10 Απριλίου 2013

Ζυμαρικά με μανιτάρια, σπαράγγια και λάδι τρούφας



υλικά
1 πράσο
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
30γρ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
500γρ σπαράγγια
αλάτι
πιπέρι
500γρ ζυμαρικά
λάδι τρούφας

εκτέλεση
Βάζετε τα αποξηραμένα μανιτάρια σ' ένα μπώλ με χλιαρό νερό για να μαλακώσουν.
Καθαρίζετε και κόβετε τα σπαράγγια σε κομμάτια.
Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Ψιλοκόβετε το πράσο και το σκόρδο.
Σωτάρετε σε ελαιόλαδο το πράσο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε τα σπαράγγια και λίγο από το νερό των μανιταριών και τα σιγοβράζετε για 3-4 λεπτά.
Κόβετε και τα μανιτάρια και τα προσθέτετε στη σάλτσα.
Αλατοπιπερώνετε.
Προσθέτετε τα βρασμένα μακαρόνια και ανακατεύετε με τη σάλτσα.
Σερβίρετε και περιχύνετε τη μακαρονάδα με 2 κουταλιές λάδι τρούφας.


πατήστε εδώ για να πάρετε πληροφορίες για το μανιτάρι Τρούφα και το λάδι του!

36 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ ωραία παρουσίαση!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι τέλειο πιάτο! Τόσο πολύ του γούστου μου, που λέω να αυτοπροσκληθώ... χιχι!
    Φιλάκιαααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα, έλα....αλλά φέρε και κανα μπέργκερ.....δεν είναι σωστό να έρθεις με άδεια χέρια.......χοχοχο!!!!

      Διαγραφή
  3. Πόσο νόστιμο πιάτο!
    Και πορτσίνι και λάδι τρούφας και σπαράγγια...Θα παραμιλώ σε λίγο Peps!

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ ωραιος συνδυασμος και το λαδι τρουφας απογειωνει την γευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, έχει μια ιδιαίτερη γεύση το λάδι τρούφας, λίγο βαριά γι αυτό και μια-δυό κουταλιές είναι αρκετές!!

      Διαγραφή
  5. Μόλις βρήκα που θα χρησιμοποιήσω το λάδι τρούφας που μου έχουν χαρίσει.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι που σου έδωσα ιδέα!
      Αν τη δοκιμάσεις, πες μου εντυπώσεις!

      Διαγραφή
  6. Πάρα πολύ φινετσάτο πιάτο και μια πρόταση για ζυμαρικά εντελώς ασυνήθιστη!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια υγιεινή και νηστίσιμη πρόταση για ζυμαρικά!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  7. Ένα πιάτο με τίτλο ευγενείας!Εκλεπτυσμένα υλικά που διαμορφώνουν ένα σχεδόν ελιτίστικο πιάτο με προσιτή όμως εικόνα και αντίληψη.
    Ωραίο σχήμα ζυμαρικών [αλήθεια τί είδους είναι?],ζωντανό χρώμα ατόφιας φρεσκάδας του ιδιότροπου λαχανικού,ορατή διαφάνεια του γευστικού λαδιού!Όπως πάντα υπέροχες φωτογραφίες!
    Μπορώ να σου στείλω τα φύλλα περέκ που κατάλαβα ότι σε ενδιαφέρουν για τις δημιουργίες σου.Το πρότεινα ήδη στην Ζαμπία και την Χρυσαυγή.Γέλασα με την ΄΄αγανάκτησή΄΄ σου και προσφέρομαι με όλη μου τη χαρά να σας ΄΄ντελιβερίσω΄΄!
    Φιλάκια πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τ' ακούτε κυρίες μου?????.....Θα μου στείλουν και μένα περέκ.....(κάνουν οτι δε μ ακούνε...).
      Σ'ευχαριστώ Φωτεινή...που εσύ με σκέφτηκες....γκούχου, γκούχου....(για τις άλλες βήχω...).
      Βάλε με στη λίστα για το ομαδικό ντελίβερυ.....αν δε τα βρούμε εδώ!!!

      Τα μακαρόνια είναι barilla, νομίζω στριφτάρια. Θα δω αύριο στο σούπερ μάρκετ και θα σου πω!
      Με τη περιγραφή σου, απογείωσες τη μακαρονάδα!!!
      Σ' ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
    2. Τώρα μπήκα μέσα στο ίντερνετ !!!!
      ΧΑΜΟΣ!!
      Μακαρονάδες, τρούφες, περέκ φύλλα, πάνε κι έρχονται!!
      Τι έχει γίνει από το πρωί και το έχω χάσει?????????????????????

      Η μακαρονάδα σου δεν χρειάζεται να σου πω πόσο πολύ μου αρέσει.
      Αφενός γιατί ξέρεις ποσο μακαρονού είμαι και αφετέρου γιατί έχω συμπάθεια στο λάδι τρούφας, αν θυμάσαι από παλιότερα....

      Είσαι θεά σήμερα με αυτό το φαγητό που έφτιαξες!!!!!!!!!!
      Μπράβο σου Πεπη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Τι γκούχου γκούχου;
      Ακούμε μια χαρά! Εξάλλου η Φωτεινή εδώ είναι εκπρόσωπος μας. Εμείς τη βάλαμε να σε προμηθεύσει περέκ...μικρό στριμμένο! ;)

      Z.

      Διαγραφή
    4. στριμμένο με λέει και η μάνα μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    5. Κορίτσια ειρήνη ημίν!!!Τόσος θόρυβος για λίγα ποντιακά φύλλα.....στείλτε διευθύνσεις να τελειώνουμε και αρκούμαι σε ένα κέρασμα με το που έρθω Αθήνα!Εννοώ σε ένα κέρασμα από την καθεμιά σας φυσικά!!!Αλλά σε ένα κοινό meeting!Φιλάκια!!!!

      Διαγραφή
    6. χαχαχαχαχα.......κι ακόμα δεν έχει εμφανιστεί η Penelope.....ε ρε γλέντια!!!

      Διαγραφή
    7. Να μου ετοιμάσετε ένα πιάτο ή καλύτερα μια μεγάλη πιατέλα, τ γιατί έχω ακόμη 2 άτομα να ταϊσω...και να μου το στείλετε στην διεύθυνση που η κατασκευάστρια των αξιοζήλευτων περέκ, γνωρίζει καλά!!!

      Το λέω γιατί για μερικές μέρες (γύρευε τώρα, πόσες...) προβλέπω να πέφτει μεγάλη πείνα στην φυλή!!!

      Φιλιά σας.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος10/4/13, 5:53 μ.μ.

    MMM... και έχω ένα ματσάκι σπαράγγια στο ψυγείο που "ήλπιζα" να φάω νερόβραστα και μου άναψες φωτιές απογευματιάτικα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάλε τους λαδάκι και λεμονάκι και είναι σούπερ!!!
      Φυσικά μπορείς να τα δοκιμάσεις και σε μακαρονάδα!!!

      Διαγραφή
  9. Πω! Πω! …νοστιμιές!!!! Πραγματικά με ξετρέλανε το πιάτο σου Peps!!!
    Ευχαριστούμε πολύ πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ααα.. Πέπη, μας έχεις τρελάνει στα γκουρμέ τώρα τελευταία. Δεν έχεις ακούσει για την οικονομική κρίση; Που να τρέχουμε να βρούμε τρούφα και σπαράγγια για να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη συνταγή;
    To κλείνω από τώρα. Στο επόμενο πιάτο, 2 μερίδες παράδοση στο σπίτι μου.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μιαμμμ!!!
    Υπέροχο πιάτο.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ρούλα!
      Καλώς ήρθες στο μπλόγκ μου!!!
      Σ' ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  12. Λάδι τρούφας?? μα που πας και τα βρίσκεις αυτά τα υλικά βρε Πέπη μου??!! με δυσκολεύεις λιγάκι αλλά θα τα βρω που θα πάει..!
    τέλειο το πιάτο, όπως πάντα!
    φιλούμπες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αμάν, Πέπη μου! Όλα τα εξαιρετικά υλικά έβαλες σ΄αυτό το νοστιμότατο πιάτο! Είναι να μη ζητήσω μεριδούλα; Γεια στα χέρια σου!
    Καταπληκτική και η παρουσίαση.
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πωπω!Νοστιμότατο φαίνεται Peps μου!Μακάρι να μπορούσα να το γευτώ κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Dear Peps, This looks both healthy and delicious!!
    Thank you for your visits and your kind and warm comments. I appreciate them more than you know.
    Blessings dearest. Catherine xo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σήμερα συζητάγαμε για το λάδι τρούφας.
    Αν αναδεικνύεται καλύτερα στα ζυμαρικά ή στο ρυζότο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή