the recipe in english
υλικά
εκτέλεση
Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζετε και κρατάτε ένα ποτήρι από το νερό που έβρασαν.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σ'ένα γουόκ ή σ'ένα βαθύ τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τη πιπεριά. Προσθέτετε τον τοματοπελτέ και συνεχίζετε το σωτάρισμα για 1-2 λεπτά.
Ρίχνετε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το αλάτι και τη βότκα. Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε λίγο από το νερό που κρατήσατε και σιγοβράζετε για 5-6 λεπτά. Ρίχνετε το κατίκι και ανακατεύετε. Αν η σάλτσα είναι λίγο στεγνή προσθέτετε κι άλλο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.
Αποσύρετε το γουόκ από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα στη σάλτσα τη παρμεζάνα και τα βρασμένα ριγκατόνι.
Ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως. Πασπαλίζετε με έξτρα τυρί και φρέσκο βασιλικό.
υλικά
- 500γρ ριγκατόνι
- 500γρ ντοματίνια
- 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 μίνι καυτερή πιπερίτσα
- 100γρ τοματοπελτέ
- 1/2 ποτήρι βότκα
- 200γρ κατίκι
- 1/2 ποτήρι παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι
- φρέσκο βασιλικό
εκτέλεση
Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζετε και κρατάτε ένα ποτήρι από το νερό που έβρασαν.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σ'ένα γουόκ ή σ'ένα βαθύ τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τη πιπεριά. Προσθέτετε τον τοματοπελτέ και συνεχίζετε το σωτάρισμα για 1-2 λεπτά.
Ρίχνετε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το αλάτι και τη βότκα. Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε λίγο από το νερό που κρατήσατε και σιγοβράζετε για 5-6 λεπτά. Ρίχνετε το κατίκι και ανακατεύετε. Αν η σάλτσα είναι λίγο στεγνή προσθέτετε κι άλλο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.
Αποσύρετε το γουόκ από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα στη σάλτσα τη παρμεζάνα και τα βρασμένα ριγκατόνι.
Ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως. Πασπαλίζετε με έξτρα τυρί και φρέσκο βασιλικό.
Το έντονο χρώμα της και η σπιρτόζικη αλκοολούχα πινελιά με ταξιδεύουν στην Κόκκινη Πλατεία.Η ταυτότητα της όμως με παρκάρει σε κάποιο χωριό της Σικελίας.Τα υλικά της,από την άλλη,με πηγαινοφέρνουν από την Σαντορίνη ως την Δομοκό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά μπερδεύτηκα.....ίσως και να κουράστηκα να κυνηγώ τη μακαρονάδα σου!Βάλε το τηγάνι μπρος μου με έξτρα τυράκι και θα σκεφτώ τον τρόπο συγχώρεση σ΅ για τον ταξιδιωτικό αποπροσανατολισμό...!!!
Φιλιά πολλά πολλα !
Καλά...ούτε που θα το φανταζόμουν οτι θα δημιουργούσα πρόβλημα αποπροσανατολισμού!!!!!!!!!!!!! Απίστευτο σχόλιο!!!
ΔιαγραφήΦωτεινή μου, ένα τηγάνι φουλ στη μακαρονάδα για σένα!!!
Φιλιά!!!!
A wonderful pasta dish!! Blessings dear. Catherine
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you so much Catherine!!
ΔιαγραφήΗ μακαρονάδα σου καταγράφεται! ΜΜΜ ντοματίνια, κατίκι, βότκα! Υπέροχα υλικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πολύ καλά θα κάνεις!! Είναι πεντανόστιμη!!
ΔιαγραφήΠω πω, τι μακαρόναδα είναι τούτη!!! Την είδα πρωι πρωί ετοιμάζοντας το πρωινό και πολύ την ζήλεψα.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ότι πρέπει για πρωινό!! Trust me!! χαχαχαχαχα
ΔιαγραφήΤι μακαρονάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν αντιστέκομαι καθόλου, μα καθόλου σού λέω! :)
Z.
Έτσι σε θέλω!!!
Διαγραφήkisses!!!!
σλουρπ!!! τελεια η καμαροναδα σου! αν και δεν εχω ακουσει για βοτκα μακαρονια , ενα πιατο θα το ετρωγα παντως απ τη δικη σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε περιμένω!!!
ΔιαγραφήΑχα βότκα στην πάστα... ενδιαφέρουσα προσθήκη χικ!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr
Με πετυχαίνεις στην ανάρρωση!!!
ΔιαγραφήΣτείλε ένα γουόκ ολόκληρο μπας και την επιταχύνουμε!
Με έχεις τρελάνει λέμε νυχτιάτικα!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το εννοώωωωωωωωωωωω!
Μεθυσμένη μακαρονάδα!!
ΔιαγραφήThanx Beauty!!
Α σίγουρα θα γίνεις γρήγορα καλά!!
ΔιαγραφήΈχει τα σωστά φάρμακα-υλικά μέσα!!!
Καλή ανάρρωση Χρυσαυγή!!!!
Ξαναρθα να παρω τζουρα βοτκας!!!! Εχω ξελιγωθει!
ΔιαγραφήΘα φάμε και θα πιούμε μαζί!! Τέλεια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜέσα είμαι χαχα βάλε μου ένα πιάτο!!
Δύο σε ένα!!χαχαχαχα
ΔιαγραφήΣε περιμένω κι εσένα!!
Φιλιά!!!
Πολύ μου αρέσει που έχεις χρησιμοποιήσει κατίκι, δίνει μια πολύ ωραία και ανάλαφρη υφή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι όλα τα υπόλοιπα υλικά δένουν άψογα, δίνοντας μια υπέρ του δέοντος σπιρτάδα στο πιάτο!
Φιλιά!
Καλημέρα Ερμιόνη!
ΔιαγραφήΚι εμένα μ' αρέσει πολύ το κατίκι μέσα σε σάλτσα!!
Σ' ευχαριστώ!!
Ωραίος συνδυασμός...χωρίς περιθώρια να το "αρνηθεί" κανείς :-)) Πέπη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα και καλό μεσημέρι εύχομαι.
Μπαααα ...αποκλείεται να της αντισταθείς!!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ Πηνελόπη!!
Καλό μήνα!!
Καταπληκτικά χρώματα! Το κόκκινο της ντομάτας μου έφτιαξε τη μέρα - έτσι που είναι συνεφιασμένη και βροχερή εδω πέρα - άσε που μου θύμισες πόσο μου έλλειψε και το κατίκι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τη φτιάξεις, να την απολαύσεις και γευστικά!!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ!!!
Εκπληκτικό πιάτο καλή μου Πέπη... λατρεμένο!!!!!!!!!! Και πώς ταιριάζουν τα υλικά που του έβαλες!!!!! Μια μερίδα να είχα τώρα... όχι δεν θα έλεγα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα!
Κανένας δε μπορεί να πει όχι σε μια μακαρονάδα!!!!
Διαγραφήφιλιά!!
Εγώ το έκανα με spaghetti ολικής και πραγματικά ειναι από τις πιο νόστιμες που έχουμε φάει..... ΤΕΛΕΙΑ μπράβο μπράβο! Καθιερώθηκε στο μενού μας :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλήθεια??? Σ' ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη!!!
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σας άρεσε!!!
Αν θέλω να τα φτιάξω να φάνε και τα σπλάχνα μου και αφαιρέσω τη βότκα και την καυτερή πιπερίτσα, θα αλλάξει πολύ η γεύση σενσέι;;;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜακαρονοιδέες απλές και γρήγορες είναι απο τις αγαπημένες μου συνταγές!!! Εύγε Πέπη!!!!
Να τη φτιάξεις έτσι όπως είναι!!!
ΔιαγραφήΕντάξει, βγάλε μόνο τη καυτερή πιπεριά αφού θα φάνε τα παιδάκια και πρόσθεσε, αν θες, λίγο πιπέρι. Τη βότκα δε τη καταλαβαίνεις, το αλκοόλ εξατμίζεται με το ψήσιμο!
Καλή επιτυχία!!!