11 Δεκεμβρίου 2012

Κολοκυθοκεφτέδες με αρωματικά




υλικά
500γρ κολοκύθα (έτοιμη, καθαρισμένη και σε  κομμάτια)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κουρκουμά
1 κουταλάκι γκαράμ μασάλα
1 κουταλάκι μαραθόσπορο
1 κουταλάκι σουμάκ
αλάτι, πιπέρι
400γρ πατάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος 

εκτέλεση
Βάζετε τη κολοκύθα σ'ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και τη πασπαλίζετε με τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο. Την ψήνετε μέχρι να μαλακώσει καλά στους 200C.
Βράζετε τις πατάτες, τις βάζετε σ'ένα μπώλ και τις λιώνετε με το πιρούνι να γίνουν πουρές.
Όταν είναι έτοιμη η κολοκύθα, τη ρίχνετε στο μπώλ με τον πουρέ και τη λιώνετε κι αυτή με το πιρούνι.
Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά.
Παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και τις τοποθετείτε σε ταψί  στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Προσπάθησα στην αρχή να τα πλάσω αλλά κόλλαγαν στα χέρια μου κι έτσι τα έβαλα με το κουτάλι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 30 λεπτά.

Εξαιρετικοί, αρωματικοί και νηστίσιμοι κολοκυθοκεφτέδες 
από την Ελένη και ''Τα ταξίδια της''
 

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.









14 σχόλια:

  1. Αυτούς τους ξανθούς...πολύ τους πάω!
    Τι να πω; είναι το χρώμα, είναι η νοστιμιά, είναι που τους έχω βάλει στο μάτι από της Ελένης ακόμα;
    Δεν ξέρω, μόνο τους θέλω!

    Αγγελία:
    Ανταλλάσσονται με ένα πιάτο φάβας που σου αρέσει! :)
    kisses my Peps
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ανταλλάσω τίποτα!
      Θέλω και τα δύο!
      Τι λές?

      Διαγραφή
    2. Άντε και τα δυο, μη σου χαλάσω την καρδιά και δεν κάνει...:)
      Θα μοιάζουν και στο χρώμα αλλά θα συνδυάζονται και στη γεύση!

      Σ΄ευχαριστώ, ε; ;)
      Z.

      Διαγραφή
    3. Mazi tha ta fame!!!!!!
      Kisses :) :) :)

      Διαγραφή
    4. ...Ώστε μαζί τα φάγατε, ε?????

      Διαγραφή
    5. Πες τα Χρυσαυχή μου...πες τα...
      Τώρα ξέρουμε για ποιούς ήταν η ρήση!!!
      :-)))

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα, Peps!
    Μα εσύ τους έκανες έξτρα αρωματικούς, μπράβο! Από χρώμα όμως!!!
    Αν ήξερα ότι θα τους έψηνες, θα σου έλεγα να βάλεις στα χέρια σου λίγο λάδι, καθώς θα τους πλάθεις. Στο φούρνο χρειάζονται λίγο περισσότερο λαδάκι.
    Σε ευχαριστώ πολύ για την επιλογή της συνταγής μου.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ελένη!!!
      Ναι έβαλα και το αγαπημένο μου σουμάκ !!!
      Το σκέφτηκα για το λάδι....άλλα ήταν πια αργά!!!
      Δε πειράζει! Μας άρεσαν πολύ!!!
      Σ'ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  3. Είσαι κολοκυθομανής και φαίνεται!!
    Τους ζήλεψα πολύ τους κεφτέδες σου νυχτιάτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταπληκτικοί και τι ωραίο χρώμα;;;;
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και νηστίσιμοι και αρωματικοί και δείχνουν τόσο νόστιμοι!
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαίνονται νοστιμότατοι! Μπράβο και σε σένα και στην Ελένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή