εκτέλεση
Καθαρίζετε τα ψάρια από τα κεφάλια και τα εντόσθια.
Τα πλένετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι. Τα στεγνώνετε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας.
Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σ' ένα ταψί.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 250C σε αέρα.
Βάζετε τα ψάρια στο ταψί, τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
Τα τοποθετείτε σε μία στρώση και τα ψήνετε για 7 λεπτά στους 250C. Η υψηλή θερμοκρασία και ο λίγος χρόνος ψησίματος κάνουν τα ψαράκια τραγανά και ξεροψημένα απ' έξω, ενώ παραμένουν ζουμερά μέσα!
Καθαρίζετε τα ψάρια από τα κεφάλια και τα εντόσθια.
Τα πλένετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι. Τα στεγνώνετε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας.
Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σ' ένα ταψί.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 250C σε αέρα.
Βάζετε τα ψάρια στο ταψί, τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
Τα τοποθετείτε σε μία στρώση και τα ψήνετε για 7 λεπτά στους 250C. Η υψηλή θερμοκρασία και ο λίγος χρόνος ψησίματος κάνουν τα ψαράκια τραγανά και ξεροψημένα απ' έξω, ενώ παραμένουν ζουμερά μέσα!
Απολαύστε τα με ψητά καρότα με μέλι!
Εντάξειιιιιιιιιιιι! Είναι η πρώτη φορά που βάζεις ανάρτηση την οποία ήδη έχω κάνει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα αφού εδώ και κάτι μήνες φτιάχνω τις σαρδέλες έτσι ακριβώς όπως μου έχεις πει και γίνονται μούρλια. Και δες σύμπτωση! Σήμερα έχω αυτό ακριβώς το φαγητό! Σαρδέλες ψητές με λάχανο καρότο! Επεσα λίγο έξω στο καρότο ψητό με το μέλι... !!!
Μα τι επικοινωνία Θεέ μου!!!! χαχαχαχαχα
Λοιπόν έχεις απόλυτο δίκιο και για τους χρόνους ψησίματος και για την ένταση της θερμοτητας της φωτιάς. Η σαρδέλα παραμένει πολύ ζουμερή μέσα και ξεροψήνεται απ΄έξω. Το τέλειο ψήσιμο!
Φιλιαααα
Δεν υπάρχρι καλύτερο! Το τιπ για τον χρόνο ψησίματος, πολύ χρήσιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαι για σαρδελίτσα!Εμείς τις κάνουμε με πιπεριές στο φούρνο!!!!!!!!!! Θα τις δοκιμάσω όμως κι έτσι!Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραίες που είναι! Θα τις δοκιμάσω σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ούτως ή άλλως το αγαπημένο μου ψάρι! Και τόσο μα τόσο όμορφες!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνα ουζάκι και λίγη θαλασσίτσα από δίπλα, δε θέλω τίποτε άλλο!!!!
Από χθές που είδα την ανάρτηση σου, Πέπη μου,προγραμμάτισα να κάνω σαρδελίτσες αυτές τις μέρες!!! Φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ σαρδελίτσα είναι από τα πιο νόστιμα και υγιεινά ψάρια. Είναι και οικονομική και γίνετε καταπληκτική στο φούρνο, οπότε δεν έχει τηγάνισμα. Εγώ θα έβαζα και λίγο σκορδάκι :P Για να κατεβαίνει πιο ευχάριστα η μπυρίτσα μου δηλαδή! Φιλιά Πεπάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήA, τώρα μάλιστα, τα καροτάκια (του προηγούμενου post) συνόδευσαν παντανόστιμη σαρδελίτσα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια απ΄όλα!
Z.
Πολύ νόστιμες φαίνονται!!!!!! Υπέροχος μεζές για να συνοδεύσουμε το ουζάκι μας!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Hermosa y deliciosa receta me encanta me encanta,abrazos
ΑπάντησηΔιαγραφήΜονο 7 λεπτά ψήσιμο?? Τέλεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι κάνουν και καλό οι σαρδελίτσες... πολύ ωραίο μεζεδάκι Πέπη
Φιλιά