10 Οκτωβρίου 2012

Ραβανί




ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΕΤΕ τον φούρνο στους 180C.
ΒΑΖΕΤΕ σ'ένα κατσαρολάκι...
2 ποτήρια νερό
1/2 ποτήρι μαύρη ζάχαρη
χυμό από 1 λάιμ
τα βράζετε 15 λεπτά, αποσύρετε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
ΧΤΥΠΑΤΕ με το μίξερ χειρός...
4 αυγά 
1/2 ποτήρι μαύρη ζάχαρη
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ και ανακατεύετε μ' ένα κουτάλι...
200γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
125γρ βιτάμ λιωμένο
1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
ξύσμα από 1 λάιμ
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ...
250γρ σιμιγδάλι χοντρό
50γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
ΒΟΥΤΥΡΩΝΕΤΕ ένα ταψάκι 25x25εκ και ρίχνετε το μίγμα.
ΨΗΝΕΤΕ για 40 λεπτά στους 180-200C.


Μόλις το βγάλετε από τον φούρνο ζεστό,το κόβετε σε κομμάτια και  το περιχύνετε με το κρύο σιρόπι. 

Είναι τραγανό, λεμονάτο και με ελάχιστο σιρόπι!


24 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/10/12, 6:00 μ.μ.

    ΑΑΑΑ...παρ'οτι τα σνομπάρω τα σιροπιαστά, αυτό δεν φαίνεται να κολυμπάει και μ'αρεσει (με μια μπάλα παγωτό απο πάνω και το πούλησες)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε κολυμπάει καθόλου!!! Έχει όσο σιρόπι χρειάζεται για να ποτίσει ελαφρά.
      Με παγωτό , λοιπόν..έγινε!!!

      Διαγραφή
  2. σιροπιαστό και όμορφο! τέλεια φτιαγμένο και φωτογραφημένο
    μας γλυκανες το απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν το έβαλα στο μάτι άγρια!!!!
    Για πες μας κυρία μου. Συρόπι βλέπω ότι δεν έχει πολύ, πράγμα καλό!
    Από ζάχαρη πως πάει? Πως το αξιολογείς??? Γλυκό, άγλικο ή κανονικό???
    Δεν αντέχω τα πολύ γλυκά συροπιαστά!!

    Φιλιάαααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σιρόπι είναι ελάχιστο, δε το λες με τίποτα σιροπιαστό, άρα προς το άγλυκο!!!
      Νομίζω θα σου αρέσει!
      Φιλιά!! :)

      Διαγραφή
    2. Σούπερ!! Θα το φτιάξω!!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Ποίημα σωστό!!!
    Οι εξαιρετικές λήψεις "συμφωνούν και επαυξάνουν" με την άποψη αυτή!!
    Και τα αβγά, μόνο 4;; ΣΟΥΠΕΡ!!!!!
    Γεια στα χέρια σου Πέπη :)
    Φιλιά
    καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωωωω!!!! σ'ευχαριστώ πολύ!!!
      ναι μόνο 4...γενικά.. είναι λίγο λάιτ ραβανί!!!
      καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  5. Ωραία!
    Στο ραβανί my Peps βάζω το ταψί μπροστά μου και μετά ρεμβάζω, χαλαρώνω, ξεχνιέμαι, αποσύρομαι στον εσωτερικό μου κόσμο και απλά απολαμβάνω!

    Το δικό σου έγινε ό,τι πρέπει σιροπιαστό και με λεμονάκι λάϊμ μυρωδάτο!
    Πώς να συγκρατηθώ!;

    κίσες!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα πάω να κάνω παρέα στην φίλη μας την Ζαμπία!!!! (με θες Ζαμπία μου;)

    Θα βάλουμε μπροστά το ταψάκι...και μετά θα αρχίσουμε να ρεμβάζουμε, να χαλαρώνουμε, να ξεχνιώμαστε και όπου μας βγάλει... στον εσωτερικό μας ή στον εξωτερικό μας κόσμο ΑΝΑΛΟΓΑ :-))))

    Καλημέρες πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα....σε θέλει , σε θέλει..
      να θυμηθώ να φτιάξω 2 ταψάκια την επόμενη φορά!!!
      φιλιά!!!

      Διαγραφή
    2. Αμοιβαία τα αισθήματα :-)) και καθώς εσύ θα φέρεις τα ταψάκια, θα σου επιτρέψουμε να κάτσεις να ρεμβάζουμε παρέα :-)))))

      Διαγραφή
    3. ωωωω!!! τι ευγενική που είσαι!!!

      Διαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. Ρεβανι... Ρεβανι με παγωτο...
      Νομιζω οι φωτογραφιες του λενε ολα....

      Διαγραφή
  8. Το τραγούδι που λέει "Καρδιά μου καημένη" το γνωρίζεις κυρία μου;
    Ε αυτό μου ήρθε στο μυαλό όταν είδα το ραβανί σου!
    Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καιρό ονειρεύομαι ένα αφράτο και μυρωδάτο παβανί, σαν το δικό σου, Πέπη!
    Υπέροχο φαίνεται, μπαίνει στο προσεχώς!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος7/3/14, 7:15 μ.μ.

    h sintagh s dixnei uperoxh!!!!alla molis to eftiaxa dn fouskose pote :(
    ti lathos ekana??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίμα που δε φούσκωσε.
      Μήπως δεν έβαλες 1 1/2 κουταλάκι μπέικιν? Μήπως το έβαλες σε μεγαλύτερο ταψάκι??
      Τι να πω...δε μπορώ να ξέρω, αν θες πες μου λεπτομερώς τι έκανες.
      Σ' ευχαριστώ!

      Διαγραφή