16 Ιανουαρίου 2012

Μανιτάρια γεμιστά με καβούρι




ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΕΤΕ τον φούρνο στους 180C.

ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ το κοτσανάκι από 250 γρ μικρά μανιτάρια και τα ψιλοκόβετε.
ΣΩΤΑΡΕΤΕ  με λίγο ελαιόλαδο...
2 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο
τα κοτσανάκια από τα μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.

ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ σ ' ένα μπώλ...
1/2 ποτήρι ψίχα καβουριού (κονσέρβα )
2 κουταλιές μαγιονέζα
2 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλιά μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι 
πιπέρι
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ...
το μίγμα με τα κοτσανάκια
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ καλά και γεμίζετε τα μανιτάρια.
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ σ' ένα μπώλ...
1/4 ποτήρι ψίχουλα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά μαιντανό ψιλοκομμένο
ΠΑΣΠΑΛΙΖΕΤΕ τα μανιτάρια και τα ψήνετε για 1 ώρα σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.




7 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!Είναι η μέρα σήμερα των μανιταριών!Είναι τέλειος ο συνδυασμός σου, μου αρέσουν τα μανιτάρια πολύ με οποιοδήποτε τρόπο είναι μαγειρεμένα αλλά έτσι δεν τα έχω δοκιμάσει!Θα γίνει άμεσα δοκιμή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πράγματι!!! χαμός από συνταγές με μανιτάρια!!!καλημέρα Ελένη!

      Διαγραφή
  2. Νόμιζα ότι είχα γεμίσει μανιτάρια με όλα τα δυνατά υλικά! Όμως τα καβούρια μου είχαν ξεφύγει!!!!! Καταπληκτική ιδέα! Μπράβο Πέπη μου!
    Και κάτι ακόμα! Τι όμορφη πιατέλα είναι αυτή? Ομορφαίνει ότι ακουμπήσει επάνω της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ' ευχαριστώ πολύ!δοκίμασέ τα!!είναι πολύ νόστιμα!όσο για τη πιατέλα είναι από αμερική, δώρο από τη θεία μου!μ' αρέσει κι εμένα πολύ!!!

      Διαγραφή
  3. Πεπη μου είμαι σίγουρη ότι θα είναι πεντανόστιμα! Τέλεια πρόταση για μπουφέ ή πάρτυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεια σου Έρη!εύκολα και νόστιμα!!!άρεσαν σε όλους!!

      Διαγραφή
  4. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΜΑΪΝΤΑΝΌ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή