υλικά
- 3 αυγά
- 200γρ ζάχαρη
- 1 κουταλιά άρωμα βανίλιας
- 150γρ βούτυρο
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 150γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι σκόνη κακάο (προαιρετικά)
εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170C.
Αλευρώνετε και βουτυρώνετε μια φόρμα για κέικ.
Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Λιώνετε το βούτυρο.
Χτυπάτε σ' ένα μπώλ τ' ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
Σε άλλο μπώλ χτυπάτε με το μίξερ τους κρόκους, τη ζάχαρη και το βανίλια.
Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε και τη μαρέγκα και ανακατεύετε το μίγμα με απαλές κινήσεις.
Βάζετε το μίγμα στο φόρμα και το ψήνετε για 30-40 λεπτά.
Αν θέλετε βάζετε λίγο μίγμα σ'ένα μπωλάκι και το αναμιγνύετε με ένα κουταλάκι κακάο και ρίχνετε στη φόρμα σας κουταλιές από τα δύο μίγματα.
Hola guapa tu
ΑπάντησηΔιαγραφήme encanta aquesta proposta una coca ràpida i segur que molt bona, et copio la formula
gràcias i mil petonets Susanna
hello Susanna!
ΑπάντησηΔιαγραφήnice to see you in my blog !
it really is a very simple but tasty cake!
try it!
Ακουγεται ευκολο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι σωστές οι αναλογίες; Βγαίνει πολύ λίγο το μείγμα! Ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήNai!!! Etsi ginetai!!!
Διαγραφή