16 Φεβρουαρίου 2011

Μπουγάτσα


υλικά 
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 250γρ βούτυρο
  • 360γρ γάλα ελαφρύ
  • 3 αυγά
  • 400γρ ζάχαρη
  • κάνελα
  • ζάχαρη άχνη
 

εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Βουτυρώνετε ένα πυρέξ με λίγο βούτυρο και το υπόλοιπο το κόβετε σε κομματάκια.
Σουρώνετε ένα ένα φύλλο, σαν βεντάλια και τα τοποθετείτε στο πυρέξ. Βάζετε από πάνω το βούτυρο.


 Ψήνετε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα.


Χτυπάτε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε καλά.
Περιχύνετε τα ψημένα φύλλα με το μίγμα, κουνώντας το πυρέξ για να απλωθεί καλά η κρέμα.

Ψήνετε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα.


Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε αμέσως!








 





8 σχόλια:

  1. Peps, τι όμορφη που έγινε και λαχταριστή.
    Έψαχνα στα υλικά να βρω σιμιγδάλι και δεν βρήκα, με μόνο αυτά τα υλικά και έγινε τόσο τέλεια!

    Φιλί
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εύκολη, γρήγορη και πολυ νόστιμη! δοκιμασέ τη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εύκολη και νόστιμη δείχνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πανεύκολη είναι!!! Σε μια ωρίτσα έχεις έτοιμο γλυκάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαλώς σε βρήκα Peps!!
    Η μπουγάτσα είναι πραγματι
    καιζηλευτή και πανεύκολη!!
    Καλό βράδυ!!
    Εύα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γεια σου Εύα!
    Καλώς ήρθες στο blog μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιος μπορεί να αντισυαθεί σε τετοια πλούσια γλύκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξελιγωθηκα με τις φωτογραφιες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή