υλικά για 15 πατατοκεφτέδες
- 1300γρ πατάτες
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 150 γρ φέτα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ή σχοινόπρασο
- 1 κουταλιά ρίγανη
- 1 ασπράδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 3-4 παξιμάδια κρίθινα
εκτέλεση
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό. Τις λιώνετε σ' ένα μπώλ με το πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο που φτιάχνουμε πουρέ.
Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα παξιμάδια.
Ανακατεύετε καλά το μίγμα και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλάθετε τους κεφτέδες και τους πανάρετε στα παξιμάδια.
.-.-.-.-.-.-.-.
Η Δήμητρα από το "Counting SMiLES" έφτιαξε τους πατατοκεφτέδες για ένα ελαφρύ δείπνο!
the recipe in english
polu wraia protash, moy aresoyn ki ta xorta idiaitera!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα Ειρήνη!
Διαγραφήδοκιμασέ τα!!!
Ωραία. Το πιάτο πλήρες, εντυπωσιακό και με τους πατατοκεφτέδες περιποιημένους και διαιτητικούς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ σαλάτα με τα βλίτα και τα τοματίνια ταίριαξαν και χρωματικά.
Food styling απαιτήσεων!
Δυναμικό comeback.
Z.
Χαχαχαχαχα!!!απολαυστικό το σχόλιο σου!!!Ευχαριστώ!!!
ΔιαγραφήΆντε να ξαναμπούμε στο πρόγραμμα....
καλημέρα!!!
Πάρα πολύ ωραίοι οι πατατοκεφτέδες σου και το κυριότερο δεν είναι στο τηγάνι για να πιούν και λάδι.Εγω όταν τους φτιάχνω βάζω σαν μυρωδικό δυόσμο και είναι φοβεροί.Να είσαι καλά φιλιά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα Ροδάνθη! πρώτη φορά τους έφτιαξα ..σίγουρα την επομένη φορά θα τους δοκιμάσω με φρέσκα μυρωδικά και ειδικά δυόσμο! το σκεφτόμουν...
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ!!!
Πατατοκεφτέδες? Πρώτη φορά ακούω (και βλέπω) eveρ και εννοείται ότι τρελαίνομαι για πατάτα (επειδή είναι στα απαγορευμένα). θα την φτιάξω σίγουρα την συνταγή, αλλά δε νομίζω να προλάβουν να φτάσουν στο πιάτο ....
ΑπάντησηΔιαγραφήπρώτη φορά????????????????????
Διαγραφήάντε ευκαιρία να τους δοκιμάσεις...και είναι και διαιτητικοί!!
Ωραιότατη ιδέα και πολύ μου αρέσει που τους έψησες!Δεν είμαι φίλος του τηγανιού:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Πεπάκι επειδή τους λαχτάρισα και δεν έχω φρέσκα κρεμμύδια τώρα, μπορώ να βάλω ξερά;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ κάθε μαγείρισσα κάνει τις δοκιμές της!!!
ΔιαγραφήΒάλε 1/2 ξερό ή και λιγότερο ψιλοκομμένο ή τριμμένο γιατί στο φούρνο μπορεί να μη σου ψηθεί καλά το κρεμμύδι και να το νοιώθεις όταν το τρώς και να μη σ' αρέσει.
Καλή επιτυχία!!
Καταπληκτικό ορεκτικό!. Αλλά και κυρίως γεύμα δηλαδή έτσι όπως το έχεις παρουσιάσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι φωτογραφίες τρώγονται με τα μάτια. Υπέροχα χρώματα, γεμάτα ζωντάνια.
Η απουσία τηγανιού είναι αξιοθαύμαστη για τα extra large κεφτεδάκια σου!!!
Φιλί!