υλικά
1 πράσο
1 καρότο
φρέσκο τζίντζερ
1 μίνι καυτερή πιπερίτσα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι κάρυ
1 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
1 κουταλάκι κόλιανδρο σε σκόνη
400γρ αρακά κατεψυγμένο
1 μάτσο σέσκουλα
χυμό από 1 λεμόνι
χυμό από 1 πορτοκάλι
ελαιόλαδο
νερό
εκτέλεση
Ψιλοκόβετε το πράσο, το καρότο κι ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ.
Τα σωτάρετε ελαφρά σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε τη καυτερή πιπεριά, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι, το κάρυ, το τζίντζερ και τον κόλιανδρο.
Ρίχνετε τον αρακά και τον σωτάρετε για 3-4 λεπτά, να ξεπαγώσει.
Προσθέτετε 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζετε για περίπου 20 λεπτά.
Λίγο πρίν απορροφήσει όλο το νερό, ρίχνετε και τα σέσκουλα χοντροκομμένα.
Περιχύνετε το φαγητό με τους χυμούς και σιγοβράζετε για 5-10 λεπτά ακόμα.
the recipe in english
Ένα πιάτο αρακά με υψηλές προδιαγραφές γαστριμαργίας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλαφρύ, vegan (power!) και νόστιμο!
Είδες πως μυρίζει το φρέσκο τζίντζερ, όταν το τσιγαρίζεις;
Καλοφάγωτο Peps!
Z.
Γκουρμεδιάρικος αρακάς ε????χαχα
ΔιαγραφήΜε τρελλαίνει η μυρωδιά του τζίντζερ....απ ότι κατάλαβα σ' αρέσει κι εσένα!!!!
Ευχαριστώ Ζαμπία μου!!!
Αρακάς πολυεπίπεδος: και γκουρμέ, και ανατολίτης και vegan!
ΔιαγραφήZ.
Είδες ο άτιμος!!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώωωωωωωωωωωωωωωω
και oriental θα τον έλεγα.... δεν τον γλυκαίνει το πορτοκάλι, αυτή είναι η απορία μου (γιατί τον θεωρώ πολύ γλυκό τον αρακά)
ΔιαγραφήΠολύ ξχωριστό το πιάτο σου, με τα σέσκουλα και το πράσο να δίνουν ιδιαίτερη γλύκα και το τζίντζερ να δίνει την δικιά του πινελιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο!
Σ' ευχαριστώ 'Ελενα!!!
ΔιαγραφήΕίπα να το κάνω λίγο διαφορετικό και μου άρεσε !!!
Φιλιά!
Τι να πω… σηκώνω τα χέρια ψηλά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤη μία βάζεις πιπέρι στα μπισκοτάκια, την άλλη χυμό πορτοκαλιού στον αρακά… το θέμα είναι πως είναι και νόστιμα!!!!!! Εύγε!!!!
Υ.Γ. :Έγραψα και στο σημερινό σχόλιο σου αλλά και στο χθεσινό για τις καταπληκτικές Κρητικές μαγειρικές επιδόσεις σου!!!!
Να 'σαι καλά! Πάντα τέτοιες δημιουργίες!!!
Χαχαχαχαχαχα.....πειραματίζομαι.....και ευτυχώς οι νέες γεύσεις αρέσουν και σε μένα και στους δοκιμαστές μου!!!!
ΔιαγραφήΚαταπληκτικές???? εντάξει......4 πιτάκια έκανα....νοστιμότατα βέβαια αλλά όχι σαν τα δικά σου!!!
Σ'ευχαριστώ πολύ Σιλένα!
Ύμνος στις πρασινάδες αλλά και στα μπαχαρικά αυτό το φαγητό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε εντυπωσίασε που έβαλες και φρέσκο και ξερό τζίντζερ. Τα δε μπαχαρικά (πχ κόλιανδρο, κάρυ) ποτέ δεν θα σκεφτόμουν να τα προσθέσω σε ένα φαγητό που δεν έχει καθόλου κρέας αλλά μονάχα αρακά και σέσκουλα!
Συνέχισε να μας εκπλήσεις!!! :)
Ήθελα να του δώσω λίγη γεύση ασιατική!!!
ΔιαγραφήΣτην Ινδία και στη Ταυλάνδη έχουν πολλά vegetarian πιάτα με μπαχαρικά!!!
Να σαι καλά Χρυσαυγή μου!!
Κατόρθωσες να κάνεις ένα ΄΄βαρετό΄΄πιάτο ενδιαφέρον.Του έδωσες άλλον αέρα, νέα πνοή ανανέωσης και γεύσης,με έξυπνες μείξεις των αρωματικών και των όξινων εσπεριδοειδών.Τα σέσκουλα εξαιρετική παρέα στην κοινότυπη γεύση του αρακά ,ενώ η δωρική εμφάνιση του πιάτου αφήνει στα μάτια την εκτίμηση που πρέπει στο φαγητό αυτό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Κυριακή!Φιλιά πολλά,πολλά.
Τα σχόλια σου είναι απολαυστικά!!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ Φωτεινή!!
Ο αρακάς με τα σέσκουλα , τα μπαχαρικά και τον χυμό πορτοκαλιού....είναι ένα θεικό πιάτο , γεμάτο υγεία και γεύση! Εύγε Πέπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίσαι πολύ αξιόλογη στις μαγειρικές σου, συγχαρητήρια και πάλι!
Καλή εβδομάδα σου εύχομαι και πολλά φιλάκια!!!!!!
Γειά σου Σοφία!!!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!
Φιλάκια!!
Πως να μετατρέψετε ένα απλό πιάτο σε υψηλή μαγειρική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσε πολύ η προσθήκη του κάρυ και του χυμού πορτοκάλι.
χαχα..μου βγήκε λίγο γκουρμεδιάρικος!!!
ΔιαγραφήΞέρεις πόσο μου αρέσει ο αρακάς και τα άτιμα τα παιδιά μου δεν τον τρώνε;; Τον έχω μαγειρέψει με πολλούς τρόπους και δεν τους κερδίζει και απορώ γιατί είναι τόσο γλυκός και τσαχπίνικος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα δοκιμάσω τον δικό σου. Με το χυμό και τα μπαχαρικά ίσως τους ιντριγκάρει η γεύση.
Θα δοκιμάσεις να φτιάξεις τον αρακά με αυτά τα μπαχαρικά για τα παιδιά????
ΔιαγραφήΣε βλέπω πολύ extreme!!!..και τα παιδιά επίσης!!! Μ αρέσεις!!!
Το λέω επειδή τα παιδιά συνήθως θέλουν πιο απλές γεύσεις...αλλά βέβαια ποτέ δε ξέρεις....εδώ η δύσκολη βαφτιστήρα μου, έφαγε τα μπισκότα με το κόκκινο πιπέρι....τί να πω...
Άντε καλή επιτυχία!!!
Καλά, δεν θα έβαζα την πιπερίτσα και θα βάλω λιγότερα απο όσα γράφεισ εννοείται. Μην φοβάσαι Πέπη. Είμαστε γερά στομάχια:)
ΔιαγραφήΠολύ ωραία πρόταση! Τέλειος συνδυασμός υλικών, που μεταμορφώνει τον απλό αρακά σε πιάτο γκουρμέ! Μπράβο, Πέπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!
Σ ευχαριστώ πολύ Αναστασία!!!!!
ΔιαγραφήΦιλιά!!
Φύλαξέ μου μια καλή μερίδα για αύριο Peps!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα είναι "οκ". Το κατάστημα διαθέτει σπανακόπιτα :-)))
Καλή εβδομάδα και φιλιά πολλά.
Όλο με σπανακόπιτα σε πετυχαίνω.......και μου ανοίγεις την όρεξη....τί να σου κάνει μετά ένας αρακάς????
ΔιαγραφήΦιλάκια!!
Είναι βρε απο τις αγαπημένες μου πίτες, και της έχω πάρει το "κολλάϊ" στο άμεσο και γρήγορο φτιάξιμο, γι' αυτό :-)))
ΔιαγραφήΗ μεταμόρφωση του αρακά!! Ένα υλικό που αγαπώ πολύ σε ένα πιάτο σούπερ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετική ιδέα Πέπη!
Καλή εβδομάδα, φιλιά πολλά!
Είναι γλυκός και νόστιμος και το τζίντζερ του πάει πολύ!!!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ!!!!
Φιλιά!!!
Peps με εκπλήσεις!!!Φοβερό πιάτο και πολύ ιδίαιτερο!!!Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφή