ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΕΤΕ τον φούρνο στους 180C.
ΒΑΖΕΤΕ σ'ένα κατσαρολάκι...
2 ποτήρια νερό
1/2 ποτήρι μαύρη ζάχαρη
χυμό από 1 λάιμ
τα βράζετε 15 λεπτά, αποσύρετε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
ΧΤΥΠΑΤΕ με το μίξερ χειρός...
4 αυγά
1/2 ποτήρι μαύρη ζάχαρη
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ και ανακατεύετε μ' ένα κουτάλι...
200γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
125γρ βιτάμ λιωμένο
1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
ξύσμα από 1 λάιμ
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ...
250γρ σιμιγδάλι χοντρό
50γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
ΒΟΥΤΥΡΩΝΕΤΕ ένα ταψάκι 25x25εκ και ρίχνετε το μίγμα.
ΨΗΝΕΤΕ για 40 λεπτά στους 180-200C.
Είναι τραγανό, λεμονάτο και με ελάχιστο σιρόπι!
ΑΑΑΑ...παρ'οτι τα σνομπάρω τα σιροπιαστά, αυτό δεν φαίνεται να κολυμπάει και μ'αρεσει (με μια μπάλα παγωτό απο πάνω και το πούλησες)....
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε κολυμπάει καθόλου!!! Έχει όσο σιρόπι χρειάζεται για να ποτίσει ελαφρά.
ΔιαγραφήΜε παγωτό , λοιπόν..έγινε!!!
σιροπιαστό και όμορφο! τέλεια φτιαγμένο και φωτογραφημένο
ΑπάντησηΔιαγραφήμας γλυκανες το απόγευμα!
Σ'ευχαριστώ πολύ!!!
Διαγραφή:) :)
Πέπη τέλειοοοοοοο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγειά σου Ελένη!!
Διαγραφήευχαριστώωωω!!!
Λοιπόν το έβαλα στο μάτι άγρια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια πες μας κυρία μου. Συρόπι βλέπω ότι δεν έχει πολύ, πράγμα καλό!
Από ζάχαρη πως πάει? Πως το αξιολογείς??? Γλυκό, άγλικο ή κανονικό???
Δεν αντέχω τα πολύ γλυκά συροπιαστά!!
Φιλιάαααααααααααααααα
Το σιρόπι είναι ελάχιστο, δε το λες με τίποτα σιροπιαστό, άρα προς το άγλυκο!!!
ΔιαγραφήΝομίζω θα σου αρέσει!
Φιλιά!! :)
Σούπερ!! Θα το φτιάξω!!
ΔιαγραφήΦιλιά!
:)
ΔιαγραφήΠοίημα σωστό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι εξαιρετικές λήψεις "συμφωνούν και επαυξάνουν" με την άποψη αυτή!!
Και τα αβγά, μόνο 4;; ΣΟΥΠΕΡ!!!!!
Γεια στα χέρια σου Πέπη :)
Φιλιά
καλό βράδυ
ωωωω!!!! σ'ευχαριστώ πολύ!!!
Διαγραφήναι μόνο 4...γενικά.. είναι λίγο λάιτ ραβανί!!!
καλό βράδυ!
Ωραία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο ραβανί my Peps βάζω το ταψί μπροστά μου και μετά ρεμβάζω, χαλαρώνω, ξεχνιέμαι, αποσύρομαι στον εσωτερικό μου κόσμο και απλά απολαμβάνω!
Το δικό σου έγινε ό,τι πρέπει σιροπιαστό και με λεμονάκι λάϊμ μυρωδάτο!
Πώς να συγκρατηθώ!;
κίσες!
Ζ.
το ταπεράκι μεγαλώνει.....χαχαχαχαχα!!!
ΔιαγραφήΘα πάω να κάνω παρέα στην φίλη μας την Ζαμπία!!!! (με θες Ζαμπία μου;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα βάλουμε μπροστά το ταψάκι...και μετά θα αρχίσουμε να ρεμβάζουμε, να χαλαρώνουμε, να ξεχνιώμαστε και όπου μας βγάλει... στον εσωτερικό μας ή στον εξωτερικό μας κόσμο ΑΝΑΛΟΓΑ :-))))
Καλημέρες πολλές.
χαχαχαχα....σε θέλει , σε θέλει..
Διαγραφήνα θυμηθώ να φτιάξω 2 ταψάκια την επόμενη φορά!!!
φιλιά!!!
Αμοιβαία τα αισθήματα :-)) και καθώς εσύ θα φέρεις τα ταψάκια, θα σου επιτρέψουμε να κάτσεις να ρεμβάζουμε παρέα :-)))))
Διαγραφήωωωω!!! τι ευγενική που είσαι!!!
Διαγραφήppwpw ti wraio pou soy egine!
ΑπάντησηΔιαγραφήΡεβανι... Ρεβανι με παγωτο...
ΔιαγραφήΝομιζω οι φωτογραφιες του λενε ολα....
Το τραγούδι που λέει "Καρδιά μου καημένη" το γνωρίζεις κυρία μου;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ αυτό μου ήρθε στο μυαλό όταν είδα το ραβανί σου!
Εύγε!
Καιρό ονειρεύομαι ένα αφράτο και μυρωδάτο παβανί, σαν το δικό σου, Πέπη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο φαίνεται, μπαίνει στο προσεχώς!
Φιλάκια πολλά!
h sintagh s dixnei uperoxh!!!!alla molis to eftiaxa dn fouskose pote :(
ΑπάντησηΔιαγραφήti lathos ekana??
Κρίμα που δε φούσκωσε.
ΔιαγραφήΜήπως δεν έβαλες 1 1/2 κουταλάκι μπέικιν? Μήπως το έβαλες σε μεγαλύτερο ταψάκι??
Τι να πω...δε μπορώ να ξέρω, αν θες πες μου λεπτομερώς τι έκανες.
Σ' ευχαριστώ!