21 Σεπτεμβρίου 2012

Σολωμός μαριναρισμένος σε μουστάρδα



υλικά για τη μαρινάδα
2/3 ποτηριού λευκό κρασί
2 κουταλιές μουστάρδα dijon
1 κουταλιά μουστάρδα με σιναπόσπορους
1 κουταλιά μουστάρδα με μέλι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
χυμό από 1 λεμόνι
λίγο αλάτι
πιπέρι
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ όλα τα υλικά σ' ένα μεγάλο μπώλ.

ΒΑΖΕΤΕ  μέσα 1 φέτα σολωμό 400-500 γρ. και τον  αφήνετε να μαριναριστεί μερικές ώρες.

ΑΝΑΒΕΤΕ το γκρίλ του φούρνου και  τον ψήνετε  σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. 

ΒΑΖΕΤΕ τη μαρινάδα σ'ένα μπρίκι και τη σιγοβράζετε μέχρι να ψηθεί ο σολωμός.
Η μαρινάδα θα πήξει λίγο και θα γίνει μια ωραία σάλτσα για τον ψάρι και τη γαρινιτούρα του. 




37 σχόλια:

  1. Ωπα!! Εδώ είμαστε!!
    Λατρεύω σολωμό! Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή (αν εξαιρέσεις τις ώρες του μαριναρίσματος).
    Η μουστάρδα με το μέλι μου αρέσει πολύ. Ειναι η συγκεκριμένη που αγοράζω κι εγώ. Πέπη θα το φτιάξω σίγουρα το ψάρι σου.

    Και για πες μου και κάτι ακόμα βρε κορίτσι.. Βλέπω τόσους μηνες τη ζωγραφιά με την αγελάδα που φτιάχνει παγωτά. Ποιος την έχει φτιάξει? Η σύλληψη είναι εκπληκτική!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως τα λές! Πανεύκολη, γρήγορη και νόστιμη!!! Το μαρινάρισμα γίνεται..μόνο του...μη μου του δίνεις σημασία!!χαχαχα!!
      Λοιπόν αυτή η ζωγραφιά είναι όντως το κάτι άλλο.....τη ζωγράφισε ο μικρός μου φίλος Πέτρος από το διπλανό διαμέρισμα!!!
      Ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
    2. Λοιπόν Πέπη.
      Πήγα στο σούπερ μάρκετ πριν 2 ώρες.
      ...Αγόρασα σολωμό!!!!
      Κατάλαβες φυσικά τι θα φτιάξω...

      Τον έβαλα κατάψυξη όμως και θα τον κάνω από βδομάδα.
      Καλό σου βράδυ!!!

      Διαγραφή
    3. τέλεια!!! περιμένω εντυπώσεις!!!

      Διαγραφή
  2. Τέλειος ο σολωμός και η συνταγή.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ελκυστική η συνταγή σου Πέπη!!Μας αρέσει ο σολωμός και πάντα απέφευγα αυτές τις συνταγές με την κρέμα γάλακτος που συνηθίζουν να τον μαγειρεύουν..Μου έδωσες μία υπέροχη ιδέα και ευφάνταστη λύση, να παρουσιάζω το ψάρι με τις καταπληκτικά ευεργετικές ιδιότητές του ,χωρίς τύψεις στο οικογενειακό τραπέζι!Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Φωτεινή!!!
      Καλώς ήρθες στο μπλόγκ μου!!!

      Διαγραφή
  4. Α!Δεν ξέρω τι είδους είναι η μουστάρδα με κόκκους που μας προτείνεις στη συνταγή..Οι κόκκοι που περιέχονται είναι κόκκοι πιπεριού ή κάτι άλλο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλα καλά και όλα άνθηρα... αλλά με πιάσατε λίγο αδιάβαστη καλή μας Pepi.
    Τι είναι βρε συ η μουστάρδα με κόκκους; Κόκκους πιπεριού; ή κάτι άλλο...
    Φιλιά σας, και ίσως έτσι να με κάνεις και να φάω με ευχαρίστησει τον σόλωμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Πηνελόπη!!!
      Εννοούσα κόκκους μουστάρδας....ολόκληρους σιναπόσπορους, κίτρινους και μαύρους! το διόρθωσα....
      Συνήθως στα βαζάκια γράφει whole grain mustard.
      Φιλιά!

      Διαγραφή
    2. OVER ελήφθη (η απάντηση) :-)))
      Καλή εβδομάδα εύχομαι κυρία μου.

      Διαγραφή
  6. Πέπη μου τέλεια η συνταγή σου και ειδικά η μουστάρδα με το μέλι είναι το κάτι άλλο,θα μπεί στα υπ΄ όψην.Να είσαι καλά καλό σ/κ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό δεν είναι πιάτο, είναι υπερπαραγωγή!
    Μου αρέσει πολύ το μαρινάρισμα του σολωμού με τα διαφορετικά είδη μουστάρδας, αλλά και το σερβίρισμα του με μπρόκολο με ενθουσίασε!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα!πάντα τον συνοδεύω με βραστά λαχανικά!
      φιλιά!

      Διαγραφή
  8. Υπέροχη συνταγή, υπέροχη η σάλτσα, και το πιάτο εκτός από νόστιμο γίνεται και πολύ εντυπωσιακό!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aπό τις φωτογραφίες μου φαίνεται 5νόστιμοοοο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι! Είναι! αν σ' αρέσει ο σολωμός , δοκίμασε το!!

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα, Πέπη!
    Βλέπω ότι όλες οι μουστάρδες έκαναν το θαύμα τους! Το μαρινάρισμα πρέπει να έκανε το σολομό γευστικότατο! Πολύ ωραία πρόταση!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ'ευχαιριστώ Ελένη!!!
      με το μαρινάρισμα εκτός από νόστιμος γίνεται και πιο ελαφρύς στη γεύση και στη μυρωδιά!

      Διαγραφή
  11. o σολωμός και η μουστάρδα όντως ταιριάζουνε τα μάλα!!
    φιλιά και καλό σ/κ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τρελαίνομαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος24/9/12, 12:47 μ.μ.

    Να και μια πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή μαρινάδας χωρίς ένα τόνο λάδι!!!!!
    Τρελαίνομαι για σολωμό, ωμό, ψημένο, μαγειρεμένο, καπνιστό. Σε απλό γκριλ λες να μπορώ να το ψήσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συνήθως οι μαρινάδες έχουν ελάχιστο λάδι εως καθόλου!
      τι εννοείς απλό γκρίλ?????

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25/9/12, 2:16 μ.μ.

      εννοώ γκριλ συσκευή, ηλεκτρικό (αυτα που βάζεις και νερό από κάτω) και όχι το γκριλ του φούρνου

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος25/9/12, 2:19 μ.μ.

      αχ αυτός ο blogger, μου κάνει νερά....
      εννοώ ηλεκτρικό γκριλ, αυτα τα μικρά που βάζεις νερό από κάτω

      Διαγραφή
    4. δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ!

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος27/9/12, 3:29 μ.μ.

      αμα δοκιμάσω θα σου πω

      Διαγραφή
  14. Μας αρέσει ο σολωμός και είναι πολύ ωφέλιμο ψάρι! Και ταιριάζει τέλεια με τη μουστάρδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραία!! δοκίμασε τον!!
      καλώς ήρθες στο μπλόγκ μου!!!

      Διαγραφή
  15. Στελνω την συνταγη κατευθειαν σε μια φιλη που τρελαινεται για συνταγες με σολωμο!
    Καλη εβδομαδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή