υλικά
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 2-3 λάιμς, χυμό
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι κόλιανδρο ή μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- αλάτι
εκτέλεση
Κόβετε με το μαχαίρι γύρω γύρω το αβοκάντο. Στρίβετε με τα χέρια σας το ένα μισό αντίθετα από το άλλο και το χωρίζετε στα δύο. Το ένα μισό θα μείνει με το κουκούτσι, το άλλο χωρίς.
Καρφώνετε τη λεπίδα του μαχαιριού στο κουκούτσι, το κουνάτε λίγο και το βγάζετε.
Χαράζετε διαγώνια τη σάρκα του αβοκάντο.
Το πιέζετε μέσα στη παλάμη σας και η σάρκα του ξεκολλάει πολύ εύκολα.
Το βάζετε σ'ένα μπώλ.
Λιώνετε το αβοκάντο μ' ένα πιρούνι και το ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά.
Δοκιμάζετε τη γεύση του. Ίσως χρειάζεται να προσθέσετε αλάτι ή χυμό λάιμ.
Σερβίρετε το guacamole με τσιπς τορτίγιας ή πίτες τορτίγια ξεροψημένες στο φούρνο.
Καλημέρα Πίπη!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ειναι αυτό που μας σέρβιρες 9 το πρωί? Γουακαμόλε?
Πεθαίνω για γουακαμόλε, πεθαίνω για αβοκάντο!!
Το έφτιαξες υπέροχο και το σερβίρισμά σου σκίζει. Το μαύρο γουδί το ερωτεύτηκα.. Που το έκρυβες και δεν το έχω δει ???
Οι δε φωτογραφίες σου μου αρέσουν πολύ. τα στάδια καθαρίσματος του αβοκάντο είναι πολύ βοηθητικά και οι φωτογραφίες σου τα αναδυκνύουν!!
Ουφ!! Τα είπα όλα!!
Πολύ χάρηκα!
Καλώς την πρώτη πρώτη!!!!χαχα
ΔιαγραφήΔεν ήξερα οτι σου άρεσε....θα σου φτιάξω μια γαβάθα την επόμενη φορά να το 'φχαριστηθείς!!!
Ωραίο το γουδί ε??? Έχω κι άλλα πράγματα στα ντουλάπια και τα ξεχνάω!!!
Σ'ευχαριστώ πολύ!!!!
Πολλά δεν ξέρεις για μένα!!!
ΔιαγραφήΤην επόμενη φορά να μου δείξεις τα ντουλάπια σου γιατί εγώ δεν ξεχνάω..
Θα στα θυμίζω όλα! Είναι κρίμα να τα αφήνεις στο σκοτάδι!!
Φιλούρες!
χαχαχαχαχ οκ!!!!
ΔιαγραφήΑπαραίτητο συνοδευτικό για μεξικάνικο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ιδιαίτερο ντιπ πάντως, ή αρέσει ή δεν αρέσει, δεν υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις :)
Φιλιά!
Συμφωνώ!!!
ΔιαγραφήΣ' αρέσει????
Αυτό είναι γουκαμόλε, να συναντάς το αβοκάντο στο δοντάκι και ο ουρανίσκος να κάνει τα υπόλοιπα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο lime κι η καυτερή πιπερίτσα συμπληρώνουν τέλεια το αριστούργημα!
...και τι ωραία αβοκάντο που προμηθεύτηκες;!;
Μόλις βρω τα κατάλληλα σε ζωντάνια και ωριμότητα θα το φτιάξω...εξάλλου η πνευματική ταύτιση, τουλάχιστον στις γευστικές ιδέες, είναι σίγουρα "μεταφυσική" με εμάς...πολυδιαπιστωμένο. :) :P
Πολλά Συγχαρητήρια για το σύνολο του Concept!
Z.
Κι εμένα μ' αρέσει να το αισθάνομαι το αβοκάντο, όχι λιωμένο και ήταν και αρκετά καυτερούτσικο το συγκεκριμένο!!!
ΔιαγραφήΆλλο ένα μεγάλο μπώλ και για σένα!!!
Την επόμενη φορά, κορίτσια ...μόνο αβοκάντο...!!!!!!!!!!!!!!χαχαχαχαχαχαχαχα
Σ'ευχαριστώ πολύ Ζαμπία μου!!!
ΤΕΛΕΙΟ!!!lΛατρεύω το αβοκάντο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Να 'σαι καλά Λένια!!
ΔιαγραφήΕλπίζω να μην παρεξηγηθώ...αλλά ανήκω σε αυτούς που το αβοκάντο, δεν αρέσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά τα λέει η Ερμιόνη μας. Είναι από τα ντιπ που είτε σου αρέσουν, είτε όχι. Ενδιάμεσο στάδιο δεν υπάρχει.
Ως φωτογράφιση όμως Πέπη μου "σκίζει" και το γουδί σου πανέμορφο.
Πηνελόπη μου, μ' ευχαριστεί πολύ που μπήκες στο κόπο να μου αφήσεις σχόλιο παρ'όλο που δε σ' αρέσει το αβοκάντο!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πολύ!!!
Σήμερα αισθάνομαι ανεπαρκής.Στύβω το μυαλό μου και η έμπνευση στέρεψε.Τα ενθουσιώδη και διθυραμβικά σχόλια των άνωθεν φίλων ,τείνουν να εξαλείψουν και τα ελάχιστα εναπομείναντα λογάκια που θα μπορούσα να μεταχειριστώ για μία συνταγή που προσωπικά θεωρώ ότι είναι αντιπροσωπευτική της προσωπικότητάς σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜονογραφή peps,δεν χρειάζεται να βάλεις.Όπως αναγνωρίζεις έναν κλασσικό ζωγράφο από το στυλ του,έναν συνθέτη από το γνώριμο ήχο που παράγει,έναν chef από τις επαναλαμβανόμενες γευστικές του επιτυχίες,έτσι και εμείς πια,αντιλαμβανόμαστε εκτός από το γευστικό εκτόπισμα των προτάσεων σου, το γνώριμο φως της καθαρότητας της φωτογραφικής σου μηχανής.
Καταπληκτικές σε συνέπεια και κατανόηση οδηγίες,χρήσιμες και ενημερωτικές φωτογραφίες,καθιστούν το υπέροχο αυτό σνακ,μία μαξιμαλιστική νοστιμιά.
Φιλάκια πολλά,πολλά!!!!!
Φωτεινή μου, είναι για "κορνίζα" το σχόλιο σου!!!!
ΔιαγραφήΠου να είχες και έμπνευση....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σ' ευχαριστώ!!! Μ' αρέσει να σε διαβάζω!!!
Πες τα χρυσόστομη Φωτεινή΄!! Πες τα!!
ΔιαγραφήΤο γουακαμόλε και ο τρόπος που το έχει φτιάξει, γράφει από μόνο του "Peps"
Πολυαγαπημένο της κόρης κι από τότε που έφυγε στα ξένα το στερούμαι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία παρουσίαση.
Φαντάζομαι μόλις επιστρέψει τί έχει να γίνει !!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ!!!
Λατρεύω το γουακαμόλε και το δικό σου Πέπη έγινε τέλειοοοο!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ Βασιλική!!
Διαγραφήça a l'air super délicieux
ΑπάντησηΔιαγραφήbonne soirée
Merci Fimere!!
ΔιαγραφήΆριστα δέκα σε όλα, υλικά και εκτέλεση! Αρίστη παρουσίαση και πολύ δελεαστική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ που μουτο θύμισες, Πέπη μου!
Φιλάκια
ΩΩΩΩΩ!!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ Ελένη!!!
Φιλιά!
Γουακαμόλεεεεε... υπέροχο! Το λατρεύω, το αβοκάντο είναι το νέο αγαπημένο μου υλικό
ΑπάντησηΔιαγραφήτους τελευταίους μήνες και φτιάχνω συχνά. Μου άρεσε που δεν το έκανες αλοιφή και
μου άρεσε πολύ το γουδί!
Πολλά φιλιά
Είναι και υγιεινό!!
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε!!
Φιλιά!
Αγαπώ πολύ το μεξικάνικο φαγητό και το φτιάχνω συχνά! Το γκουακαμόλε είναι το αγαπημένο μου! Πολύ όμορφα το έφτιαξες Πέπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ εύκολο και πολύ γευστικό Κατερίνα!!
ΔιαγραφήΜ' αρέσουν κι εμένα τα μεξικάνικα!!!
Σ' ευχαριστώ!!
love this Peps look delicious!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you Gloria!!!
ΔιαγραφήΑχ αχ αχ αχ, το θέλω, πότε το σερβίρεις να πεταχτώ;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠες μου πότε θα έρθεις και θα σου το έχω έτοιμο!!
ΔιαγραφήΛατρεμένο! Τρώω ευχαρίστως όλο το μπολ (μαζί με τις τορτίγιες βεβαίως βεβαίως...)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιααααα!!!
..εννοείται με τις τορτίγιες!!!
ΔιαγραφήΦιλιά!!!
Το αβοκάντο είναι ένα υλικό που σιγά- σιγά προσπαθώ να εισάγω στις γεύσεις των ανδρών μου!!!! Όσες φορές το έχω φέρει στο σπίτι έχει καταλήξει να γίνει μάσκα!!!! Εγώ πάντως πολύ ευχαρίστως my peps θα δοκίμαζα από το γκουακαμόλε που μας σέρβιρες, έτσι καυτερό καυτερό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα! Φιλιά!
Χαχαχαχαχα.....σκέφτομαι το σχόλιο σου και γελάωσυνέχεια!!!!
ΔιαγραφήΤουλάχιστον θα έχεις κάνει ωραίο δέρμα!!!
Γιατί δε το φτιάχνεις για σένα???
Φιλάκια!!!
Πέπη μου ήρθα λίγο αργοπορημένη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω δοκιμάσεθ ποτέ.
Λες?
Φυσικά και να το δοκιμάσεις!!
ΔιαγραφήΤι έχεις να χάσεις?? Το πολύ πολύ να μη σ' αρέσει!.
Το αβοκάντο το πουλάνε σχεδόν πάντα άγουρο. Άφησε το εκτός ψυγείου για 3-4 μέρες και παρακολούθησε το. Όταν θα είναι μαλακό, δοκίμασε το με λίγο λεμονάκι. Μαυρίζει πολύ γρήγορα η σάρκα του αν την αφήσεις χωρίς λεμόνι.
Αν σ' αρέσει φτιάξε και το γουακαμόλε!
Φιλάκια!!
Θα ακολουθήσω την συμβουλή σου Πέπη μου.
ΔιαγραφήΑυτο μου αρέσει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr
Να το δοκιμάσεις!!!
Διαγραφή