13 Απριλίου 2015

Πατάτες Φούρνου με Κρούστα


υλικά
  • 1 κιλό πατάτες μικρές
  • 2 κουταλιές καλαμποκάλευρο
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 1 κουταλάκι θυμάρι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 5 κουταλιές βούτυρο
  • δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι



εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Βράζετε τις πατάτες για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Τις στραγγίζετε καλά και τις ξαναβάζετε στη κατσαρόλα.
Σ' ένα μπωλάκι ανακατεύετε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Πασπαλίζετε τις πατάτες με το περιεχόμενο του μπωλ και με το ελαιόλαδο. Κλείνετε τη κατσαρόλα και τη κουνάτε για να καλυφθούν οι πατάτες με το αλεύρι.
Βουτυρώνετε ένα ταψί και ρίχνετε τις πατάτες με τα σκόρδα και λίγο δεντρολίβανο.
Ψήνετε για 20 λεπτά, ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 220C και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20 περίπου λεπτά.

Αν σας περίσσεψε αρνί ή κατσίκι, δοκιμάστε τη πίτα με κατσίκι και μυρωδικά και συνοδεύστε τη με τις πατάτες!



21 σχόλια:

  1. Φανταστικη συνταγη για πατατες. Κρουστα απ' εξω, λουκουμι απο μεσα!! Θα τις ετρωγα σκετες, ισως με ενα ωραιο ντιπ, να τις βουταω μεσα!!! Φανταστικες και τοσο ευκολες!!!
    Καλημερες!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτική συνταγή!
    Χρόνια πολλά κ φωτεινά, Πέπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αααα! Να την η συνταγή! :)
    Πολύ τραγανολαχταριστές, με το αλεύρι καλαμποκιού να τις τυλίγει για ακόμη πιο τραγανή και γευστική κρούστα!
    Όπως είναι μικρούλες, σε μέγεθος μπουκιάς, γίνονται ακόμα πιο δελεαστικό finger food!

    Χρόνια Πολλά Peps!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!
    Πολύ καλή ιδέα θα τη δοκιμάσω σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τζατζικάκι θα τσακιζα όλο το ταψι!Χριστός Ανέστη !
    Χρόνια Πολλά με υγεία και αγάπη στις καρδιές μας!
    Φιλιά πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρονια πολλά Χριστός Ανέστη ! Τι ωραια ιδέα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια πολλά!
    Δείχνουν τόσο λαχταριστές οι πατατούλες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος13/4/15, 9:43 μ.μ.

    Χρόνια πολλά! Αυτές τις πατατούλες τις είδα στο Facebook που τις ανέβασες σήμερα και μου "γυάλισαν" αμέσως ;) Το κόλπο με το προβράσιμο το κάνω κι εγώ, είναι πολύ βολικό, ψήνονται στο μισό χρόνο μετά οι πατάτες. Μου αρέσει πολύ η συνταγή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος14/4/15, 10:13 π.μ.

    Τις είδα χτες και δεν μπορούσα να μπω να διαβάσω τη συνταγή! Φοβερές και το κόλπο με το προβρασιμο γλιτώνει πολύ χρόνο (για μενα την λιχουδα είναι ότι πρέπει). Μήπως να βάζαμε και λίγο παρμεζάνα μαζί με το καλαμποκάλευρο μπας και γίνουν έξτρα κράντσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια Πολλά !!!
    Φαίνονται τέλειες !! Και με το δενδρολίβανο, τέλειο άρωμα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μιαμ, μιαμ! Πατάτες φούρνου και τόσο τραγανές, το καλύτερό μου! Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη Χρυσαυγή, τις προτιμώ σκέτες, με ένα νόστιμο ντιπ για βούτηγμα!
    Χρόνια Πολλά και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μου αρέσει πολύ !! Και έχω και καλαμποκάλευρο!! Θα δοκιμαστεί πάραυτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αγαπω το φαγητο αυτο και ειδικα σαν μπυρομεζε...αλλα δεν ηξερα πως να τις κανω! χαχαχαχα τελεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πρέπει να γίνονται θεϊκές!!! Θα δοκιμαστούν με την πρώτη ευκαιρία! Την καλησπέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! Μπήκα ξανά να διαβάσω μία ακόμα φορά την συνταγή καθώς οι πατατούλες καθαρίστηκαν περιμένουν να ετοιμαστούν για το σημερινό γεύμα :D

      Διαγραφή
    2. τέλεια!!! έρχομαι!! χαχα
      περιμένω νέα και φωτό!!

      Διαγραφή
  15. Καλημέρα και χρόνια πολλά Πέπη!
    Τι πατάτες εξαίσιες είναι αυτές;;;; Φανταστικές!!!!!! Προσωπικά θα τις ήθελα σκέτες σαν σνακ ή με μια κρύα μπυρίτσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τόσο ωραίες πατάτες είναι κρίμα να τις βάλεις συνοδεία. Μόνες τους είναι καλύτερα! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χριστος Ανέστη!

    Τελειες πατατες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χρόνια πολλά!!
    Οι πατάτες είναι αριστούργημα, μόνες τους να τις χαρώ!!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή