30 Οκτωβρίου 2013

Γουακαμόλε



υλικά
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 2-3 λάιμς, χυμό
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι κόλιανδρο ή μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • αλάτι


εκτέλεση

Κόβετε με το μαχαίρι γύρω γύρω το αβοκάντο. Στρίβετε με τα χέρια σας το ένα μισό αντίθετα από το άλλο και το χωρίζετε στα δύο. Το ένα μισό θα μείνει με το κουκούτσι, το άλλο χωρίς.
Καρφώνετε τη λεπίδα του μαχαιριού στο κουκούτσι, το κουνάτε λίγο και το βγάζετε.

Χαράζετε διαγώνια τη σάρκα του αβοκάντο.
Το πιέζετε μέσα στη παλάμη σας και η σάρκα του ξεκολλάει πολύ εύκολα.
Το βάζετε σ'ένα μπώλ.

Λιώνετε το αβοκάντο μ' ένα πιρούνι και το ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά.
Δοκιμάζετε τη γεύση του. Ίσως χρειάζεται να προσθέσετε  αλάτι ή χυμό λάιμ.
Σερβίρετε το guacamole με τσιπς τορτίγιας ή πίτες τορτίγια ξεροψημένες στο φούρνο.


40 σχόλια:

  1. Καλημέρα Πίπη!!!!!!!!
    Τι ειναι αυτό που μας σέρβιρες 9 το πρωί? Γουακαμόλε?
    Πεθαίνω για γουακαμόλε, πεθαίνω για αβοκάντο!!

    Το έφτιαξες υπέροχο και το σερβίρισμά σου σκίζει. Το μαύρο γουδί το ερωτεύτηκα.. Που το έκρυβες και δεν το έχω δει ???

    Οι δε φωτογραφίες σου μου αρέσουν πολύ. τα στάδια καθαρίσματος του αβοκάντο είναι πολύ βοηθητικά και οι φωτογραφίες σου τα αναδυκνύουν!!

    Ουφ!! Τα είπα όλα!!
    Πολύ χάρηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την πρώτη πρώτη!!!!χαχα

      Δεν ήξερα οτι σου άρεσε....θα σου φτιάξω μια γαβάθα την επόμενη φορά να το 'φχαριστηθείς!!!
      Ωραίο το γουδί ε??? Έχω κι άλλα πράγματα στα ντουλάπια και τα ξεχνάω!!!

      Σ'ευχαριστώ πολύ!!!!

      Διαγραφή
    2. Πολλά δεν ξέρεις για μένα!!!
      Την επόμενη φορά να μου δείξεις τα ντουλάπια σου γιατί εγώ δεν ξεχνάω..
      Θα στα θυμίζω όλα! Είναι κρίμα να τα αφήνεις στο σκοτάδι!!

      Φιλούρες!

      Διαγραφή
  2. Απαραίτητο συνοδευτικό για μεξικάνικο!
    Είναι ιδιαίτερο ντιπ πάντως, ή αρέσει ή δεν αρέσει, δεν υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις :)
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό είναι γουκαμόλε, να συναντάς το αβοκάντο στο δοντάκι και ο ουρανίσκος να κάνει τα υπόλοιπα!
    Το lime κι η καυτερή πιπερίτσα συμπληρώνουν τέλεια το αριστούργημα!

    ...και τι ωραία αβοκάντο που προμηθεύτηκες;!;
    Μόλις βρω τα κατάλληλα σε ζωντάνια και ωριμότητα θα το φτιάξω...εξάλλου η πνευματική ταύτιση, τουλάχιστον στις γευστικές ιδέες, είναι σίγουρα "μεταφυσική" με εμάς...πολυδιαπιστωμένο. :) :P

    Πολλά Συγχαρητήρια για το σύνολο του Concept!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα μ' αρέσει να το αισθάνομαι το αβοκάντο, όχι λιωμένο και ήταν και αρκετά καυτερούτσικο το συγκεκριμένο!!!
      Άλλο ένα μεγάλο μπώλ και για σένα!!!
      Την επόμενη φορά, κορίτσια ...μόνο αβοκάντο...!!!!!!!!!!!!!!χαχαχαχαχαχαχαχα

      Σ'ευχαριστώ πολύ Ζαμπία μου!!!

      Διαγραφή
  4. ΤΕΛΕΙΟ!!!lΛατρεύω το αβοκάντο!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ...αλλά ανήκω σε αυτούς που το αβοκάντο, δεν αρέσει.
    Καλά τα λέει η Ερμιόνη μας. Είναι από τα ντιπ που είτε σου αρέσουν, είτε όχι. Ενδιάμεσο στάδιο δεν υπάρχει.

    Ως φωτογράφιση όμως Πέπη μου "σκίζει" και το γουδί σου πανέμορφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πηνελόπη μου, μ' ευχαριστεί πολύ που μπήκες στο κόπο να μου αφήσεις σχόλιο παρ'όλο που δε σ' αρέσει το αβοκάντο!

      Σ'ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  6. Σήμερα αισθάνομαι ανεπαρκής.Στύβω το μυαλό μου και η έμπνευση στέρεψε.Τα ενθουσιώδη και διθυραμβικά σχόλια των άνωθεν φίλων ,τείνουν να εξαλείψουν και τα ελάχιστα εναπομείναντα λογάκια που θα μπορούσα να μεταχειριστώ για μία συνταγή που προσωπικά θεωρώ ότι είναι αντιπροσωπευτική της προσωπικότητάς σου.
    Μονογραφή peps,δεν χρειάζεται να βάλεις.Όπως αναγνωρίζεις έναν κλασσικό ζωγράφο από το στυλ του,έναν συνθέτη από το γνώριμο ήχο που παράγει,έναν chef από τις επαναλαμβανόμενες γευστικές του επιτυχίες,έτσι και εμείς πια,αντιλαμβανόμαστε εκτός από το γευστικό εκτόπισμα των προτάσεων σου, το γνώριμο φως της καθαρότητας της φωτογραφικής σου μηχανής.
    Καταπληκτικές σε συνέπεια και κατανόηση οδηγίες,χρήσιμες και ενημερωτικές φωτογραφίες,καθιστούν το υπέροχο αυτό σνακ,μία μαξιμαλιστική νοστιμιά.
    Φιλάκια πολλά,πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτεινή μου, είναι για "κορνίζα" το σχόλιο σου!!!!

      Που να είχες και έμπνευση....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Σ' ευχαριστώ!!! Μ' αρέσει να σε διαβάζω!!!

      Διαγραφή
    2. Πες τα χρυσόστομη Φωτεινή΄!! Πες τα!!
      Το γουακαμόλε και ο τρόπος που το έχει φτιάξει, γράφει από μόνο του "Peps"

      Διαγραφή
  7. Πολυαγαπημένο της κόρης κι από τότε που έφυγε στα ξένα το στερούμαι.
    Πολύ ωραία παρουσίαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι μόλις επιστρέψει τί έχει να γίνει !!!

      Σ' ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  8. Λατρεύω το γουακαμόλε και το δικό σου Πέπη έγινε τέλειοοοο!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ça a l'air super délicieux
    bonne soirée

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άριστα δέκα σε όλα, υλικά και εκτέλεση! Αρίστη παρουσίαση και πολύ δελεαστική!
    Σ' ευχαριστώ που μουτο θύμισες, Πέπη μου!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γουακαμόλεεεεε... υπέροχο! Το λατρεύω, το αβοκάντο είναι το νέο αγαπημένο μου υλικό
    τους τελευταίους μήνες και φτιάχνω συχνά. Μου άρεσε που δεν το έκανες αλοιφή και
    μου άρεσε πολύ το γουδί!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι και υγιεινό!!
      Χαίρομαι που σου άρεσε!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  12. Αγαπώ πολύ το μεξικάνικο φαγητό και το φτιάχνω συχνά! Το γκουακαμόλε είναι το αγαπημένο μου! Πολύ όμορφα το έφτιαξες Πέπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ εύκολο και πολύ γευστικό Κατερίνα!!
      Μ' αρέσουν κι εμένα τα μεξικάνικα!!!
      Σ' ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  13. Αχ αχ αχ αχ, το θέλω, πότε το σερβίρεις να πεταχτώ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μου πότε θα έρθεις και θα σου το έχω έτοιμο!!

      Διαγραφή
  14. Λατρεμένο! Τρώω ευχαρίστως όλο το μπολ (μαζί με τις τορτίγιες βεβαίως βεβαίως...)
    Φιλάκιααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το αβοκάντο είναι ένα υλικό που σιγά- σιγά προσπαθώ να εισάγω στις γεύσεις των ανδρών μου!!!! Όσες φορές το έχω φέρει στο σπίτι έχει καταλήξει να γίνει μάσκα!!!! Εγώ πάντως πολύ ευχαρίστως my peps θα δοκίμαζα από το γκουακαμόλε που μας σέρβιρες, έτσι καυτερό καυτερό!!!
    Καλό μήνα! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχα.....σκέφτομαι το σχόλιο σου και γελάωσυνέχεια!!!!
      Τουλάχιστον θα έχεις κάνει ωραίο δέρμα!!!
      Γιατί δε το φτιάχνεις για σένα???
      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  16. Πέπη μου ήρθα λίγο αργοπορημένη.
    Δεν έχω δοκιμάσεθ ποτέ.
    Λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και να το δοκιμάσεις!!
      Τι έχεις να χάσεις?? Το πολύ πολύ να μη σ' αρέσει!.
      Το αβοκάντο το πουλάνε σχεδόν πάντα άγουρο. Άφησε το εκτός ψυγείου για 3-4 μέρες και παρακολούθησε το. Όταν θα είναι μαλακό, δοκίμασε το με λίγο λεμονάκι. Μαυρίζει πολύ γρήγορα η σάρκα του αν την αφήσεις χωρίς λεμόνι.
      Αν σ' αρέσει φτιάξε και το γουακαμόλε!
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
    2. Θα ακολουθήσω την συμβουλή σου Πέπη μου.

      Διαγραφή
  17. Αυτο μου αρέσει πολύ!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή