18 Ιουνίου 2014

Ινδικό Κοτόπουλο Κόρμα

the recipe in english


υλικά
  • 1/4 ποτήρι κάσιους
  • 1/2 ποτήρι γάλα καρύδας
  • 1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος
  • 200γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 500γρ στήθος κοτόπουλο σε μπουκιές
  • 2 κουταλιές σκόνη κόλιανδρο
  • 2 κουταλιές κύμινο
  • 1 κουταλάκι κάρυ
  • 1 κουταλάκι κουρκουμά
  • 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 5-6 σποράκια κάρδαμο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 240γρ πολτοποιημένες ντομάτες
  • 1/2 ποτήρι νερό 


εκτέλεση
Πολτοποιείτε στο μούλτι τα κάσιους με το γάλα καρύδας και τη κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε το γιαούρτι, ανακατεύετε καλά και το αφήνετε στην άκρη.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι με το τζίντζερ και το σκόρδο.
Προσθέτετε το κοτόπουλο, τα μπαχαρικά (κόλιανδρο, κύμινο, κάρυ, κουρκουμά, πάπρικα, ζάχαρη, κάρδαμο) και το αλάτι. Σωτάρετε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές. Αν τα μπαχαρικά κολλάνε στο τηγάνι, ρίχνετε λίγο νεράκι.
Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο, προσθέτετε τις ντομάτες και το νερό. Σιγοβράζετε για 10-15 λεπτά.
Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το μίγμα με τα κάσιους.
Σιγομαγειρεύετε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι και γαρνίρετε με κόλιανδρο ή μαιντανό.
 


Μη σας τρομάζουν τα πολλά υλικά. Ετοιμάστε τα όλα από πριν και η εκτέλεση της συνταγής είναι εύκολη.


19 σχόλια:

  1. Τρελαίνομαι για τις διαφορετικές γευσεις! Εχω ακουσει τα καλύτερα για σένα. Καιρός να δοκιμάσω τις λιχουδιές σου λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωωω!!!
      Σ' ευχαριστώ πολύ και καλώς ήρθες στο μπλογκ μου!!

      Κάνε τις δοκιμές σου και περιμένω εντυπώσεις!!

      Καλημέρα!!

      Διαγραφή
  2. Θα μιλήσω στη γλώσσα σου "Κόρμα for ever"!!!!!!!!!!!!!!
    Εχω πολλά χρονια να το φτιάξω!!!!!!!!!!!!! Μη σου πω και 8-10 χρόνια.
    Φοβερή επιλογή φαγητού. Από τα πολύ ωραία διεθνή.

    Ποιός σου είπε ότι με τρομάζουν τα υλικά!!!!!!!!!!!
    Το μονο που με τρομάζει είναι αν θα μου κρατήσεις μερίδα!

    Οι φωτογραφίες σου τέλειες! Πεντακάθαρες και η σύλληψη να βάλεις πιτούλα μες στο πιάτο ιδιαίτερη!!!!!!!

    Φιλούμπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που είσαι ατρόμητη!!! χαχαχα
      Μην ανησυχείς θα σου κρατήσω μεριδάρα!!!!

      Φιλιά!!

      Διαγραφή
    2. Φαγητάρα λέμε!!!!!!!!!!
      Ξανά!

      Διαγραφή
  3. Πόσο μου αρέσει η ινδική κουζίνα! Κι αυτή η συνταγή είναι τέλεια, γιατί φαίνεται ότι έχει τα χαρακτηριστικά αρώματα, χωρίς όμως να είναι "επικίνδυνη" για "απαίδευτους" ουρανίσκους!
    Άρα, μπαίνει στο μενού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α κι εμένα, μαζί με την ασιατική είναι οι αγαπημένες μου!!!
      Έχεις απόλυτο δίκιο, η γεύση του κόρμα είναι ήπια και μια καλή αρχή να δοκιμάσει κάποιος ινδικό για πρώτη φορά!!!

      Καλημέρα Χρύσα!
      Σ' ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  4. Μου αρέσουν οι μαγειρικές σου!Σίγουρα θα δοκιμαστεί!Μου αρέσουν αυτές οι γεύσεις!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Πινελιά!!
      Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

      Διαγραφή
  5. Κόρα και κάρμα να κεραστώ από το υπέροχο πιάτο σου!
    Το στόλισες τέλεια και μάς το πρόσφερες για εκπαιδευμένους μα και για απαίδευτους ουρανίσκους, που λέει κι η Χρύσα!

    Μερσί για την όμορφη συνταγή...
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πότε μου κάνεις το τραπέζι είπαμε?? Λέω ναι στο Ινδικό με χίλια! Ειδικά έτσι παρουσιασμένο και φροντισμένο από τα χεράκια σου! Μα τι αρώματα και γεύσεις υπέροχες υπάρχουν?Καληνύχτα και ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Λίλια!!
      Πες μου πότε θα 'ρθεις να το έχω έτοιμο!!!
      Καλημέρα!!

      Διαγραφή
  7. τώρα εγώ τι να πω? ξέρεις ότι αυτές τις γεύσεις τις λατρεύω!!!
    σούπερ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μου μόνο πότε θα 'ρθεις και άσε τα υπόλοιπα σε μένα!!
      Ευούλα μου σ' ευχαριστώ!!
      Καλημέρα!!

      Διαγραφή
  8. Μου αρέσει η Ινδική κουζίνα! Μπαχαρικά και μυρωδιές! Το κοτόπουλο κόρμα το έφτιαξες υπέροχα και ένας λόγος επιπλέον που μου αρέσει είναι γιατί γίνεται μεν πικάντικο αλλά όχι καυτερό, κάτι που χαρακτηρίζει την Ινδική κουζίνα! Πολύ ωραίο Πέπη!!
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ειρήνη!
      Χαίρομαι που σου άρεσε!!
      Σ' ευχαριστώ πολύ!!

      Διαγραφή
  9. Αν και η Ινδική κουζίνα δεν συγκαταλέγεται στις αγαπημένες μου, οι φωτογραφίες σου με έκαναν να ποθήσω μία πιρουνια ( και δυο ) ;)
    Την καλημέρα μου & καλά κούλουμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή