17 Ιανουαρίου 2016

Αυγά Μάτια στο Φούρνο με Κρεμμύδια και Παρμεζάνα

click for english

υλικά
  • 3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 60γρ ψίχουλα (2-3 φέτες ψωμί)
  • 100γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • φρέσκο θυμάρι
  • 4 αυγά



εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230C.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνετε και τα σκεπάζετε. Μαγειρεύετε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. 



Σ' ένα μπωλ ανακατεύετε τα ψίχουλα με τη παρμεζάνα και λίγο φρέσκο θυμάρι. Όταν μαλακώσουν τα κρεμμύδια, πασπαλίζετε με το μισό μίγμα της παρμεζάνας. Κάνετε 4 τρύπες με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και ρίχνετε τα αυγά.



Πασπαλίζετε τα αυγά με το υπόλοιπο μίγμα.


Ψήνετε στο φούρνο στους 230C για 5 λεπτά και για 1 λεπτό στο γκριλ.

* αν δεν έχετε τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο, μεταφέρετε τα κρεμμύδια σε ταψάκι και συνεχίζετε την εκτέλεση της συνταγής.



26 σχόλια:

  1. Αυτο θα πει φωτογενεια!!!!!! Φανταστκη συνταγη! Καταπληκτικα υλικα!!! Πανεμορφα τα αυγα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..και πολύυυυυυυυ νόστιμα!!!!

      Διαγραφή
    2. Είμαι σίγουρη!!!!!!!!!!!!
      Η παρμεζάνα με διέλυσε!

      Διαγραφή
  2. λαχταριστή συνταγή και όμορφες φωτογραφίες!!
    μπράβο πεπίτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κουζίνα σε χωριό,σόμπα με ξύλα που μυρίζουν βρεγμένο δάσος,τσαγερό που σφυρίζει ανυπόμονα στην πυροστιά,ψωμί ζεστό και μοσχοβολιστό αλειμένο με φρέσκο βούτυρο,χιόνια που σχεδόν αποκλείουν το σπίτι από την πραγματικότητα και τα αυγά ,σερβιρισμένα με το μαυρισμένο τηγάνι στο κέντρο του τραπεζιού .
    Λίγο κόκκινο κρασί.
    Θέλει πολλά η ευτυχία?
    Καλό βράδυ Πέπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ωραία εικόνα!!!

      Σ'ευχαριστώ Φωτεινή!

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραίο φαίνεται Πέπη! Άψογες progress photos!

    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραία συνταγή.
    Τα αυγά με τα ψίχουλα και την παρμεζάνα είναι κόλαση.
    Ωραίες φωτογραφίες Πέπη ;)

    Καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κόλαση!!!!!
      Δοκίμασε τα!!!!

      Σ'ευχαριστώ Μάριον!

      Διαγραφή
  6. Πάρα πολύ νόστιμη η συνταγή που μας προτείνεις!! Ότι πρέπει με ένα ποτήρι Merlot μπροστά στο τζάκι!! Πάρα πολύ όμορφη παρουσίαση επίσης Πέπη μου!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εύκολη συνταγή και εξαιρετικός συνδυασμός... απ' αυτούς που τους ετοιμάζεις την τελευταία στιγμή αλλά γλύφεις τα δάχτυλά σου!! Υπέροχες οι φωτό Πέπη!!!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι!!!

      Σ'ευχαριστώ Βασιλική! Δοκίμασε τα και δεν θα χάσεις!

      Διαγραφή
  8. Now you are talking! Αυτο ειναι πιάτο... όχι γιγαντες.
    Α, τωρα που ειπα γιγαντες... μου τους απαγορευσε ο γιατρος. Εχω πιά διακιολογία για να μην τους τρώω χα χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τραγανούλι φαγάκι με πολύ ωραία υλικά που τρωμε οι περισσότεροι, αν όχι όλοι!
    Καλό απόγευμα :)
    Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πωπω, πρέπει να είναι τέλειο! Τι λαχταριστές φωτό, μπράβο Πέπη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απίθανο γεύμα,γρήγορο και εύκολο! Καλημέρα Πέπη, καλό Σ/Κ, ΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ με την Χαρά πιο πάνω...
    Το τέλειο φαγητό, για ένα γρήγορο γεύμα με αρκετό φρέσκο ψωμάκι και μια ωραία πράσινη σαλάτα από δίπλα!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο Πέπη και χάρηκα που καταφέραμε και ειδωθήκαμε μετά από τόσο καιρό "συνομιλιών" μέσω blogging.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτά είναι φαγιά!!! Απλά και γκουρμεδιάρικα παράλληλα, να σου γεμίζουν την κοιλίτσα και την ψυχή (soul food κι'ετσ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή