- 200γρ τυρί κρέμα
- 100γρ μετσοβόνε τριμμένο
- 100γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 2 αυγά
- 2 πράσα σε φέτες
- 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό σπανάκι
- 200γρ σύγκλινο Μάνης
- 100γρ σταφίδες
- 100γρ πλιγούρι
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Σ' ένα μπωλ ανακατεύετε το τυρί κρέμα, το μετσοβόνε, τη παρμεζάνα, τα αυγά και το πιπέρι.
Σωτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα πράσα και το φινόκιο.
Προσθέτετε το σπανάκι και μόλις μαραθεί αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προσθέτετε το μίγμα των τυριών, τις σταφίδες, το πλιγούρι, το σύγκλινο κομμένο σε κομματάκια και λίγο αλάτι. Ανακατεύετε καλά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Αλείφετε με ελαιόλαδο τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού. Στρώνετε 6 φύλλα αλείφοντας το καθένα με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνετε τη γέμιση και την απλώνετε σε όλο το ταψί.
Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας το κάθε φύλλο με ελαιόλαδο. Γυρνάτε τις άκρες προς τα μέσα. Χαράζετε τη πίτα σε κομμάτια.
Ψήνετε στους 180C για 45-50 λεπτά.
Μέχρι εδώ μοσκοβόλησε η πίτα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣατανικό. Παίρνω το ταχί και έφυγα. Πιο πιθανό είναι να ξαναβγει ο Τζέφρυ Πρωθυπουργός, παρά να βρείτε το ταψί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετική η πίτα σου με διαλεχτά υλικά. Τα φιλιά μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερή πίτα με όλα τα υλικά ένα κι ένα!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤόσο καιρό δεν την είχα προσέξει!!!!!!!!!!!!!!!
Καταπληκτική!
Δείχνει απίστευτη, τρελαίνομαι για πίτες!
ΑπάντησηΔιαγραφή