υλικά για τη μαρινάδα
2/3 ποτηριού λευκό κρασί
2 κουταλιές μουστάρδα dijon
1 κουταλιά μουστάρδα με σιναπόσπορους
1 κουταλιά μουστάρδα με μέλι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
χυμό από 1 λεμόνι
λίγο αλάτι
πιπέρι
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ όλα τα υλικά σ' ένα μεγάλο μπώλ.
ΒΑΖΕΤΕ μέσα 1 φέτα σολωμό 400-500 γρ. και τον αφήνετε να μαριναριστεί μερικές ώρες.
ΒΑΖΕΤΕ τη μαρινάδα σ'ένα μπρίκι και τη σιγοβράζετε μέχρι να ψηθεί ο σολωμός.
Η μαρινάδα θα πήξει λίγο και θα γίνει μια ωραία σάλτσα για τον ψάρι και τη γαρινιτούρα του.
Ωπα!! Εδώ είμαστε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω σολωμό! Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή (αν εξαιρέσεις τις ώρες του μαριναρίσματος).
Η μουστάρδα με το μέλι μου αρέσει πολύ. Ειναι η συγκεκριμένη που αγοράζω κι εγώ. Πέπη θα το φτιάξω σίγουρα το ψάρι σου.
Και για πες μου και κάτι ακόμα βρε κορίτσι.. Βλέπω τόσους μηνες τη ζωγραφιά με την αγελάδα που φτιάχνει παγωτά. Ποιος την έχει φτιάξει? Η σύλληψη είναι εκπληκτική!!!!
Όπως τα λές! Πανεύκολη, γρήγορη και νόστιμη!!! Το μαρινάρισμα γίνεται..μόνο του...μη μου του δίνεις σημασία!!χαχαχα!!
ΔιαγραφήΛοιπόν αυτή η ζωγραφιά είναι όντως το κάτι άλλο.....τη ζωγράφισε ο μικρός μου φίλος Πέτρος από το διπλανό διαμέρισμα!!!
Ευχαριστώ!!!
Λοιπόν Πέπη.
ΔιαγραφήΠήγα στο σούπερ μάρκετ πριν 2 ώρες.
...Αγόρασα σολωμό!!!!
Κατάλαβες φυσικά τι θα φτιάξω...
Τον έβαλα κατάψυξη όμως και θα τον κάνω από βδομάδα.
Καλό σου βράδυ!!!
τέλεια!!! περιμένω εντυπώσεις!!!
ΔιαγραφήΤέλειος ο σολωμός και η συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
σ'ευχαριστώ πολύ!
ΔιαγραφήΠολύ ελκυστική η συνταγή σου Πέπη!!Μας αρέσει ο σολωμός και πάντα απέφευγα αυτές τις συνταγές με την κρέμα γάλακτος που συνηθίζουν να τον μαγειρεύουν..Μου έδωσες μία υπέροχη ιδέα και ευφάνταστη λύση, να παρουσιάζω το ψάρι με τις καταπληκτικά ευεργετικές ιδιότητές του ,χωρίς τύψεις στο οικογενειακό τραπέζι!Φιλιά πολλά,πολλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Φωτεινή!!!
ΔιαγραφήΚαλώς ήρθες στο μπλόγκ μου!!!
Α!Δεν ξέρω τι είδους είναι η μουστάρδα με κόκκους που μας προτείνεις στη συνταγή..Οι κόκκοι που περιέχονται είναι κόκκοι πιπεριού ή κάτι άλλο??
ΑπάντησηΔιαγραφήολόκληροι κόκκοι σιναπιού!
ΔιαγραφήΌλα καλά και όλα άνθηρα... αλλά με πιάσατε λίγο αδιάβαστη καλή μας Pepi.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι είναι βρε συ η μουστάρδα με κόκκους; Κόκκους πιπεριού; ή κάτι άλλο...
Φιλιά σας, και ίσως έτσι να με κάνεις και να φάω με ευχαρίστησει τον σόλωμο!
Γεια σου Πηνελόπη!!!
ΔιαγραφήΕννοούσα κόκκους μουστάρδας....ολόκληρους σιναπόσπορους, κίτρινους και μαύρους! το διόρθωσα....
Συνήθως στα βαζάκια γράφει whole grain mustard.
Φιλιά!
OVER ελήφθη (η απάντηση) :-)))
ΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα εύχομαι κυρία μου.
Πέπη μου τέλεια η συνταγή σου και ειδικά η μουστάρδα με το μέλι είναι το κάτι άλλο,θα μπεί στα υπ΄ όψην.Να είσαι καλά καλό σ/κ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσ' ευχαριστώ Ροδάνθη!!
ΔιαγραφήΑυτό δεν είναι πιάτο, είναι υπερπαραγωγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ το μαρινάρισμα του σολωμού με τα διαφορετικά είδη μουστάρδας, αλλά και το σερβίρισμα του με μπρόκολο με ενθουσίασε!
Φιλιά πολλά!
χαχα!πάντα τον συνοδεύω με βραστά λαχανικά!
Διαγραφήφιλιά!
Υπέροχη συνταγή, υπέροχη η σάλτσα, και το πιάτο εκτός από νόστιμο γίνεται και πολύ εντυπωσιακό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
σ'ευχαριστώ πολύ!!!
ΔιαγραφήAπό τις φωτογραφίες μου φαίνεται 5νόστιμοοοο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι! Είναι! αν σ' αρέσει ο σολωμός , δοκίμασε το!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα, Πέπη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒλέπω ότι όλες οι μουστάρδες έκαναν το θαύμα τους! Το μαρινάρισμα πρέπει να έκανε το σολομό γευστικότατο! Πολύ ωραία πρόταση!
Φιλάκια!
σ'ευχαιριστώ Ελένη!!!
Διαγραφήμε το μαρινάρισμα εκτός από νόστιμος γίνεται και πιο ελαφρύς στη γεύση και στη μυρωδιά!
o σολωμός και η μουστάρδα όντως ταιριάζουνε τα μάλα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά και καλό σ/κ :)
ναι!ναι! δοκίμασε το!
Διαγραφήφιλιά!
Τρελαίνομαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχα!!! κι εγώ!!!
ΔιαγραφήΝα και μια πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή μαρινάδας χωρίς ένα τόνο λάδι!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαι για σολωμό, ωμό, ψημένο, μαγειρεμένο, καπνιστό. Σε απλό γκριλ λες να μπορώ να το ψήσω?
συνήθως οι μαρινάδες έχουν ελάχιστο λάδι εως καθόλου!
Διαγραφήτι εννοείς απλό γκρίλ?????
εννοώ γκριλ συσκευή, ηλεκτρικό (αυτα που βάζεις και νερό από κάτω) και όχι το γκριλ του φούρνου
Διαγραφήαχ αυτός ο blogger, μου κάνει νερά....
Διαγραφήεννοώ ηλεκτρικό γκριλ, αυτα τα μικρά που βάζεις νερό από κάτω
δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ!
Διαγραφήαμα δοκιμάσω θα σου πω
ΔιαγραφήΜας αρέσει ο σολωμός και είναι πολύ ωφέλιμο ψάρι! Και ταιριάζει τέλεια με τη μουστάρδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήωραία!! δοκίμασε τον!!
Διαγραφήκαλώς ήρθες στο μπλόγκ μου!!!
Στελνω την συνταγη κατευθειαν σε μια φιλη που τρελαινεται για συνταγες με σολωμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη εβδομαδα :)
σ'ευχαριστώ πολύ!!!!
Διαγραφή