23 Νοεμβρίου 2011

Vegetarian chilly με ρεβύθια




ΒΑΖΕΤΕ στο νερό, από το προηγούμενο βράδυ, 500 γρ αποφλοιωμένα ρεβύθια και το πρωί τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε.
ΣΩΤΑΡΕΤΕ με 3 κουταλιές ελαιόλαδο ,σε μεγάλη κατσαρόλα...
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι αλάτι
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ...
2 κουταλιές πάπρικα καυτερή
1 κουταλιά σκόνη τσίλι
1 κουταλιά κύμινο
2 κονσέρβες ντοματάκια αποφλοιωμένα (800γρ)
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ, λιώνοντας τις ντομάτες.
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ...
2 ποτήρια νερό 
τα ρεβύθια
250 γρ καλαμπόκι ( κονσέρβα )
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά χοντροκομμένη
1 κουταλιά αλάτι
ΒΡΑΖΕΤΕ για περίπου 20 λεπτά.
ΚΑΒΟΥΡΔΙΖΕΤΕ σ' ένα τηγανάκι  με 1 κουταλιά ελαιόλαδο...
1/2 ποτήρι αμύγδαλα σε φέτες
τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί.
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ στη κατσαρόλα ...
1 μεγάλη χούφτα βασιλικό
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ καλά και σερβίρετε με μία κουταλιά sour cream  και λίγα αμύγδαλα.

2 σχόλια:

  1. Πολύ ομορφο πιατο, θα το δοκιμαζα σιγουρα... μπαινει στα υποψη για καποια στιγμη που θα δεχθει ο αγαπημενος πειραματισμους με τα αγαπημενα του ρεβυθια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία πρόταση για τα ταπεινά ρεβίθια!!!!
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή