4 Απριλίου 2016

Χούμους σε 3 παραλλαγές

click for english


υλικά για χούμους με harissa
  • 150γρ ρεβύθια βρασμένα
  • 1 κουταλιά ταχίνι
  • 1 κουταλάκι harissa (μαροκινή σάλτσα τσίλι)
  • 1 κουταλιά χυμό λάιμ
  • 1 κουταλάκι ξύσμα λάιμ
  • 1/4 ποτήρι νερό

υλικά για χούμους με μυρωδικά
  • 150γρ ρεβύθια βρασμένα
  • 1 κουταλιά φρέσκο βασιλικό
  • 1/2 ποτήρι μαιντανό
  • 1 κουταλάκι εστραγκόν
  • 1 κουταλάκι σουμάκ
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά χυμό λάιμ
  • 1 κουταλιά γιαούρτι
  • 1/4 ποτήρι νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

υλικά για χούμους με καυτερή πιπεριά και κόλιανδρο
  • 150γρ ρεβύθια βρασμένα
  • 2 αποξηραμένες πιπεριές τσίλι μικρές
  • 1/2 ποτήρι φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1 λάιμ, χυμό και ξύσμα
  • 2 κουταλιές γιαούρτι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/4 ποτήρι νερό


εκτέλεση

Ρίχνετε στο μούλτι τα υλικά από κάθε χούμους και τα πολτοποιείτε.


 

8 σχόλια:

  1. Με μπέρδεψες πιο να διαλέξω!!
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με έχουν μαγέψει τα χρώματα!!
    Τέλειο στήσιμο Πέπη μου.
    Και οι 3 είναι πολύ ωραίες.
    Διαλέγω και τις 3 ;)

    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω, τι ωραία! Πρέπει να τα φτιάξω και τα 3! Επιβάλλεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά λέει η Ξανθή!!
    Ποιο να διαλέξεις???
    Εκανες φανταστική δουλειά όμως. Ένα υλικό βασικό κι από κει και πέρα το ανέπτυξες σε τρια εντελώς διαφορετικά ντιπ!!
    Και για να μην μιλήσω για την ανοιξιάτικη, βρώσιμη παλέτα με χρώματα!!!!!! Ολα τα λεφτά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ όμορφη παρουσίαση και για τις τρεις παραλλαγές, Πέπη!Υπέροχα ντιπ για ένα ανοιξιάτικο τραπέζι! Καλημέρα, ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπάμε χούμους! Τέλειες οι εκδοχές σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος7/4/16, 9:51 π.μ.

    Πιτούλες για να βουτήξουμε δεν βλέπω και ανησυχώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλέ που ήμουν εγώ εκείνη την ημέρα???
    τα θέλω όλα!!
    και τι ωραίες φωτογραφίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή