ΒΑΖΕΤΕ στο νερό, από το προηγούμενο βράδυ, 500 γρ αποφλοιωμένα ρεβύθια και το πρωί τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε.
ΣΩΤΑΡΕΤΕ με 3 κουταλιές ελαιόλαδο ,σε μεγάλη κατσαρόλα...
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι αλάτι
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ...
2 κουταλιές πάπρικα καυτερή
1 κουταλιά σκόνη τσίλι
1 κουταλιά κύμινο
2 κονσέρβες ντοματάκια αποφλοιωμένα (800γρ)
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ, λιώνοντας τις ντομάτες.
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ...
2 ποτήρια νερό
τα ρεβύθια
250 γρ καλαμπόκι ( κονσέρβα )
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά χοντροκομμένη
1 κουταλιά αλάτι
ΒΡΑΖΕΤΕ για περίπου 20 λεπτά.
ΚΑΒΟΥΡΔΙΖΕΤΕ σ' ένα τηγανάκι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο...
1/2 ποτήρι αμύγδαλα σε φέτες
τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί.
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ στη κατσαρόλα ...
1 μεγάλη χούφτα βασιλικό
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ καλά και σερβίρετε με μία κουταλιά sour cream και λίγα αμύγδαλα.
Πολύ ομορφο πιατο, θα το δοκιμαζα σιγουρα... μπαινει στα υποψη για καποια στιγμη που θα δεχθει ο αγαπημενος πειραματισμους με τα αγαπημενα του ρεβυθια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία πρόταση για τα ταπεινά ρεβίθια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια