26 Σεπτεμβρίου 2012

Μπιφτέκια σολoμού με τζίντζερ και λάιμ

υλικά
  • 400γρ σολομό
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λάιμ, χυμό και ξύσμα
  • 1 κομματάκι 2-3 εκ. τζίντζερ
  • 1 καυτερή αποξηραμένη πιπεριά
  • αλάτι
  • 4 κρίθινα παξιμάδια

εκτέλεση

Θρυμματίζετε τα παξιμάδια στο μούλτι και τα ρίχνετε σ' ένα μπωλ.
Κόβετε τον σολομό σε κομμάτια, τον βάζετε στο μούλτι και τον ψιλοκόβετε. Δεν θέλουμε να πολτοποιηθεί. Ρίχνετε τον σολομό στο μπωλ με τα παξιμάδια.
Κόβετε τα κρεμμύδια σε κομμάτια. Τα ψιλοκόβετε στο μούλτι μαζί με τα σκόρδα, το τζίντζερ, τη πιπεριά και τα μεταφέρετε στο μπωλ με το σολομό. Προσθέτετε το χυμό, το ξύσμα λάιμ, λίγο αλάτι και ζυμώνετε.
Πλάθετε 4 μπιφτέκια. 


Ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι, με λίγο λάδι, μέχρι να πάρουν χρώμα και οι δυο πλευρές.
Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα, ντοματίνια και λαδολέμονο με μουστάρδα.










28 σχόλια:

  1. Τέλειο!
    Γεύσεις, αρώματα, χρώματα και ΙΔΕΕΣ!
    Ιδέες να απολαύσουμε έναν άλλο τρόπο ψαγμένου και νόστιμου πιάτου με σολωμό!

    Ο σολωμός μ΄αρέσει και έτσι "μπιφτεκάτο" δεν τον έχω καν σκεφτεί, ευκαιρία να δοκιμαστεί!

    Εύγε my Peps!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ζαμπία!
      Σολωμός μπιφτεκάτος...χαχαχα... ωραία ιδέα για τίτλο!!! Αν το δοκιμάσεις, μη ξεχάσεις να βάλεις τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα...εγώ τη πάτησα, όπως βλέπεις στη φωτό, και μου έμειναν μερικά μεγάλα κομμάτια....όχι οτι είχα πρόβλημα για να το φάω....
      Αφού σ'αρέσει ο σολωμός δες και τη προηγούμενη ανάρτηση με το μαρινάρισμα σε μουστάρδα!
      φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Τι ωραία συνταγή είναι αυτή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικά πολύ εμπνευσμένη ιδέα, και θα την δοκιμάσω το συντομότερο.
    Γιατί νομίζω πως έτσι ο σολωμός θα είναι σαφώς πιο γευστικός Pepi μου.
    Την κοπιάρω άμεσα, λέμε :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και γευστικός και πιο ελαφρύς στο στομάχι!
      καλημέρα Πηνελόπη!

      Διαγραφή
  4. Αντε να πεις όχι σε αυτά τα λαχταριστά μπιφτεκάκια!
    Νοστιμότατο πιάτο!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα τι έχεις πάθει κυρία μου αυτές τις μέρες?
    Ποτ πουρί σολωμού ??? Ή μήπως πως να μαγειρέψετε το σολωμό με 10 διαφορετικούς τρόπους???

    Υπέροχη και έξυπνη ιδέα. Ξεπέρασες τον εαυτό σου με αυτά τα μπιφτέκια!
    Σου δίνω άριστα 10!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα...σολωμοδοκιμές!
      όσο για το 10αρι...κόψε κάτι...
      φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος27/9/12, 3:27 μ.μ.

    Δεν μπορείς να φανταστεις πόσο καιρό λέω να φτιάξω μπιφτέκια σολωμού.... κάθε φορά καταλήγω να τον τρώω απλό στο γκριλ γιατί λυπάμαι να τον κάνω κάτι άλλο........μ'αρεσει που το χεις σερβίρει με "μαύρη" tortilla

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο σολωμός είναι ολίγον ''βαρύ'' ψάρι και προτιμώ να τον μαρινάρω και να τον φτιάχνω με διαφορετικους τρόπους για να γίνεται πιο ''ελαφρύς''!!!
      Ατιμούλα....την πρόσεξες τη μαύρη τορτίγια...χαχαχα...αν και όταν είδα τις θερμίδες στο σακουλάκι της, τρόμαξα!!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/9/12, 7:46 μ.μ.

      Είδες? Η λεπτομέρεια κάνεις την διαφορά.
      Καλα το ότι είναι σκούρο το χρώμα δεν σημαινει και κάτι. Κάπου διάβασα ότι βάζουν χρωματα για να δείχνουν πιο "υγιεινα" (και αν δεις στα συστατικά τα ποσοστά αλευριού ολικής άλεσης ή σίκαλης ή κάποιου άλλου υγιεινού τελος πάντων είναι μηδαμινά)... Τον σολωμό τον ψήνω στη σχάρα με λίγα μπαχαρικά και τρώω και την πέτσούλα μανιωδώς (και των άλλων αν μπορώ, την τρώω), γι'αυτο λυπάμαι να τον "χαλάσω")

      Διαγραφή
    3. Είδες? Η λεπτομέρεια κάνεις την διαφορά.
      Καλα το ότι είναι σκούρο το χρώμα δεν σημαινει και κάτι. Κάπου διάβασα ότι βάζουν χρωματα για να δείχνουν πιο "υγιεινα" (και αν δεις στα συστατικά τα ποσοστά αλευριού ολικής άλεσης ή σίκαλης ή κάποιου άλλου υγιεινού τελος πάντων είναι μηδαμινά)... Τον σολωμό τον ψήνω στη σχάρα με λίγα μπαχαρικά και τρώω και την πέτσούλα μανιωδώς (και των άλλων αν μπορώ, την τρώω), γι'αυτο λυπάμαι να τον "χαλάσω")

      Διαγραφή
    4. και τη πέτσα??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    5. Ναι και γίνεται τέλεια στο γκριλ (τραγανή τραγανή με λιπάκι - ελπίζω Ω3)

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος27/9/12, 3:28 μ.μ.

    Δεν μπορείς να φανταστεις πόσο καιρό λέω να φτιάξω μπιφτέκια σολωμού.... κάθε φορά καταλήγω να τον τρώω απλό στο γκριλ γιατί λυπάμαι να τον κάνω κάτι άλλο........μ'αρεσει που το χεις σερβίρει με "μαύρη" tortilla

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν μπορείς να φανταστεις πόσο καιρό λέω να φτιάξω μπιφτέκια σολωμού.... κάθε φορά καταλήγω να τον τρώω απλό στο γκριλ γιατί λυπάμαι να τον κάνω κάτι άλλο........μ'αρεσει που το χεις σερβίρει με "μαύρη" tortilla

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλο πρωτοτυπίες είσαι κυρία μου!
    Μπράβο σου! Μ' αρέσει και η εκτέλεση αλλά και η παρουσίαση της συνταγής σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καταπληκτική πρόταση, ψάρι και χορταρικά, τέλειος συνδυασμός. Θα δοκιμάσω τη συνταγή σου, γιατί μου αρέσουν όλα τα υλικά.
    Πολύ ωραία και η παρουσίαση, μπράβο!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καταπληκτική πρόταση!Και πολύ υγειινή!Πιστεύω το σερβίρισμα πάνω στην τορτίγια, θα το αποθεώσει!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι μου άρεσε πολύ με μπόλικη σαλατούλα πάνω στη τορτίγια!
      σ'ευχαριστώ Πινελιά!

      Διαγραφή
  12. Πέπη μου υπέροχη πρόταση!Πεντανόστιμα φαίνονται!!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ ωραία μπιφτέκια.
    Ωραία ιδέα για να γίνει αλλιώς ο σολομός.
    Εχει και τζίντζερ που το λατρεύω.

    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπιφτεκάκια σολωμού φτιάχνω και είναι τέλεια.
    Ωραία και η δική σου εκδοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια σου Πέπι, καλώς σε βρίσκω.
    Σε είδα στης Πηνελόπης και είπα να συστηθώ!!
    Νόστιμα τα ψαρομπιφτεκάκια σου!!
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Στέλλα!
      Καλώς ήρθες στο μπλόγκ μου!!!

      Διαγραφή