υλικά
1 πράσο
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
30γρ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
500γρ σπαράγγια
αλάτι
πιπέρι
500γρ ζυμαρικά
λάδι τρούφας
εκτέλεση
Βάζετε τα αποξηραμένα μανιτάρια σ' ένα μπώλ με χλιαρό νερό για να μαλακώσουν.
Καθαρίζετε και κόβετε τα σπαράγγια σε κομμάτια.
Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Ψιλοκόβετε το πράσο και το σκόρδο.
Σωτάρετε σε ελαιόλαδο το πράσο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε τα σπαράγγια και λίγο από το νερό των μανιταριών και τα σιγοβράζετε για 3-4 λεπτά.
Κόβετε και τα μανιτάρια και τα προσθέτετε στη σάλτσα.
Αλατοπιπερώνετε.
Προσθέτετε τα βρασμένα μακαρόνια και ανακατεύετε με τη σάλτσα.
Σερβίρετε και περιχύνετε τη μακαρονάδα με 2 κουταλιές λάδι τρούφας.
Πάρα πολύ ωραία παρουσίαση!!!!!!1
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστώ πολύ!!!
ΔιαγραφήΤι τέλειο πιάτο! Τόσο πολύ του γούστου μου, που λέω να αυτοπροσκληθώ... χιχι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιαααα!
Έλα, έλα....αλλά φέρε και κανα μπέργκερ.....δεν είναι σωστό να έρθεις με άδεια χέρια.......χοχοχο!!!!
ΔιαγραφήΠόσο νόστιμο πιάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πορτσίνι και λάδι τρούφας και σπαράγγια...Θα παραμιλώ σε λίγο Peps!
Z.
Νόστιμο κι ελαφρύ!!!
ΔιαγραφήΦιλιά!
Πολυ ωραιος συνδυασμος και το λαδι τρουφας απογειωνει την γευση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, έχει μια ιδιαίτερη γεύση το λάδι τρούφας, λίγο βαριά γι αυτό και μια-δυό κουταλιές είναι αρκετές!!
ΔιαγραφήΜόλις βρήκα που θα χρησιμοποιήσω το λάδι τρούφας που μου έχουν χαρίσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ.
Πολύ χαίρομαι που σου έδωσα ιδέα!
ΔιαγραφήΑν τη δοκιμάσεις, πες μου εντυπώσεις!
Πάρα πολύ φινετσάτο πιάτο και μια πρόταση για ζυμαρικά εντελώς ασυνήθιστη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Μια υγιεινή και νηστίσιμη πρόταση για ζυμαρικά!
ΔιαγραφήΦιλιά!!
Ένα πιάτο με τίτλο ευγενείας!Εκλεπτυσμένα υλικά που διαμορφώνουν ένα σχεδόν ελιτίστικο πιάτο με προσιτή όμως εικόνα και αντίληψη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο σχήμα ζυμαρικών [αλήθεια τί είδους είναι?],ζωντανό χρώμα ατόφιας φρεσκάδας του ιδιότροπου λαχανικού,ορατή διαφάνεια του γευστικού λαδιού!Όπως πάντα υπέροχες φωτογραφίες!
Μπορώ να σου στείλω τα φύλλα περέκ που κατάλαβα ότι σε ενδιαφέρουν για τις δημιουργίες σου.Το πρότεινα ήδη στην Ζαμπία και την Χρυσαυγή.Γέλασα με την ΄΄αγανάκτησή΄΄ σου και προσφέρομαι με όλη μου τη χαρά να σας ΄΄ντελιβερίσω΄΄!
Φιλάκια πολλά,πολλά.
Τ' ακούτε κυρίες μου?????.....Θα μου στείλουν και μένα περέκ.....(κάνουν οτι δε μ ακούνε...).
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ Φωτεινή...που εσύ με σκέφτηκες....γκούχου, γκούχου....(για τις άλλες βήχω...).
Βάλε με στη λίστα για το ομαδικό ντελίβερυ.....αν δε τα βρούμε εδώ!!!
Τα μακαρόνια είναι barilla, νομίζω στριφτάρια. Θα δω αύριο στο σούπερ μάρκετ και θα σου πω!
Με τη περιγραφή σου, απογείωσες τη μακαρονάδα!!!
Σ' ευχαριστώ πολύ!!!
Τώρα μπήκα μέσα στο ίντερνετ !!!!
ΔιαγραφήΧΑΜΟΣ!!
Μακαρονάδες, τρούφες, περέκ φύλλα, πάνε κι έρχονται!!
Τι έχει γίνει από το πρωί και το έχω χάσει?????????????????????
Η μακαρονάδα σου δεν χρειάζεται να σου πω πόσο πολύ μου αρέσει.
Αφενός γιατί ξέρεις ποσο μακαρονού είμαι και αφετέρου γιατί έχω συμπάθεια στο λάδι τρούφας, αν θυμάσαι από παλιότερα....
Είσαι θεά σήμερα με αυτό το φαγητό που έφτιαξες!!!!!!!!!!
Μπράβο σου Πεπη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τι γκούχου γκούχου;
ΔιαγραφήΑκούμε μια χαρά! Εξάλλου η Φωτεινή εδώ είναι εκπρόσωπος μας. Εμείς τη βάλαμε να σε προμηθεύσει περέκ...μικρό στριμμένο! ;)
Z.
στριμμένο με λέει και η μάνα μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΔιαγραφήΚορίτσια ειρήνη ημίν!!!Τόσος θόρυβος για λίγα ποντιακά φύλλα.....στείλτε διευθύνσεις να τελειώνουμε και αρκούμαι σε ένα κέρασμα με το που έρθω Αθήνα!Εννοώ σε ένα κέρασμα από την καθεμιά σας φυσικά!!!Αλλά σε ένα κοινό meeting!Φιλάκια!!!!
Διαγραφήχαχαχαχαχα.......κι ακόμα δεν έχει εμφανιστεί η Penelope.....ε ρε γλέντια!!!
ΔιαγραφήΝα μου ετοιμάσετε ένα πιάτο ή καλύτερα μια μεγάλη πιατέλα, τ γιατί έχω ακόμη 2 άτομα να ταϊσω...και να μου το στείλετε στην διεύθυνση που η κατασκευάστρια των αξιοζήλευτων περέκ, γνωρίζει καλά!!!
ΔιαγραφήΤο λέω γιατί για μερικές μέρες (γύρευε τώρα, πόσες...) προβλέπω να πέφτει μεγάλη πείνα στην φυλή!!!
Φιλιά σας.
MMM... και έχω ένα ματσάκι σπαράγγια στο ψυγείο που "ήλπιζα" να φάω νερόβραστα και μου άναψες φωτιές απογευματιάτικα....
ΑπάντησηΔιαγραφήΒάλε τους λαδάκι και λεμονάκι και είναι σούπερ!!!
ΔιαγραφήΦυσικά μπορείς να τα δοκιμάσεις και σε μακαρονάδα!!!
Oh! YUM!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤhanx Eri!!!!!
ΔιαγραφήΠω! Πω! …νοστιμιές!!!! Πραγματικά με ξετρέλανε το πιάτο σου Peps!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε πολύ πολύ!!
Να σαι καλά Σιλένα!!!
ΔιαγραφήΑαα.. Πέπη, μας έχεις τρελάνει στα γκουρμέ τώρα τελευταία. Δεν έχεις ακούσει για την οικονομική κρίση; Που να τρέχουμε να βρούμε τρούφα και σπαράγγια για να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη συνταγή;
ΑπάντησηΔιαγραφήTo κλείνω από τώρα. Στο επόμενο πιάτο, 2 μερίδες παράδοση στο σπίτι μου.
Φιλιά
Έγινε mookies......σε βάζω στη λίστα!!!!
ΔιαγραφήΦιλιά!!
Μιαμμμ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο πιάτο.
Φιλιά.
Καλησπέρα Ρούλα!
ΔιαγραφήΚαλώς ήρθες στο μπλόγκ μου!!!
Σ' ευχαριστώ πολύ!!!
Λάδι τρούφας?? μα που πας και τα βρίσκεις αυτά τα υλικά βρε Πέπη μου??!! με δυσκολεύεις λιγάκι αλλά θα τα βρω που θα πάει..!
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλειο το πιάτο, όπως πάντα!
φιλούμπες :)
Αμάν, Πέπη μου! Όλα τα εξαιρετικά υλικά έβαλες σ΄αυτό το νοστιμότατο πιάτο! Είναι να μη ζητήσω μεριδούλα; Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτική και η παρουσίαση.
Φιλάκια.
Πωπω!Νοστιμότατο φαίνεται Peps μου!Μακάρι να μπορούσα να το γευτώ κιόλας!
ΑπάντησηΔιαγραφήPeps this dish look yummy!!
ΑπάντησηΔιαγραφήDear Peps, This looks both healthy and delicious!!
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you for your visits and your kind and warm comments. I appreciate them more than you know.
Blessings dearest. Catherine xo
Σήμερα συζητάγαμε για το λάδι τρούφας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν αναδεικνύεται καλύτερα στα ζυμαρικά ή στο ρυζότο.