υλικά
500γρ σπαράγγια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
2 αυγά
1 γιαούρτι 200γρ
150 γρ μαλακό κατσικίσιο τυρί με επικάλυψη πιπεριού
1/2 ποτήρι παρμεζάνα τριμμένη
1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
αλάτι
Πλένετε τα σπαράγγια.
Κόβετε και πετάτε τη σκληρή τους άκρη.
Το υπόλοιπο το κόβετε σε λεπτές ροδέλες εκτός απο τη τρυφερή τους άκρη που τη κρατάτε για διακόσμηση.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά σ'ένα μπώλ και βάζετε το μίγμα σε ταψάκι 25x25 με αντικολλητικό χαρτί .
Από πάνω τοποθετείτε και τις τρυφερές τους άκρες.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 40 λεπτά.
Στο είπα στο facebook, στο λέω κι εδώ!! Εγραψες λέμε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιακρίνω ζαμπόν ή μπέικον στη γέμιση?? Στα υλικά δεν είδα κάτι.
Το σιμιγδάλι ως συνδετικός κρίκος μου αρέσει πολύ.
Μπράβο Πέπη μου!!!
Το ίδιο διέκρινα κι εγώ όταν είδα τις φωτογραφίες αλλά τελικά είναι το .....κόκκινο κρεμμύδι!!!!!!!!!!!!!!!!!είδες πώς φαίνεται!!!!
ΔιαγραφήΑν σ'αρέσει το σιμιγδάλι, δες τη συνταγή μου, κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο.
Πάνω σε αυτή βασίστηκα.
Ευχαριστώ Χρυσαυγή!!!
Απίστευτο!!! Τώρα που το λες και προσέχοντας πολύ περισσότερο τη φωτογραφία θα μπορούσα να το διακρίνω. Σε καμία όμως περίπτωση να το φανταστώ ότι το κόκκινο κρεμμύδι φαίνεται σαν ζαμπόν.
ΔιαγραφήΘα σε καταγγείλω για παραπλάνηση του κοινού!! χαχαχαχααααα
Και τι δεν έχει η πίτα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνα σωρό νοστιμιές!!!
Πολύ ιδιαίτερη και ειδικά για όσους αγαπάμε τα σπαράγγια!
Φιλιά!
Ε αφού σ'αρέσουν κι εσένα τα σπαράγγια, δοκίμασε τη!!!
ΔιαγραφήΝοστιμούλα φαίνεται! Μπαίνει στα προσεχώς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε σπαράγγια ε; Όχι με κολοκύθια; Σίγουρα έτσι; Για να έρθω αυτοπροσκαλούμενη και χωρίς τύψεις!!! μιας και από κολοκύθια όσο να πεις, χορτάσαμε τούτες τις μέρες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα σπαράγγια "γράψανε" τέλεια στην επιφάνεια Πέπη μου!
Κολοκύθια..κολοκύθες...άσε φάγαμε αρκετά....τίς είδα πάλι σήμερα στο σούπερ μάρκετ και είπα να πάρω αλλά κρατήθηκα!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ Πηνελόπη!
Με τον πόνο μας παίζεις, εντάξει?????? Π Ε Ι Ν Α Ω και είχα μια απότομη αύξηση σάλιου με την τελευταια φώτο... αντε να βολευτω με σαλατα.....
ΑπάντησηΔιαγραφήπως τα καταφέρνεις, δε ξέρω.....;)
ΔιαγραφήΚαλησπέρα, Πέπη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ θα μου άρεσε να είχα εκείνο το κομματάκι από τη νοστιμότατη πίτα σου! Πολύ ωραίος και ο συνδυασμός υλικών.
Εδώ τα σπαράγγια εισάγονται και είναι πολύ ακριβά. Εκεί, δεν ξέρω.
Πάντα τέτοιες νοστιμιές να μας φτιάχνεις!
Φιλιά.
Μακάρι να μπορούσα να σου στείλω!!!
ΔιαγραφήΔε θυμάμαι πόσο τα αγόρασα...θα σου πω όταν θα ξαναπάω!
Φιλιά!
Πολύ μου αρέσει το σιμιγδάλι στις πίτες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω ότι χαρίζει τόσο στην υφή όσο και στη γεύση!
Η πίτα σου με τα λαχανικά και τα ωραία τυράκια είναι υπέροχη!
Φιλιά Πεπς!
Δοκίμασε την Ερμιόνη μου,αφού σου αρέσουν τα υλικά και πές μου!
ΔιαγραφήΠέπη μου τέλεια, μπράβο!!!Η τελευταία φωτογραφία καταπληκτική, λυπήσου με!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Συγνώμη....χαχαχα!
ΔιαγραφήΠρώτον, έχει υπέροχη εμφάνιση! Δεύτερον, έχει τέλεια υλικά! Τρίτον, θέλω ένα κομμάτι τώρα!!!! Αν περίσσεψε τίποτα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟυπς..δε περίσσεψε....
ΔιαγραφήΘα φτιάξω κι άλλη, εντάξει????
πολύ ωραία παντρεμένα υλικά!μπράβο σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήσ'ευχαριστώ Λίλα!
ΔιαγραφήΩραία ιδέα, τελικά υπάρχουν ένα σωρό διαφορετικές προτάσεις για να μαγειρέψουμε σπαράγγια! Αυτή εδώ η πίτα είναι μια χαρά πρόταση για την αξιοποίηση των ίσως όχι και τόσο φρέσκων ή των καλύτερων σπαραγγιών, αφού και μόνη της φαντάζομαι θα είνα νοστιμότατη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
Το θέμα είναι να σου αρέσουν τα σπαράγγια, να τα βρίσκεις φρέσκα και όλο και κάτι θα σκεφτείς να τα κάνεις!
ΔιαγραφήΜ'αρέσουν και μένα πολύ!!!!
Φιλιά Dark!
Καλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ανακάλυψα μέσα από την Χρυσαυγή και θα σε ακολουθώ κι εγώ τώρα.
Πολύ ωραία η πίτα με τα σπαράγγια!
Φιλιά
Καλημέρα Νοτούλα!!!
ΔιαγραφήΚαλώς ήρθες στο blog μου!!!
Θα τα λέμε!
Φιλιά!
:)...Έλεγα, λοιπόν, ότι τα σπαράγγια μας αρέσουν πολύ, τα τρώμε πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο σίγουρο είναι ότι η συνταγή σου my Peps είναι εξαιρετική, μοναδικής ομορφιάς, έμπνευσης και νοστιμιάς!
Χορταίνεις μόνο με τη θέα της, φαντάζομαι όταν την έχεις μπροστά σου...
Μπαίνει στα άμεσα σχέδιά μου να την φτιάξω και να την απολαύσω!
Z.
;) ;) ;).....θα με καλέσεις???????...Ζαμπία μου??????
Διαγραφή(σου ανοιγοκλείνω γλυκά τα ματάκια)
Καλά, καλά γίνεται να αρνηθώ;!
ΔιαγραφήΧαχαχα!
Ακαταμάχητο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν και σπαράγγια δεν έχω φάει ποτέ μου,πιστεύω πως επειδή και μόνο είναι πιτούλα θα μου αρέσει πααάρα πολύ!Μπορεί και να την κάνω για να κάνω έκπληξη στους δικούς μου!Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφή