσεις!!
Πεπη μου ...ονειρο.....τα λογια ειναι περιτα !!!!!!!!!!!!!!!
ΔιαγραφήΠολύ χαίρομαι!!! Μπράβο!!
ΔιαγραφήΖουμερό και λαχταριστό δείχνει το χταποδάκι σου peps!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίος συνδυασμό υλικών!!!
Φιλιά!
Πολύ ζουμερό, μαλακό και γευστικότατο!!!
ΔιαγραφήΝα το δοκιμάσεις!!!
Φιλιά!!!
Χάρηκα που βγήκε καλό και σου άρεσε! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ για τη συνταγή!!!
ΔιαγραφήΑυτό το φαγάκι το φτιάχνω χρόνια, συνήθως (και πολύ κακώς) όταν νηστεύουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι όμως ένα φαγάκι που μπορούμε να το φτιάξουμε και απολαύσουμε κάθε εποχή!
Προσθέτω και λίγο κόκκινο κρασάκι στο ψήσιμο, του πάει!
Το μαγείρεψες πολύ νόστιμα!
Το σκεφτόμουν κι εγώ το κρασί...την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ!!!
Φανταστικό φαγάκι Πέπη μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά.
Ευχαριστώ Ρούλα!!
ΔιαγραφήΤο'κανα κι εγώ και πολύ το χάρηκα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήthis look fantastic Peps! Only I had ate only Little no so big like this!!xo
ΑπάντησηΔιαγραφήYou can make it with little ones, too! Thank you Gloria!!!
ΔιαγραφήΚαλό μήνα Πέπη!!! Το φαγητό σου φαίνεται θεϊκό στην κυριολεξία έτσι μελωμένο... αφού κι εγώ που δεν είμαι ιδιαίτερη φαν του χταποδιού το καταλιμπίστηκα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα!
Καλό μήνα!!! Ναι ήταν πολύ νόστιμο!! Δοκίμασε το!!!
ΔιαγραφήΜα τι όμορφα που το έφταξες, Πέπη μου! Σου βγήκε μελωμένο και λαχταριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠού να βρω φρέσκο χταποδάκι, εδώ πουλάνε όλα τα άλλα, εκτός από αυτό!
Έχω κι εγώ μια συνταγή, περίπου ίδια από μαι φίλη από τη Σαλαμίνα. Μου έλεγε ότι εκεί συνηθίζουν πολύ να το μαγειρεύουν έτσι.
Καλοφάφωτο! Καλό μήνα, με υγεία!
Φιλάκια
Γειά σου Ελένη!
ΔιαγραφήΝομίζω και και με κατεψυγμένο μια χαρά θα είναι!!
Πρώτη φορά την είδα αυτή τη συνταγή και όντως μελώνει και γίνεται πολύ νόστιμο το χταπόδι!
Σ' ευχαριστώ!!
Προσωπικά και χωρίς πατάτες (σήμερα μάθαμε να γράφουμε και την λέξη - πα τά τα- τα πρωτάκια) μια χαρά θα το τσάκιζα Peps, παρά το πρώτο κρυολόγημα του επερχόμενου χειμώνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά και χαιρετισμούς.
Ωωωωωωχχχχ περαστικά!!!!
ΔιαγραφήΛες αν φτιάξεις το χταποδάκι να γίνεις καλύτερα????χαχαχαα
Καλή αρχή στο πρωτάκι!!
Φιλιά!!
Μα πως νόμιζα ότι είχα δει και σχολιάσει αυτό το μαγευτικά μαγειρεμένο χταπόδι my Peps? Τεςπα...
ΑπάντησηΔιαγραφήExcellent, douze points!
Θα το φτιάξω και θα το απολαύσω και, έστω για λίγο, θα νιώσω Captain Nemo...ή κάπως έτσι...:)
Z.
Το είδες και το σχολίασες στο fb.....!
ΔιαγραφήΝα το φτιάξεις!!!
Θα σ'αρέσει!!
Καλημέρα Ζαμπία μου!!
Una gran delicia Peps se ve irresistible excelente manera de prepararlo,abrazos
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you Rosita!!!!
ΔιαγραφήΥπέροχο και λαχταριστό το χταποδάκι σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε πατάτες στο φούρνο δεν το έχω ξαναδεί, φαίνεται φανταστικό.
Μπράβο Peps, μας τρέχουν τα σάλια βραδιάτικα!
Φιλιά
Ki ego proti fora to dokimasa kai tha to xanaftiaxo!!! Melose ki egine loukoumi!!!
ΔιαγραφήS efxaristo Mina!!
Απίθανος μεζές, Πέπη!! Οι πατάτες γίνονται πολύ νόστιμες, από την σάλτσα του χταποδιού! Θα συμφωνήσω με την Έλενα, το κρασάκι του ταιριάζει πολύ και τονίζει την γεύση του. Φαγάκι, νόστιμο και αγαπημένο για όλες τις εποχές του χρόνου! Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο.
Ε ναι! Νομίζω την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω και με κρασί!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ!!!!
Υπέροχο φαίνεται και, σε αντίθεση με τις περισσότερες συνταγές για χταπόδι που το παρουσιάζουν ως μεζέ, αυτό είναι πλήρες γεύμα! Μπράβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
A nai! Afto einai kanoniko gevma!! Poli nostimo!!
ΔιαγραφήS ' efxaristo!!!!
Στο φούρνο δεν το έχω δοκιμάσει. Για να το προτείνεις κάτι ξέρεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα το δοκιμάσεις Κική! Αξίζει!!
Διαγραφήπραγματι ειναι πεντανοστιμο! επειδη ειχα στο σπιτι κρεμμυδακια στιφαδου, προσθεσα και τα κρεμμυδακια. il gusto perfeto!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα!! Θα σου έγινε και πιο γλυκό με τα κρεμμυδάκια!!
Διαγραφή