8 Σεπτεμβρίου 2012

Πατατοκεφτέδες στο φούρνο




υλικά για 15 πατατοκεφτέδες

  • 1300γρ πατάτες
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 150 γρ φέτα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ή σχοινόπρασο
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 1 ασπράδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3-4 παξιμάδια κρίθινα

εκτέλεση
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό. Τις λιώνετε σ' ένα μπώλ με το πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο που φτιάχνουμε πουρέ.
Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα παξιμάδια.
Ανακατεύετε καλά το μίγμα και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Θρυμματίζετε τα παξιμάδια στο μούλτι .
Πλάθετε τους κεφτέδες και τους πανάρετε στα παξιμάδια.
Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σ'ένα ταψάκι, τοποθετείτε τους κεφτέδες και τους ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C μέχρι να ξεροψηθούν.



                                                    .-.-.-.-.-.-.-.

Η Δήμητρα από το  "Counting SMiLES" έφτιαξε τους πατατοκεφτέδες για ένα ελαφρύ δείπνο!



the recipe in english

12 σχόλια:

  1. polu wraia protash, moy aresoyn ki ta xorta idiaitera!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα Ειρήνη!
      δοκιμασέ τα!!!

      Διαγραφή
  2. Ωραία. Το πιάτο πλήρες, εντυπωσιακό και με τους πατατοκεφτέδες περιποιημένους και διαιτητικούς!
    Η σαλάτα με τα βλίτα και τα τοματίνια ταίριαξαν και χρωματικά.
    Food styling απαιτήσεων!

    Δυναμικό comeback.
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχα!!!απολαυστικό το σχόλιο σου!!!Ευχαριστώ!!!
      Άντε να ξαναμπούμε στο πρόγραμμα....
      καλημέρα!!!

      Διαγραφή
  3. Πάρα πολύ ωραίοι οι πατατοκεφτέδες σου και το κυριότερο δεν είναι στο τηγάνι για να πιούν και λάδι.Εγω όταν τους φτιάχνω βάζω σαν μυρωδικό δυόσμο και είναι φοβεροί.Να είσαι καλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα Ροδάνθη! πρώτη φορά τους έφτιαξα ..σίγουρα την επομένη φορά θα τους δοκιμάσω με φρέσκα μυρωδικά και ειδικά δυόσμο! το σκεφτόμουν...
      Σ' ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  4. Πατατοκεφτέδες? Πρώτη φορά ακούω (και βλέπω) eveρ και εννοείται ότι τρελαίνομαι για πατάτα (επειδή είναι στα απαγορευμένα). θα την φτιάξω σίγουρα την συνταγή, αλλά δε νομίζω να προλάβουν να φτάσουν στο πιάτο ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πρώτη φορά????????????????????
      άντε ευκαιρία να τους δοκιμάσεις...και είναι και διαιτητικοί!!

      Διαγραφή
  5. Ωραιότατη ιδέα και πολύ μου αρέσει που τους έψησες!Δεν είμαι φίλος του τηγανιού:)
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πεπάκι επειδή τους λαχτάρισα και δεν έχω φρέσκα κρεμμύδια τώρα, μπορώ να βάλω ξερά;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κάθε μαγείρισσα κάνει τις δοκιμές της!!!
      Βάλε 1/2 ξερό ή και λιγότερο ψιλοκομμένο ή τριμμένο γιατί στο φούρνο μπορεί να μη σου ψηθεί καλά το κρεμμύδι και να το νοιώθεις όταν το τρώς και να μη σ' αρέσει.
      Καλή επιτυχία!!

      Διαγραφή
  7. Καταπληκτικό ορεκτικό!. Αλλά και κυρίως γεύμα δηλαδή έτσι όπως το έχεις παρουσιάσει.
    Οι φωτογραφίες τρώγονται με τα μάτια. Υπέροχα χρώματα, γεμάτα ζωντάνια.
    Η απουσία τηγανιού είναι αξιοθαύμαστη για τα extra large κεφτεδάκια σου!!!
    Φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή