26 Νοεμβρίου 2011

Παλμιέ με μέλι, μουστάρδα και προσούτο




ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΕΤΕ τον φούρνο στους 200 C.
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ σ' ένα μπώλ...
2 κουταλάκια μουστάρδα dijon
4 κουταλάκια μέλι
ΑΛΕΙΦΕΤΕ με αυτό, ένα  έτοιμο φύλλο κουρού .
Από πάνω βάζετε 100 γρ προσιούτο σε φέτες.
ΠΑΣΠΑΛΙΖΕΤΕ με 2 κουταλιές παρμεζάνα.
ΤΥΛΙΓΕΤΕ  σε ρολό τις δύο πλευρές μέχρι να συναντηθούν στη μέση.

ΒΑΖΕΤΕ το ρολό στο ψυγείο για 20 λεπτά.
ΑΛΕΙΦΕΤΕ καλά  με ένα κρόκο αυγού χτυπημένο με 1 κουταλιά νερό.
ΚΟΒΕΤΕ το ρολό σε 20 φετούλες.

Τις ψήνετε σ' ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί μέχρι να χρυσίσουν και να είναι τραγανές, περίπου για 15 λεπτά.
Μόλις τις βγάλετε από τον φούρνο, πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα.



5 σχόλια:

  1. Πέπη μου πολύ ωραία και αυτή η πρότασή σου! Καταγράφεται! Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Pepi πολύ ωραία η πρόταση αυτή! Και όταν ψήνεται το προσιούτο παίρνει πολύ ωραία γεύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι νόστιμα!!!! και εμφανίσιμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα.
    Πολύ νόστιμα, Pepi,πρέπει να σου έγιναν, κρίνοντας από τα υλικά που χρησιμοπόίησες. Μου άρεσε η συνταγή και καταγράφεται.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Una propuesta exquisita que anota para navidad,luce perfecta,abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή