19 Ιουνίου 2013

Κοτόπουλο με μανιτάρια και μουστάρδα

Ένα πολύ νόστιμο κοτόπουλο μαγειρεμένο σε κρασί και μουστάρδα και με τα αρώματα του δεντρολίβανου!

υλικά
  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 200γρ μανιτάρια σε φετάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές μουστάρδα 
  • 500ml κρασί ροζέ ή λευκό
  • δεντρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι κριθαράκι

εκτέλεση
Πλένετε και σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί το κοτόπουλο.
Τοποθετείτε τα φιλέτα σ' ένα πυρέξ, αλατοπιπερώνετε και τα περιχύνετε με ελαιόλαδο.
Τα βάζετε στο γκριλ για 10-15 λεπτά, να ξεροψηθούν.
Προσθέτετε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και λίγο δεντρολίβανο και ξαναβάζετε το σκεύος στο γκρίλ για 5 λεπτά να ξεροψηθούν.
Ανακατεύετε τη μουστάρδα με το κρασί και περιχύνετε το κοτόπουλο.
Ψήνεται στο φούρνο στους 200C  για περίπου 45 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα τα κοτόπουλα, τα βγάζετε απο το πυρέξ και τα αφήνετε σκεπασμένα σ' ένα πιάτο.
Ρίχνετε το κριθαράκι στο σκεύος σας και συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 10 λεπτά.
Σερβίρετε το κοτόπουλο με αλμύρα βραστή ή ότι άλλη σαλάτα σας αρέσει!






32 σχόλια:

  1. Υπέροχοι συνδυασμοί!!
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μοσχοβόλησε το δενδρολίβανο, Πέπη! Ταιριάζει πολύ με το κοτόπουλο, όπως και τα μανιτάρια. Εξαιρετικό φαγάκι!
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ νόστιμο και αρωματικό! Αυτό το φαγητό και το προηγούμενο μαφινάκι με το ροδάκινο και το αιγίνης θα ήταν το τέλειο γεύμα για μένα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μες στις μοσχοβολιές αυτό το φαγάκι, αποκλείεται να του αντισταθούμε! Μου αρεσει και η πρόταση της αλμύρας, είναι πολύ ωραία σαλάτα! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέπη τέλειο, αρωματικό και πολύ νόστιμο!Οι συνδυασμοί φοβεροί!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/6/13, 1:34 μ.μ.

    Να κεράσω επιδόρπιο, να κεράσεις φαγητό???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εύγε Peps!
    Μου άνοιξες την όρεξη και είμαι μ΄ ένα κομμάτι σπανακόπιτα και κάτι κεράσια...
    Που και πως να με παρηγορήσουν τα έρμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μας μεθυσες με το κρασι και μας ξεσηκωσες με το δενδρολιβανο. Τελειες γευσεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα τι ωραίος συνδυασμός είναι αυτός Πέπη! Εύγε!
    Σήμερα με το κοτόπουλο εσύ και η Ζαμπία "ζωγραφίσατε"!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραίο πιάτο, εύκολο και ελαφρύ!
    Άκρως υγιεινή η πρόταση σου και με τα χορταράκια από δίπλα να ταιριάζουν άψογα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι νόστιμο φαγάκι μας καλομαγείρεψες σήμερα!!
    Εξαιρετικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι όμορφη πρόταση! Πέπη μου οι συνδυασμοί, τα αρωματικά, η μέθοδος, όλα μ αρέσουν!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μου αρέσουν οι συνταγές που είναι και ελαφριές και πολύ νόστιμες, αυτή είναι σίγουρα μια από αυτές!
    Ερώτηση: προσθέτουμε και νερό για το κριθαράκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kali sou mera!
      To krasi einai arketo ki etsi de xreiastike na prostheso nero,gi afto kai den to anafero.
      efxaristo!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος24/6/13, 4:40 μ.μ.

      otan vgazete to kotopoulo vgazete kai ta manitaria?

      Διαγραφή
  14. Ωραιότατο πιάτο, ωραιότατη παρουσίαση!Γεια στα χεράκια σου Πέπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Sas efxaristo poli gia ta sxolia sas!
    Kalimera se olous!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το χυλωμένο κριθαράκι πολύ το ζήλεψα! Όχι ότι το κοτόπουλο πάει πίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φαίνεται τόσο λαχταριστό μ' αυτή τη σκούρα σάλτσα!! Τί να πω, θα το φτιάξω σύντομα και θα επανέλθω με εντυπώσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα!!! Νοστιμότατο το πιάτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φαινεται πολύ νοστιμο!
    Πολυ όμορφες φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υπέροχο φαίνεται το κοτόπουλο με τα μανιτάρια. Συνοδευμένο και με τα πράσινα χόρτα, πεντανόστιμο!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Delicioso y contundente me encanta,saludos y abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ╮✿ °•.¸

    Com aroma de alecrim... é tudo de bom!!!
    Bom domingo!
    Boa semana!
    °º✿♫ Beijinhos.
    °º✿

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τι όμορφο, τι ιδιαίτερες γεύσεις!
    Το μελωμένο Orzo όλα τα λεφτά...

    Tanti baci!
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μιαμμμ!!! εξαιρετικό το πιάτο σου και το σαλατικό δίπλα υπέροχο!
    οι αλμύρες είναι απ΄τα αγαπημένα μου χόρτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος24/6/13, 4:39 μ.μ.

    eimai 13 etwn kai molis ekana auto to faghto alla ena den katalava otan lete na valw se ena piato.. ti ennoeite? na ta valw me to zoumi kai ta manitaria i mono to kotopoulo?? ama borei kapios sas parakalw voithiste me epeidi den to polukatalava thelw na kanw mia eklpiksi sthn mama :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Geia sou mikri mageirissa!
    Vgazeis apo to tapsi mono to kotopoulo.Ta ypoloipa ylika t afineis mesa gia na mageireftoun me to kritharaki.
    Elpizo na se voithisa kai efxomai na to efxaristitheite!
    kali epityxia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Όπως βλέπεις peps κάνω νυχτοπερπατήματα!!!!
    Δεν μπορεί κάτι θα έμεινε έτσι δεν είναι;
    Αυτό το πιάτο είναι εντελώς στα γούστα μου!!! Με ξετρέλανε!!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πολύ ωραίο φαγάκι Πεπη.
    Το δεντρολίβανο μ αρέσει στο φαγητό και εδώ ταιριάζει πολύ.

    Το συνοδευτικό της αλμύρας με ξετρέλλανε.

    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μου μυρίζει θαύμα γεύση Πέπη!!! Ομορφο φαγάκι και ευκολο. Το λιγουρευτηκα τωρα. Μες τη βδομαδα θα το δοκιμασω με λιγοτερο κρασακι ομως και περισσοτερο νερακι γιατι θα μεθυσω και τα τεκνα:)
    Σιγουρα δεν θα ειναι ιδια γευση αλλα τι να κανω η μανα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αλκοόλ εξατμίζεται! Δε θα καταλάβει κανείς τίποτα!!!

      Διαγραφή