4 Δεκεμβρίου 2012

Πίτα με σπαράγγια και κατσικίσιο τυρί




υλικά
500γρ σπαράγγια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
2 αυγά
1 γιαούρτι 200γρ
150 γρ μαλακό κατσικίσιο τυρί με επικάλυψη πιπεριού
1/2 ποτήρι παρμεζάνα τριμμένη
1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
αλάτι

Πλένετε τα σπαράγγια.
Κόβετε και πετάτε  τη σκληρή τους άκρη.
Το υπόλοιπο το κόβετε σε λεπτές ροδέλες εκτός απο τη τρυφερή τους άκρη που τη κρατάτε για διακόσμηση.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά σ'ένα μπώλ και βάζετε το μίγμα σε ταψάκι 25x25 με αντικολλητικό χαρτί .
Από πάνω τοποθετείτε και τις τρυφερές τους άκρες.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 40 λεπτά.


the recipe in english
 

29 σχόλια:

  1. Στο είπα στο facebook, στο λέω κι εδώ!! Εγραψες λέμε!!!!

    Διακρίνω ζαμπόν ή μπέικον στη γέμιση?? Στα υλικά δεν είδα κάτι.

    Το σιμιγδάλι ως συνδετικός κρίκος μου αρέσει πολύ.

    Μπράβο Πέπη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο διέκρινα κι εγώ όταν είδα τις φωτογραφίες αλλά τελικά είναι το .....κόκκινο κρεμμύδι!!!!!!!!!!!!!!!!!είδες πώς φαίνεται!!!!
      Αν σ'αρέσει το σιμιγδάλι, δες τη συνταγή μου, κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο.
      Πάνω σε αυτή βασίστηκα.
      Ευχαριστώ Χρυσαυγή!!!

      Διαγραφή
    2. Απίστευτο!!! Τώρα που το λες και προσέχοντας πολύ περισσότερο τη φωτογραφία θα μπορούσα να το διακρίνω. Σε καμία όμως περίπτωση να το φανταστώ ότι το κόκκινο κρεμμύδι φαίνεται σαν ζαμπόν.

      Θα σε καταγγείλω για παραπλάνηση του κοινού!! χαχαχαχααααα

      Διαγραφή
  2. Και τι δεν έχει η πίτα σου!
    Ενα σωρό νοστιμιές!!!
    Πολύ ιδιαίτερη και ειδικά για όσους αγαπάμε τα σπαράγγια!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε αφού σ'αρέσουν κι εσένα τα σπαράγγια, δοκίμασε τη!!!

      Διαγραφή
  3. Νοστιμούλα φαίνεται! Μπαίνει στα προσεχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με σπαράγγια ε; Όχι με κολοκύθια; Σίγουρα έτσι; Για να έρθω αυτοπροσκαλούμενη και χωρίς τύψεις!!! μιας και από κολοκύθια όσο να πεις, χορτάσαμε τούτες τις μέρες.

    Τα σπαράγγια "γράψανε" τέλεια στην επιφάνεια Πέπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κολοκύθια..κολοκύθες...άσε φάγαμε αρκετά....τίς είδα πάλι σήμερα στο σούπερ μάρκετ και είπα να πάρω αλλά κρατήθηκα!
      Σ'ευχαριστώ Πηνελόπη!

      Διαγραφή
  5. Με τον πόνο μας παίζεις, εντάξει?????? Π Ε Ι Ν Α Ω και είχα μια απότομη αύξηση σάλιου με την τελευταια φώτο... αντε να βολευτω με σαλατα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα, Πέπη!
    Πολύ θα μου άρεσε να είχα εκείνο το κομματάκι από τη νοστιμότατη πίτα σου! Πολύ ωραίος και ο συνδυασμός υλικών.
    Εδώ τα σπαράγγια εισάγονται και είναι πολύ ακριβά. Εκεί, δεν ξέρω.
    Πάντα τέτοιες νοστιμιές να μας φτιάχνεις!
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να μπορούσα να σου στείλω!!!
      Δε θυμάμαι πόσο τα αγόρασα...θα σου πω όταν θα ξαναπάω!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Πολύ μου αρέσει το σιμιγδάλι στις πίτες!
    Νομίζω ότι χαρίζει τόσο στην υφή όσο και στη γεύση!
    Η πίτα σου με τα λαχανικά και τα ωραία τυράκια είναι υπέροχη!
    Φιλιά Πεπς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασε την Ερμιόνη μου,αφού σου αρέσουν τα υλικά και πές μου!

      Διαγραφή
  8. Πέπη μου τέλεια, μπράβο!!!Η τελευταία φωτογραφία καταπληκτική, λυπήσου με!!!!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρώτον, έχει υπέροχη εμφάνιση! Δεύτερον, έχει τέλεια υλικά! Τρίτον, θέλω ένα κομμάτι τώρα!!!! Αν περίσσεψε τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουπς..δε περίσσεψε....
      Θα φτιάξω κι άλλη, εντάξει????

      Διαγραφή
  10. πολύ ωραία παντρεμένα υλικά!μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραία ιδέα, τελικά υπάρχουν ένα σωρό διαφορετικές προτάσεις για να μαγειρέψουμε σπαράγγια! Αυτή εδώ η πίτα είναι μια χαρά πρόταση για την αξιοποίηση των ίσως όχι και τόσο φρέσκων ή των καλύτερων σπαραγγιών, αφού και μόνη της φαντάζομαι θα είνα νοστιμότατη!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα είναι να σου αρέσουν τα σπαράγγια, να τα βρίσκεις φρέσκα και όλο και κάτι θα σκεφτείς να τα κάνεις!
      Μ'αρέσουν και μένα πολύ!!!!
      Φιλιά Dark!

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα
    Σε ανακάλυψα μέσα από την Χρυσαυγή και θα σε ακολουθώ κι εγώ τώρα.
    Πολύ ωραία η πίτα με τα σπαράγγια!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Νοτούλα!!!
      Καλώς ήρθες στο blog μου!!!
      Θα τα λέμε!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  13. :)...Έλεγα, λοιπόν, ότι τα σπαράγγια μας αρέσουν πολύ, τα τρώμε πολύ!
    Το σίγουρο είναι ότι η συνταγή σου my Peps είναι εξαιρετική, μοναδικής ομορφιάς, έμπνευσης και νοστιμιάς!
    Χορταίνεις μόνο με τη θέα της, φαντάζομαι όταν την έχεις μπροστά σου...

    Μπαίνει στα άμεσα σχέδιά μου να την φτιάξω και να την απολαύσω!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ;) ;) ;).....θα με καλέσεις???????...Ζαμπία μου??????
      (σου ανοιγοκλείνω γλυκά τα ματάκια)

      Διαγραφή
    2. Καλά, καλά γίνεται να αρνηθώ;!
      Χαχαχα!

      Διαγραφή
  14. Αν και σπαράγγια δεν έχω φάει ποτέ μου,πιστεύω πως επειδή και μόνο είναι πιτούλα θα μου αρέσει πααάρα πολύ!Μπορεί και να την κάνω για να κάνω έκπληξη στους δικούς μου!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή