- 400γρ σολομό
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 λάιμ, χυμό και ξύσμα
- 1 κομματάκι 2-3 εκ. τζίντζερ
- 1 καυτερή αποξηραμένη πιπεριά
- αλάτι
- 4 κρίθινα παξιμάδια
εκτέλεση
Θρυμματίζετε τα παξιμάδια στο μούλτι και τα ρίχνετε σ' ένα μπωλ.
Κόβετε τον σολομό σε κομμάτια, τον βάζετε στο μούλτι και τον ψιλοκόβετε. Δεν θέλουμε να πολτοποιηθεί. Ρίχνετε τον σολομό στο μπωλ με τα παξιμάδια.
Κόβετε τα κρεμμύδια σε κομμάτια. Τα ψιλοκόβετε στο μούλτι μαζί με τα σκόρδα, το τζίντζερ, τη πιπεριά και τα μεταφέρετε στο μπωλ με το σολομό. Προσθέτετε το χυμό, το ξύσμα λάιμ, λίγο αλάτι και ζυμώνετε.
Πλάθετε 4 μπιφτέκια.
Ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι, με λίγο λάδι, μέχρι να πάρουν χρώμα και οι δυο πλευρές.
Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα, ντοματίνια και λαδολέμονο με μουστάρδα.
Τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεύσεις, αρώματα, χρώματα και ΙΔΕΕΣ!
Ιδέες να απολαύσουμε έναν άλλο τρόπο ψαγμένου και νόστιμου πιάτου με σολωμό!
Ο σολωμός μ΄αρέσει και έτσι "μπιφτεκάτο" δεν τον έχω καν σκεφτεί, ευκαιρία να δοκιμαστεί!
Εύγε my Peps!
Ζ.
Καλημέρα Ζαμπία!
ΔιαγραφήΣολωμός μπιφτεκάτος...χαχαχα... ωραία ιδέα για τίτλο!!! Αν το δοκιμάσεις, μη ξεχάσεις να βάλεις τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα...εγώ τη πάτησα, όπως βλέπεις στη φωτό, και μου έμειναν μερικά μεγάλα κομμάτια....όχι οτι είχα πρόβλημα για να το φάω....
Αφού σ'αρέσει ο σολωμός δες και τη προηγούμενη ανάρτηση με το μαρινάρισμα σε μουστάρδα!
φιλιά!
Τι ωραία συνταγή είναι αυτή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά πολύ εμπνευσμένη ιδέα, και θα την δοκιμάσω το συντομότερο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί νομίζω πως έτσι ο σολωμός θα είναι σαφώς πιο γευστικός Pepi μου.
Την κοπιάρω άμεσα, λέμε :-)))
και γευστικός και πιο ελαφρύς στο στομάχι!
Διαγραφήκαλημέρα Πηνελόπη!
Αντε να πεις όχι σε αυτά τα λαχταριστά μπιφτεκάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμότατο πιάτο!!
Φιλιά!
σ'ευχαριστώ Έλενα!!!
ΔιαγραφήΜα τι έχεις πάθει κυρία μου αυτές τις μέρες?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοτ πουρί σολωμού ??? Ή μήπως πως να μαγειρέψετε το σολωμό με 10 διαφορετικούς τρόπους???
Υπέροχη και έξυπνη ιδέα. Ξεπέρασες τον εαυτό σου με αυτά τα μπιφτέκια!
Σου δίνω άριστα 10!!!!!!
χαχαχαχα...σολωμοδοκιμές!
Διαγραφήόσο για το 10αρι...κόψε κάτι...
φιλάκια!!!
Δεν μπορείς να φανταστεις πόσο καιρό λέω να φτιάξω μπιφτέκια σολωμού.... κάθε φορά καταλήγω να τον τρώω απλό στο γκριλ γιατί λυπάμαι να τον κάνω κάτι άλλο........μ'αρεσει που το χεις σερβίρει με "μαύρη" tortilla
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ σολωμός είναι ολίγον ''βαρύ'' ψάρι και προτιμώ να τον μαρινάρω και να τον φτιάχνω με διαφορετικους τρόπους για να γίνεται πιο ''ελαφρύς''!!!
ΔιαγραφήΑτιμούλα....την πρόσεξες τη μαύρη τορτίγια...χαχαχα...αν και όταν είδα τις θερμίδες στο σακουλάκι της, τρόμαξα!!!!
Είδες? Η λεπτομέρεια κάνεις την διαφορά.
ΔιαγραφήΚαλα το ότι είναι σκούρο το χρώμα δεν σημαινει και κάτι. Κάπου διάβασα ότι βάζουν χρωματα για να δείχνουν πιο "υγιεινα" (και αν δεις στα συστατικά τα ποσοστά αλευριού ολικής άλεσης ή σίκαλης ή κάποιου άλλου υγιεινού τελος πάντων είναι μηδαμινά)... Τον σολωμό τον ψήνω στη σχάρα με λίγα μπαχαρικά και τρώω και την πέτσούλα μανιωδώς (και των άλλων αν μπορώ, την τρώω), γι'αυτο λυπάμαι να τον "χαλάσω")
Είδες? Η λεπτομέρεια κάνεις την διαφορά.
ΔιαγραφήΚαλα το ότι είναι σκούρο το χρώμα δεν σημαινει και κάτι. Κάπου διάβασα ότι βάζουν χρωματα για να δείχνουν πιο "υγιεινα" (και αν δεις στα συστατικά τα ποσοστά αλευριού ολικής άλεσης ή σίκαλης ή κάποιου άλλου υγιεινού τελος πάντων είναι μηδαμινά)... Τον σολωμό τον ψήνω στη σχάρα με λίγα μπαχαρικά και τρώω και την πέτσούλα μανιωδώς (και των άλλων αν μπορώ, την τρώω), γι'αυτο λυπάμαι να τον "χαλάσω")
και τη πέτσα??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΔιαγραφήΝαι και γίνεται τέλεια στο γκριλ (τραγανή τραγανή με λιπάκι - ελπίζω Ω3)
ΔιαγραφήΔεν μπορείς να φανταστεις πόσο καιρό λέω να φτιάξω μπιφτέκια σολωμού.... κάθε φορά καταλήγω να τον τρώω απλό στο γκριλ γιατί λυπάμαι να τον κάνω κάτι άλλο........μ'αρεσει που το χεις σερβίρει με "μαύρη" tortilla
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν μπορείς να φανταστεις πόσο καιρό λέω να φτιάξω μπιφτέκια σολωμού.... κάθε φορά καταλήγω να τον τρώω απλό στο γκριλ γιατί λυπάμαι να τον κάνω κάτι άλλο........μ'αρεσει που το χεις σερβίρει με "μαύρη" tortilla
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλο πρωτοτυπίες είσαι κυρία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο σου! Μ' αρέσει και η εκτέλεση αλλά και η παρουσίαση της συνταγής σου!
Φιλιά!
να΄σαι καλά Ερμιόνη!!! φιλάκια!!!!
ΔιαγραφήΚαταπληκτική πρόταση, ψάρι και χορταρικά, τέλειος συνδυασμός. Θα δοκιμάσω τη συνταγή σου, γιατί μου αρέσουν όλα τα υλικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία και η παρουσίαση, μπράβο!
Φιλιά!
σ'ευχαριστώ πολύ!! να τη δοκιμάσεις!!!
ΔιαγραφήΚαταπληκτική πρόταση!Και πολύ υγειινή!Πιστεύω το σερβίρισμα πάνω στην τορτίγια, θα το αποθεώσει!Φιλάκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήναι μου άρεσε πολύ με μπόλικη σαλατούλα πάνω στη τορτίγια!
Διαγραφήσ'ευχαριστώ Πινελιά!
Πέπη μου υπέροχη πρόταση!Πεντανόστιμα φαίνονται!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Πολύ ωραία μπιφτέκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα για να γίνει αλλιώς ο σολομός.
Εχει και τζίντζερ που το λατρεύω.
Καλό βράδυ.
Μπιφτεκάκια σολωμού φτιάχνω και είναι τέλεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία και η δική σου εκδοχή
Γεια σου Πέπι, καλώς σε βρίσκω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε είδα στης Πηνελόπης και είπα να συστηθώ!!
Νόστιμα τα ψαρομπιφτεκάκια σου!!
Καλή εβδομάδα.
Γεια σου Στέλλα!
ΔιαγραφήΚαλώς ήρθες στο μπλόγκ μου!!!