6 Απριλίου 2014

Πασχαλινά κουλουράκια




υλικά
  • 250γρ φυτίνη
  • 160γρ μέλι
  • 50γρ ζάχαρη
  • 1 κρόκο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 500γρ αλεύρι

εκτέλεση
Ανακατεύετε σ'ένα μπώλ τη φυτίνη με το μέλι και τη ζάχαρη.
Προσθέτετε το κρόκο και ανακατεύετε καλά.
Δυαλύετε τη σόδα στο κονιάκ και το ρίχνετε στο μίγμα της  φυτίνης.
Προσθέτετε το αλεύρι και ζυμώνετε. Θα έχετε μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη.


Πλάθετε μπαλάκια και τα βάζετε σε ταψάκι στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί. Με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού τα πατάτε ελαφρά.


Ψήνετε για 10-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.


24 σχόλια:

  1. Μπισκοτένια καλημέρα λοιπόν!

    Μμμμ! Το άρωμα της φυτίνης θα τους χαρίζει έξτρα γεύση και το μέλι την απόλυτη γλύκα του!
    Από ομορφιά πάλι τι να πω; Πανέμορφα και πανομοιότυπα. Πώς τα κατάφερες;
    Σωστά καλλιτεχνήματα!

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ ναι! Η φυτίνη σε αυτά τα κουλουράκια κάνει τη διαφορά!!!
      Σ' ευχαριστώ πολύ!!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  2. Και του χρόνου με υγεία λοιπόν!
    Πολύ μου αρέσουν που έχουν τόσο μέλι.
    Και με κονιάκ, σούπερ!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Ερμιόνη!!!!
      Να 'σαι καλά!!

      Διαγραφή
  3. Πάρα πολύ όμορφα! Και σίγουρα το ίδιο πολύ γευστικά!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία συνταγή! Δείχνουν πολύ γευστικά!
    Και του χρόνου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η συμμετρία στα πασχαλινά μπισκοτάκια σου πρέπει να έχει σχέση και με την ισορροπία του χαρακτήρα....μεγάλη υπόθεση η υπομονή για το τελικό αποτέλεσμα,το οποίο βέβαια δεν με εκπλήσσει ,αφού μας έχει συνηθίσει στην αρτιότητα-τελειότητα-των προτάσεων σου.Το ζούληγμα του πηρουνιού αφήνει επιτυχημένα τα αποτυπώματα του στην αισθητική εμφάνιση του μικρού στρογγυλού θαύματος,χωρίς μάλιστα να κλέβει πόντους από την γευστική δύναμη του εν λόγω πασχαλινού γλυκού εδέσματος.Έκπληξη -για μένα-ένα υλικό που είχα ξεχάσει ...την φυτίνη!
    Θα σου πω σε λίγες μέρες τις εντυπώσεις μου,μιας που αποφάσισα ότι για φέτος την πασχαλινή μου πιατέλα θα διακοσμήσουν αυτά τα υπέροχα μπισκοτάκια!!!
    Φιλάκια πολλά,πολλά Πέπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τη Φωτεινή!!
      Σε χάσαμε!! Ελπίζω να είσαι καλά!
      Τα κουλουράκια τα έφτιαχνε παλιά η μαμά μου κάθε Πάσχα και πάντα με φυτίνη!
      Τώρα πια δε τη χρησιμοποιούμε αλλά δίνει πολύ ωραία γεύση και δεν ήθελα να την αλλάξω.
      Χαιρόμαι πολύ που θα τα δοκιμάσεις!!!
      Περιμένω εντυπώσεις!!
      Καλή επιτυχία!!! Φιλιά!!

      Διαγραφή
  6. Ε, μα, χωρίς αυτά τα κουλουράκια δεν γίνεται!
    Σταθερή αξία.
    Μου αρέσουν που είναι τριφτά και τόσο γευστικά.
    Δηλαδή γεύση μαμάς μου θυμίζουν. Γεύση από τα παιδικά μου χρόνια με αέρα ανανέωσης λόγω του σχήματος που τους έδωσες. Η πιρουνιά επάνω τους είναι το ανεξίτιλο στίγμα που τους άφησες και γράφουν "Peps" !!!

    Φιλιά λεμονανθένια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς....γεύση μαμάς κι εγώ για ευκολία τα έκανα μπαλάκια!!

      Ευτυχώς η λεμονιά της γλάστρας μου γεμίζει από άνθη κάθε χρόνο. Τα λεμόνια πού να τα κρατήσει... :(

      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  7. Υπέροχα και λαχταριστά! Και τι ωραίο σχήμα!
    Μου άρεσε που έβαλες μέλι.
    Μπράβο, Πέπη!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ελένη!!
      Μ' αρέσει το μέλι και είναι πιο υγιεινό από τη ζάχαρη!
      Σ' ευχαριστώ!!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  8. Μου αρέσει που τα έκανες μικρά σαν μπουκίτσες! Έτσι θα τα τρώω πιο εύκολα χαχαχα! Πεπάκη φαίνονται υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρώγονται σε χρόνο dt!!!! xaxaxa
      Σ' ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  9. Αααα τι ωραία τα κουλουράκια σου! Φαίνονται εύκολα! Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σου, τόσο ζωντανές! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πανεύκολα Γιώτα μου!
      Να τα δοκιμάσεις!!
      Φιλιά!!
      Σ\ ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  10. Τι ωραία που έγιναν! Και η φυτίνη θα τα κάνει τέλεια! Εχετε βαλθεί όλες σήμερα να με ξεσηκώσετε με τα κουλουρομπισκότα στην μπλογκόσφαιρα......χααχαχαχαχαχαχ Καλή εβδομάδα Πέπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Έφη!!
      Ναι η φυτίνη τους δίνει φοβερή γεύση!!
      χχαχαχαχαχα άντε ξεκίνα τα ψησίματα!!

      Σ' ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  11. Υπέροχα μελένια τα μπισκοτάκια σου Πέπη!
    Και μου άρεσε πολύ η διαφορετική πινελιά με το σχέδιο με το πιρούνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ ωραία η τσαχπινιά με το αποτύπωμα του πιρουνιού!
    Καλή σου εβδομάδα :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φοβερά τα μπισκοτάκια σου Πέπη μου και πανέμορφα όπως και η τέλεια παρουσίασή τους!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υγιεινά και πολύ απολαυστικά τα κουλουράκια σου peps!!!!
    Πολύ μου αρέσει το κέντημα με το πιρούνι!!!! Φοβερά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή