Το "τσίζκεικ" αυτό είναι
νηστίσιμο και vegetarian, αφού το τυρί έχει αντικατασταθεί από κάσιους. Ιδανικό για νηστεία και υγιεινή διατροφή.
υλικά
- 80γρ καρύδια
- 80γρ αμύγδαλα
- 100γρ αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι ή χουρμάδες
- 400γρ κάσιους
- 160γρ χυμό λεμόνι
- 170γρ μέλι
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 90γρ ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
- 1-3 κουταλάκια αποξηραμένη λεβάντα
- ξύσμα λάιμ
εκτέλεση
Μουλιάζετε τα κάσιους σε νερό για 3-4 ώρες.
Ντύνετε εσωτερικά ένα τσέρκι 24εκ με πλαστική μεμβράνη για να ξεφορμάρετε το γλυκό πιο εύκολα.
Φτιάχνετε τη βάση του τσίζκεικ πολτοποιώντας στο μούλτι τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα δαμάσκηνα. Στρώνετε το μίγμα στο τσέρκι μέσα στη μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη κρέμα.
Στραγγίζετε τα κάσιους και τα πολτοποιείτε στο μίξερ μαζί με το χυμό λεμόνι, το μέλι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, τη βανίλια και 1 κουταλάκι λεβάντα. Δοκιμάζετε τη γεύση της κρέμας κι αν θέλετε προσθέτετε και τα υπόλοιπα 2 κουταλάκια λεβάντα.
Απλώνετε τη κρέμα πάνω στη βάση της και τοποθετείτε το τσίζκεικ στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
Την άλλη μέρα πιάνετε τις άκρες τις πλαστικής μεμβράνης και ξεφορμάρετε το γλυκό. Γαρνίρετε με λεβάντα και ξύσμα λάιμ.
Πολύ πρωτότυπο και αρωματικό! Φαίνεται νοστιμότατο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Μαρία!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ!!
Ειναι ενα γλυκο που αν δεν το δοκιμαζα απο σενα θα το σκεφτομουν να το φτιαξω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤωρα οχι μονο θα το φτιαξω αλλα θα κρατησω και την συνταγη στις ποιο αγαπημενες μου.
Μα δεν το πιστειεις οτι ολη αυτη η γευση προερχεται απο τοσο υγιεινα υλικα και καθολου ζαχαρη!!!!
Κι εγώ στην αρχή το σκεφτόμουν αλλά μετά είπα αφού μ' αρέσουν όλα τα υλικά γιατί να μη τη δοκιμάσω? Είναι υγιεινό, λεμονάτο και λεβαντένιο!!
ΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σου άρεσε!!
Αν το φτιάξεις, να προσέξεις τη λεβάντα γιατι σε μεγάλη δόση πικρίζει. Ένα κουταλάκι στην αρχή για δοκιμή και μετά αν θέλεις προσθέτεις και τα υπόλοιπα!
Φιλιά!!
Πρωτότυπο γλυκό με ξηρούς καρπούς και μέλι! Ειδικά τα κάσιους είναι πεντανόστιμα και τα λατρεύω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο άρωμα του λάϊμ και η λεβάντα το αρωματίζουν τέλεια.
Μια βόμβα υγιεινής νοστιμιάς.
Σ΄ευχαριστούμε my Peps!
Z.
Έτσι ακριβώς είναι!!
ΔιαγραφήΠολύ ωραία το περιέγραψες!!
Σ' ευχαριστώ για όλα! Τα σκεύη σου το αναδεικνύουν!!!
χαχαχα!
ΔιαγραφήΣτην αρχή, στην πρώτη ματιά ξαφνιάστηκα! :)
Z.
Βάση παρόμοια έχω φτιάξει, στο παρελθόν Πέπη μου. Εκείνο που μου αρέσει ιδιαίτερα είναι η κρέμα και τα υλικά που έχεις συνδυάσει. Και θα την δοκιμάσω σύντομα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλοφάγωτο ...τώρα πια και καλό βράδυ εύχομαι.
Να τη δοκιμάσεις Πηνελόπη μου και να μου πεις!!!
ΔιαγραφήΦιλιά!!
Πραγματικά πολύ πρωτότυπο γλυκό σε όλα του!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠλούσιο σε γεύση και με πολλές καλές θερμίδες!
Σ' ευχαριστώ Ερμιόνη!
ΔιαγραφήΠόσο ωραίο φαίνεται! Μα που τα βρίσκεις όλα αυτά τα vegetarian; Θα το δοκιμάσω γιατί μου αρέσουν πολύ τα λεμονογλυκά! Να παραλείψω την λεβάντα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Γιώτα!!
ΔιαγραφήΈχει έντονη γεύση λεμονιού, οπότε θα σου αρέσει σίγουρα.
Αν δε σ' αρέσει η λεβάντα, μη βάλεις!
Καλή επιτυχία!!
Cheese cake χωρίς το cheese!! πολύ πρωτότυπο κι ιδιαίτερο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η προσθήκη της λεβάντας ιδιαίτερη.
Μπράβο :)
Φιλιά
Σ' ευχαριστώ Μαριόν!!
ΔιαγραφήΩραια διακόσμηση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω ότι μαντεύεις πόσο πολύ μου αρέσει!Απολύτως του γούστου μου!Εύγε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλάκια!
Ιδιαίτερο "cheesecake" και μάλιστα χωρίς τυρί!! Λεμόνι και λεβάντα ταιριάζουν σαν αρώματα και σίγουρα θα δίνουν πολύ καλή γεύση στο γλυκό!! Πράγματι πρωτότυπη ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο.
Τί είναι πιο πρωτότυπο, η βάση ή η κρέμα;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι έξω από τη γευστική μου παλέτα αυτή η μίξη, που σημαίνει πως δεν έχω δοκιμάσει ποτέ λεβάντα σε γλυκό-ούτε και σε αλμυρό εδώ που τα λέμε..
Θα ήθελα πολύ να το δοκιμάσω..
Καλό Πάσχα Peps!
Me parece muy rico se ve estupenda su tarta,buena pascua,abrazos
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερα!! υπεροχη και ακρως ανοιξιάτικη!!! ηδη μυριζω τη λεβαντα!! πρεπει να ειναι και πολυ νόστιμη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή